California Dreamin'

Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Frågor!?

Av Clara Olsson - 23 april 2012 19:40

Har insett att jag får en hel del frågar både här på bloggen och på mailen angående hur det är att studera här i Santa Barbara. Så därför tänkte jag köra ett inglägg där jag svarar på lite frågor (om jag nu får några haha) så om ni undrar något släng bara in en kommentar på det här inlägget så svarar jag på alla frågor imorgon eller på onsdag :)

 
 
Ingen bild

Lina

23 april 2012 20:07

Hej! Jag funderar på att plugga i Santa barbara efter studenten, men jag funderar även på Santa monica. Nu kanske inte du har så mycket erfarenhet ifrån Santa monica. Men skulle vara roligt att veta fördelar och nackdelar med Santa barbara. Har hört att det är ganska litet?
Finns det sorority/fraternity houses?
Eftersom det är ett CC, måste man lästa massa onödiga klasser då, som kanske inte behövs för sitt major?
Finns det möjlighet att festa i LA, eller måste man ta en helg borta då?
Finns det snygga killar? haha
Har massa frågor men dessa är vad jag kommer på nu :)
Tack för en bra blogg!

 
Ingen bild

Jimmy

23 april 2012 21:39

Hej, hittade din blogg av en slump och har inte hunnit läsa så mycket så detta kanske är en återkommande fråga, men.

Vart rekomenderar du att man bor om man vill ha ganska nära till skolan? Och vart bor du i SB? :)

 
Ingen bild

anna

24 april 2012 16:21

Hejsan

Är det ngt sp du rekomenderar att man ska ta med sig från Sverige. Sett att många skrivit decilitermått. Ngt annat du önskade att du hade vetat innan du flyttat som du vet nu?

 
Ingen bild

u

20 maj 2012 19:30

Vad är bra att tänka på överlag? Tänkte lite "vett och etikett", är det som här i Sverige gällande olika regler och lagar?

Clara Olsson

22 maj 2012 06:58

Hej!

Hm, det var en svår fråga. Vad gäller vett och etikett så finns det ganska mycket som är annorlunda här, för det första tar man aldrig av sig skorna när man går in någons hus/lägenhet, sen är det även viktigt att veta att amerikanarna är otroligt utåtriktade och sociala så det är inte alls konstigt om någon främling börjar prata med dig på bussen.

Vad gäller regler och lagar så är de mycket hårdare här vad gäller mycket saker men främst kanske alkohol och regler kring hantering utav alkohol. Du måste vara 21 för att komma in på klubbar och för att kunna köpa i affärer och det är stenhårt, inga undantag görs alls, 21 gäller precis överallt! Utöver det så är de även väldigt hårda med att man inte får dricka alkohol offentligt eller en hålla i en flaska som innehåller alkohol på offentlig plats (så länge inte flaskan är oöppnad). Jag har haft flera kompisar som har fått grova böter samt behövt gå på rättegång bara för att de har blivit påkommna med att hålla i en flaska som innehåller alkohol, så det är viktigt att tänka på.
Något annat som är viktigt att veta om ifall du ska köra bil är att du i Kalifornien får svänga höger trots att du har rätt ljus med förutsättningen att det inte kommer några bilar, det kan vara bra att veta om man är ute och kör.
En annan sak är att momsen på allt man handlar tillkommer när man betalar, så det priset som står på prislappen stämmer aldrig för momsen läggs alltså på senare.
Det var nog de jag kom på för tillfället, tänkte skriva ett inlägg om detta senare också, så häng med på bloggen så kommer mer info.

Ha det bäst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Clara Olsson - 26 augusti 2012 19:46

Förlåt, jag vet att jag trasslar med er ofta och byter blogg hela tiden, men jag vet att det finns bloggar som är bättre än denna jag har nu och framförallt snyggare vad gäller layout och nu har jag hittat en annan favorit, nämligen tumblr. Detta inn...

Av Clara Olsson - 25 juni 2012 19:35

Jag lovade ju er att jag skulle fortsätta underhålla den här bloggen, vilket jag fortfarande står fast vid. Dock känner jag att mitt liv är ganska så enformigt just nu och det finns inte alls mycket att skriva om, och efter att ha skrivit konstant i ...

Av Clara Olsson - 13 juni 2012 18:54

Hej!   Först och främst tänkte jag klargöra några saker, eller egentligen en sak, den här bloggen har under det senaste året handlat om mitt liv i USA, dock är det ingen USA blogg utan jag kommer fortsätta skriva trots att jag är hemma i Sverige ...

Av Clara Olsson - 10 juni 2012 18:46

Det var knappt en vecka sen jag kom hem, men ändå känns det som att jag har varit hemma i evigheter, är inte det underligt? Hur som helst så har jag snabbt aklimatiserat mig och kommit in i den här vardagen och än så länge måste jag säga att jag gill...

Av Clara Olsson - 4 juni 2012 18:58

Hej och förlåt för fruktansvärd dålig uppdatering sen hemkomst men jag har haft fullt upp med att umgås med familj och vänner och såklart att äta svensk mat i mängder. Men nu efter att ha varit hemma i drygt 4 dagar så börjar jag landa och jag börjar...

Ovido - Quiz & Flashcards