California Dreamin'

Alla inlägg under mars 2012

Av Clara Olsson - 6 mars 2012 06:56

Är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Klockan är bara tio men jag orkar inte hålla ögonen öppna en sekund till. Jag hade ju lovat er att skriva lite om igår (skypen med irak) men jag är för trött för att orka skriva om det nu, så vi sprarar det tills imorgon istället. Då ska ni få se lite videosar också! 


Nu, sängen! 


Kärlek

Av Clara Olsson - 5 mars 2012 05:23

Vaknade upp imorse och var både pigg och utvilad, ganska så underbar känsla får jag lov till att erkänna. Så jag hoppade i springskorna och tog mig ut på La Playa (idrottsarenan på skolan) där sprang jag runt arenan och sen även i trapporna och det trapporna är verkligen hemska vill jag lova, 110 steg och brant som tusan. När jag var klar me det så var jag givetvis helt slut. Så jag traskade hemåt och åt en välförtjänt frukost innan jag sedan hoppade i bikinin och tog med mig Rebecka och Sara till poolen på samma komplex som vi var igår. Det var om möjligt ännu varmare idag, 25 grader och vindstilla, så vi klagar inte! Vi låg och solade i drygt 2,5 timmar, sen orkade vi inte längre så då tog vi oss bort till mataffären och köpte lite mat och åkte sedan hem och gjorde en grymt god kycklingsallad med mango, färskt bröd och tzatiki, sjukt gott! Nu ligger vi här på varsin säng och är helt slut, jag är så fruktansvärt trött så jag vet inte hur jag ska överleva kvällen. Jag ska ju iväg på det där eventet på USCB och titta på när amerikanska studenter pratar direkt med studenter i irak, det ska bli sjukt roligt och häftigt men det känns lite surt att det är på en sån dålig tid. Det hade varit lite roligare om jag var pigg när jag var där, men jaja, what to do, det får det vara värt. Tror att det kommer bli en grym upplevelse! Lovar att ta bilder och berätta om allt imorgon!


 

Först träning


 

Sen poolmys med mina fina tjejer

Av Clara Olsson - 4 mars 2012 07:19

Vilken rolig dag jag har haft idag, mer sånna dagar! Det första jag gjorde var skolprojektet, ni vet det som jag pratat om flera gånger i veckan? Vi har ju varit iväg och skjutit med riktiga vapen. Och ja vad ska man säga om det, det var en häftig upplevelse men det är inget jag känner för att göra igen. Jag tyckte att det var lite obehagligt med vapen och tyckte att det var obehagligt bara att hålla i det och veta att man kan döda en människa med ett sådant. Så jag tog det därför väldigt försiktigt, jag sköt mina skott men sen kände jag mig nöjd. Medan de andra bara ville skjuta mer och mer, så jag stid där vid sidan och skrattade åt dem. De tyckte verkligen att de var skitroligt så det var roligt att se deras entusiasm. Och vi hae väldigt bra gemenskap i gruppen så det var roligt, se var det givetvis roligt att umgås med bara amerikanare också! Det roligaste var nog när de under bilturen klagade över hur dyr bensinen har blivit här, vilket är ett skämt. Bensinen här är fyra gånger så billig som i Sverige och de trodde knappt på mig när jag berättade det. Men ändå fortsatte de att klaga över hur dyrt det var haha, de skulle inte överleva länge i Sverige ;)

Har mängder med bilder ifrån dagens skjutning i mobilen, men har inte hunnit/orkat lägga in de bilderna än, så ni får nöja er med denna så länge. 



När jag kom hem ifrån skjutningen så hoppade jag i princip direkt i bikini då vädret var AMAZING! 24 grader och strålande sol. Jag och Rebecka traskade ner till tjejerna som låg vid poolen på ett lägenhetskomplex bara några hundra meter ifrån oss. Där låg vi i drygt 2 timmar, snackade skit och mådde bra. Vi kom sedan fram till att vi ville gå ut och käka, så vi tog oss hem och gjorde oss i ordning och sen möttes vi upp igen och gick ut och åt nere vid hamen. Supermysig middag och supergod mat. Efter det skulle de andra festa men jag lyssnade på min kropp och på mitt huvud, jag vet ju själv att jag inte ens är sugen på att festa så varför då göra det? Sen vet jag att jag kommer tacka mig själv imorgon. Så jag traskade hemåt istället, kokade te och tittade på Björn Gustaffsson DVD:n. Skönt med lite egentid och otroligt skönt att inte festa. Jag överväger strongt att forsätta på samma spår och inte festa innan vi drar till Mexico, men vi får se hur det blir. Dyker det upp något roligt så är det klart att jag vill vara med, men om inte kan jag lika gärna ta det lungt..


Nu ska jag ta och krypa ner under mitt gosiga täcke, ska bara avsluta konversationen med Ida först. Hon befinner sig i Thailand vilket gör det helt omöjligt för oss att skypa med varandra på grund utav tidsskillnaden. Vi har försökt i tre veckor utan att lyckats, men nu fick vi äntligen ihop det, dock fungerar det inte att skypa för hennes internet är för dåligt, men vi kan i alla fall prata på facebook, alltid något. Sjukt att vi är på helt olika sidor av jorden!

   

Men oj vad jag sakna henne! Och oj vad jag tycker det är roligt att vi fortfarande är vänner, vi har kännt varandra sen vi var ett år <3 så vi känner verkligen varandra, utan och innan vilket jag gillar. jag kan vara mig själv till 110 %!

Av Clara Olsson - 2 mars 2012 06:56

Har jag nu även ett Amerikanskt körkort!!! Gjorde teorin för ett par veckor sedan och sen körningen idag och det gick finemang. Så nu får jag äntligen köra lagligt här i landet vilket känns helt underbart. Vad som också känns roligt är att jag nu faktiskt har två körkort i två länder, det känns lite coolt faktiskt och att ha ett amerikanskt id känns också lite roligt. När jag var klar med körkortet åkte jag och Rebecka iväg och handlade kalasgod mat ifrån våran favoritaffär, sen passade vi även på att hyra film och köpa champange. Eftersoma tt hon tog sitt körkort förra veckan och jag mitt idag så kände vi oss helt klart värda att fira lite, vilket vi nu också har gjort! Imorgon bitti plockar vi upp Matilda och Sofia och åker till ett enormt shoppingcenter utanför L.A, kul fredag!


Av Clara Olsson - 1 mars 2012 20:57

Är så fruktansvärt glad för tillfället, jag har pluggat stenhårt hela den här veckan, skrivit uppsats efter uppsats och spenderat tidiga mornar på biblioteket men nu är jag äntligen KLAR! Lämnade precis in min sista uppsats för den här veckan vilket betyder att jag har hela helgen friiiiii, har i princip ingenting att plugga alls vilket här till ovanligheterna vill jag lova, så därför känns det ännu lite bättre! Utöver det så har vi en städerska här nu, våran landlord vill att det ska vara snyggt och städat här (vilket jag vill också) så därför har han fixat så vi har en städerska här nu och vi betalar 140 kronor var och då städar hon hela huset! Så när jag kom hem från skolan och möttes utav ett nystädat hus så blev dagen bara ännu bättre! Hallelujah moment med andra ord. 

Något mer roligt som har hänt idag är att jag har fått reda på är ett stort event här på söndag, eller det är egentligen inte här utan på USCB, vilket är det stora universitet som ligger ett par mil bort. Där i fall ska studenter på söndag natt koppla upp sig via typ Skype och prata direkt med studenter ifrån Irak, de ska hålla en fredliga diskussion och bara fråga lättsamma frågor men ändå ta upp problem och olikheter. Vi fick se ett klipp ifrån hur det hade gått till förra året och det var så häftigt att se hur de irakiska studenterna pratade om vad de egentligen tycke om amerikanare och om kriget osv. Så därför så tänkte jag och en annan tjej åka dit på söndag, det börjar inte förens klockana 10 på kvällen och håller på en bra bit in på natten (på grund utav tidsskillnad) men det får det vara värt! Jag tror att det kommer bli en grym upplevlse och jag lovar att berätta allt för er sen hur det var!


Så just nu leker livet och jag bara njuter! Life is good!!!!! 


PUSS på er!!!

Ovido - Quiz & Flashcards