California Dreamin'

Alla inlägg under oktober 2011

Av Clara Olsson - 13 oktober 2011 02:47

Ja det är nästan vad alla i Santa Barbara har frågat sig idag. Värmen har äntligen hittat hit och idag slog den nog alla rekord, enligt mig var det den varmaste dagen hitintills. Det är nästan lite som en signal eller ett tecken, just för att min mamma kommer idag och det finns inget som hon älskar så mycket som värme och sen smäller den till och levererar sitt absolut bästa just idag när hon kommer..

Hur som helst, värmen är här och den är tydligen här för att stanna. Idag har det varit uppemot 30 grader och inte ett moln och det ska fortsätta på samma vis, härligt va!? För jag hörde nämligen något om frost hemma? ;)


Nu ska jag ta och sminka mig lite till och sen springa ner för backen för att hälsa på de två efterlängtade själarna från Sverige! Jag kommer nog flyga ner för backen haha. Sen blir det middag och sen vill nog dem sova antar jag, efter att ha flygit och varit vakna i alldeles för många timmar är de nog helt slut. Men hur som helst så är jag glad bara över att få träffa dem.


Vi hörs mer imorgon, puss och kram så länge

Av Clara Olsson - 12 oktober 2011 06:56

Om allt går enligt planerna så befinner sig min mamma och mormor i Santa Barbara om mindre än 24 timmar, mindre än ett dygn. Det går inte riktigt att beskriva hur roligt det ska bli att träffa dem och hur mycket jag har saknat dem båda två. Det längsta jag har varit ifrån dem tidigare är en månad och det var en tuff månad vill jag lova. Nu har jag varit ifrån dem i nästan tre, men det har gått bättre den här gången vilket jag antar har att göra med att jag har blivit äldre. Men hur som helst så har jag saknat dem båda två något otroligt. Så jag antar att det kommer bli många tårar imorgon och såklart även mängder med kramar. 

Men även om det kommer bli hur roligt som helst att ha dem här så måste jag erkänna att det kommer att kännas underligt, eftersom att de inte är en del av det livet som jag lever här. Till skillnad från hemma, då de tillhör en stor del av mitt vardagliga liv. Därför kommer det kännas jätte underligt att min mamma och mormor kommer in i vårt hus här, i vårt rum. De kommer kännas underligt att vandra med dem på stan, på skolan och nere på stranden. Men även om känslan kommer att vara underlig så kommer jag att njuta av varenda millisekund. Jag kommer att njuta så av deras närvaro! <3


Av Clara Olsson - 10 oktober 2011 05:19

 Snodde där här bilden från Grim. Den är tagen ifrån Vegas och jag fick bara en så jäkla glad känsla inom mig när jag såg den här bilden. Glädje, skratt och kärlek! Det bästa jag vet!

Av Clara Olsson - 9 oktober 2011 02:54

Just nu håller jag, Rebecka och Sofia på att lagar tacos här hemma hos oss. Snart kommer även Jennifer och Matilda förbi och käkar och myser här med oss. Killarna är inte hemma så de blir en riktigt mysig tjejkväll här. Dock tror jag att jag och Sofia i varje fall drar oss mot någon fest i IV lite senare, men vi kör nog ganska så lungt så med andra ord inte mycket dricka utan mest för att träffa lite människor :)


Förövrigt så kan jag berätta att vädret har blivit grymt här borta nu, vi har ju haft lite sådär väder de senaste veckorna och de har varit mulet och blåsigt men nu verkar det gå åt rätt håll för idag är tredje dagen i rad med strålande sol och klarblå himmel. Så därför har vi såklart passat på att njuta så mycket som möjligt och därför spendera dagen på stranden, så nu har vi fått lite färg också, skönt. Förhoppningsvis håller det här vädret i sig så att min mamma och mormor också får lite sol när de kommer på onsdag.


Nu ska vi fortsätta med maten här, jag hör av mig mer imorgon!


Ha det bäst tillsdess, kramar!

Av Clara Olsson - 7 oktober 2011 07:28

Nu börjar jag verkligen känna mig hemma, både här i huset och i Santa Barbara och jag gillar inte bara känslan, jag älskar den. Vi springer vant runt på stan, och behöver inte längre fråga för att hitta rätt, vi vet vart det är bra att käka och vi vet vart närmsta starbucks ligger. Vi springer vant runt i mataffären, på skolan och ner till stranden. 

När jag var ute och sprang för någon vecka sedan så kom jag på mig själv med att störa mig på att det var mycket turister, vart jag än sprang nere vid stranden så var det turister som stod och fotograferade stranden, piren och sig själva det var knappt att jag kom förbi. Men även fast jag störde mig på turisterna just då, så kan jag inte annat än erkänna att jag älskar känslan av att känna mig hemma i den här underbara staden, där havet finns, där solen finns och där alla människor är så vänliga så man nästa undrar om det är något fel på dem. Jag älskar känslan av att bo i USA, att inte behöva sitta och drömma sig bort på Victoria Secrets hemsida utan att bara kunna gå direkt in i affären och köpa det man vill ha. Att inte behöva sitta och titta på bilder på havet på internet, utan att bara kunna öppna fönstret och se det där stora oändliga blåa. Jag älskar att springa runt på skolan, bland 20 000 andra studenter och faktiskt känna mig hemma, att hitta över allt på skolan och att hälsa på folk man känner då och då. Jag älskar att bo i Santa Barbara och jag älskar att jag äntligen känner mig riktigt hemma i den här underbara staden som alltid kommer att sätta avtryck i mitt hjärta. 

 

Av Clara Olsson - 6 oktober 2011 07:08

Äntligen har vi sängar, eller sängstommar eller vad man nu väljer att kalla det. Jag och Rebecka har ju sovit på golvet på madrasser sen vi flyttade in och till en början så tänkte vi nog inte skaffa sängstommar, eftersom att vi ansåg att de var onödiga pengar. Men sen efter att ha bott in sig här ett tag så insåg vi att man faktiskt inte känner så riktigt hemma utan sängstommar, det känns lite som ett evigt pyjamasparty och som att det inte är ett riktigt hem. Så därför klickade vi hem både sängar och en tv och allt dök upp här i helgen. Så nu när sängarna är möblerade så är det inte bara finare i rummet, det är även väldigt mycket bekvämare. Tv:n är inkopplad men vi ska sno Daltons kabelsladd så vi får in kanaler också, eller ja sno och sno han sa att vi kunde ta den så jag antar att det mer är något vi får. Men det är ett projekt för morgondagen, då ska det även pluggas en hel del. Ska lämna in den slutliga uppsatsen i engelska på fredag och då ska vi även skriva midterm, vilket typ är ett viktigt prov i varje kurs, så det är viktigt att göra bra ifrån sig då. Det vi kommer att få göra är att analysera en artikel och debattera emot åsikterna som framkommer i artikeln. Artikeln har vi redan fått och den handlar om att amerikanare inte borde skicka mat till fattiga länder utan att USA borde satsa på att lösa sitt lands problem i första hand. Han som har skrivit artikeln menar också på att det är bortkastade pengar/resurser att skicka till ett fattig land, då det bara resulterar i ett välmående för stunden och att de sedan fortsätter att föröka sig, vilket leder till mer människor på jorden vilket i det långa loppet blir ett problem då vi redan idag är alldeles för många människor på våran runda jord. 

Så ja det är med andra ord en riktigt bra artikel att debattera om, det finns många tydliga argument så det blir nog ganska så lätt att skriva en reflektion, eller jag hoppas det i alla fall. Men återkommer nog lite mer om det imorgon, midtermen är ju som sagt inte förens på fredag så kan plugga hela dagen imorgon.


Hoppas att allt är bra med er allihopa!


Pussar

Av Clara Olsson - 5 oktober 2011 06:23

Fick en liten dos av hemlängtan alldeles nyss, satt inne och läste några av mina vänners bloggar, tittade på bilder på dem och på oss tillsammans och insåg då hur mycket jag faktiskt saknar dem och hur mycket jag saknar min familj, min mormor och morfar, morbor och gammelmoster och alla andra som nu läser den här bloggen, så nu vet ni det allihopa, jag saknar er och tänker på er! <3

Utöver människorna så saknar jag även mitt rum, min säng, min toa och min älskade lilla katt. Men om drygt en vecka är det bara två månader tills jag kommer hem, det är helt stört vad tiden går fort.

Och precis som jag har nämnt förut så kommer min mamma och mormor hit, nu om bara en ynka vecka och ni skulle bara veta vad jag längtar!! Jag ska krama dem så mycket som det bara går och jag ska även försöka plugga så mycket som det bara går nu i helgen och i början på nästa vecka så att jag inte behöver göra så mycket när dem väl är här, för jag vill ju hinna spendera så mycket tid som möjligt med dem!

Utöver det lilla bakslaget som jag fick här alldeles nyss så fick jag även ett annat bakslag igår, vad gäller den där uppsatsen. Jag berättade ju för er förra veckan om hur mycket jag hade slitit med den, ansträngt mig för att hitta bra argument och för att skriva precis som han ville ha den. Men nej, det var ändå inte bra, snarare uruselt. Visserligen var jag långt ifrån den enda som fick dåliga kommenterar på uppsatsen så det tyder ju bara på att han är jävligt hård. Men samtidigt tycker jag inte att han är rättvis heller, det han bedömer på är struktur på uppsatsen, grammatik och syfte och på de tre punkterna tycker jag syfte borde vara det viktigaste. Visst jag förstår också att strukturen i uppsatsen är otroligt viktig och likadant grammatiken, eftersom att uppsatsen blir svårläst annars, fine men vad hände med innehållet då? Det som faktiskt står i texten som nu råkade vara två paragrafer istället för en (fel struktur). Jag tycker själv att jag har dragit bra slutsatser, analyser och har bra och stabila argument men det får man inte alls cred för. Så nu ska jag korta ner hela uppsatsen, för han tyckte nästan att jag hade ansträngt mig för mycket? Skrivit för mycket som det kändes som att han inte ens orkade läsa, utan därför bara sa att strukturen var dålig. Jag ska inte skriva mer om det här nu, för jag skulle kunna hålla på i evigheter, men jag kan inte annat än erkänna att jag är lite förbannad över hans sätt att gå igenom min uppsats. Men what to do, det är han som är min lärare så det är väl bara att försöka göra som han säger, även om jag fortfarande inte riktigt förstår vad han menar men bättre lycka nästa gång eller något i den formen.


Nu ska jag ta och krypa ner under täcket för imorgon är det fullt schema, skola, gym, stan, handla och sen montera upp sängar och tv. Vi hörs mer under morgondagen!


puss på er!

Av Clara Olsson - 4 oktober 2011 07:11

Vilken grym helg vi har haft, den har verkligen varit helt fantastisk på alla plan. 

Precis som jag sa i fredags så var det här med Vegas något otroligt spontant som vi kom på i onsdags när vi var hos killarna på la brezza, de var ett stort gäng som skulle åka så efter lite om och men bestämde vi oss för att hänga med, så på torsdagskvällen bokade vi hotell och bil och ja som sagt drog vi på fredagen. Vi som åkte var jag, Sofia, Rebecka och en tjej som heter Sara som vi har börjat umgås med mer och mer nu på slutet. Sara hade lektion fram till klockan ett så vi drog direkt efter det och vid halv åtta rullade vi in i Vegas och de var en fantastisk känsla vill jag lova. Det var som ni förstår mörkt när vi kom dit, men redan någon km innan vi var i själva Vegas så såg vi ljuset från strålkastarna och alla neonskyltar och desto närmre vi kom, desto starkare blev ljuset så det var verkligen hur häftigt som helst. Just då letade vi som satan på radion bara för att hitta en låt som passade för paraden in till Vegas och efter lite om och men fick det bli Katy Perrys - Firework som faktiskt passade riktigt bra och efter den blev det Bad meets Evil - Lighters som även den passade just då. 

Väl inne i Vegas skulle vi försöka ta oss till hotellet, vilket var svårare än vi först trott, jag körde och jag kan erkänna att jag var hur stressad som helst. Det kändes lite som att köra i New York, det var bilar och gångtraffikanter överallt, femton filer och ingen visst vem som skulle vart så de blev lite kaos där ett tag. Men tillsist kom vi rätt och fick parkera bilen. 

Väl framme på hotellet checkade vi in, sprang upp till rummet, bytte om och fixade i ordning oss och sen tog vi oss ner och mötte upp de andra gänget som då satt och käkade på en restaurang i närheten. När de hade käkat färdigt så drog vi en runda på stan, gick in på några kasinon och önskade att vi var 21. När vi kände oss klara med det så hoppade vi in i en taxi allihopa och tog oss bort mot de andra killarna som hade slagit till på stort och hyrt en svit på ett av Vegas finaste hotell. Den sviten var nog det finaste jag sett i hela mitt liv, en nyrenoverad stor våning med badkar i vardagsrummet och världens balkong, 36 våningar upp så man såg ut över hela Las Vegas, vilket var helt underbart! Vi blev kvar där tills ganska sent på natten.

På lördagen sov vi ut ordentligt, vilket resulterade i att vi vaknade runt tolv. Efter det käkade vi frukost och sen tog sig jag och Sofia ner mot poolen, de andra tjejerna ville titta runt lite på stan. Vid poolen träffade vi några andra ifrån vårat gäng, så vi hängde med dem hela dagen. Den större delen av tiden spenderades faktiskt i poolen där det var världens tryck, fullt med folk som drack öl och dansade i poolen samtidigt som DJ:n körde på med riktigt bra musik, så vi hängde ju givetvis på. Jag tror nästan vi var i poolen i en timme och bara dansade, det var hur roligt som helst och det är sånt som man bara gör i Vegas. På kvällen drog vi ut och käkade och sen drog dem som var 21 ut på krogen, så vi andra drog tillbaka till de andra killarna och sviten där vi sen blev kvar tills ganska sent på natten. Vi njöt av utsikten och umgänget och hade bara riktigt roligt! 

På söndagen var alla ganska slut så efter att vi hade checkat ut och ätit frukost hängde vi vid poolen i någon timme innan vi tillsist drog hem. Vid halv elva ramlade vi in i vårt hus och blev glatt överraskade när vi såg att tv:n hade kommit och idag kom sängarna. Så nu ska allt bara monteras ihop sen ska det nog bli ordning i det här rummet också..


Men det var i alla fall det om Vegas, helgen har varit grym på alla sätt som ni säkert redan har förstått och jag längtar redan tillbaka.

Här kommer lite bilder, resten ligger ute på facebook.


   Det var fin utsikt på väg till Vegas   Suddigt värre men såhär ser det ut på kvällen i Vegas   Jag, Rebecka, Sara, Madeleine och Julia   Sara, jag och Sofia   Jag och Jacob på något Kasino   Sån här underbar utsikt var det ifrån killarnas svit, förstår ni hur vi njöt?   Fina tjejer   Vegas!   Inte alla som har badkar i vardagsrummet   Sen blev det fin limo hem till vårt hotell   Alla tjejer   Vi hade sjukt kul i poolen      Vegas by night      Några av killarna, den här bilden är tagen i söndags så därav ser alla helt döda ut haha.

Ovido - Quiz & Flashcards