California Dreamin'

Alla inlägg den 8 februari 2012

Av Clara Olsson - 8 februari 2012 04:31

Det är så mycket vad gäller skolan som är roligt just nu, nästan allt. Lektionerna är så otroligt roliga och likaså läxorna, det känns typ inte som att jag pluggar, bara för att det jag läser om är så fruktansvärt intressant och roligt. Underbar känsla vill jag lova och det gör att jag känner mig ännu mer laddad för att plugga till hösten, är det så här himla roligt med kommunikation så kommer det ju inte bli några problem alls att klara fyra år till i skolan. Det jag håller på med just nu är att jag skriver en uppsats i engelska om segregation, mänskliga rättigheter, Martin Luther King och en grupp av människor som kallas för "Freedom Riders" som för 50 år sedan bestämde sig för att protestera mot segregationen bland svarta och vita som då ägde rum i USA. Det tog sig därför runt i de staterna i USA där segregationen var starkaste och protestera helt enkelt emot vad som ägde rum. Av dessa människorna "the freedom riders" så var det båda svarta och vita människor och det är det som gör det hela ännu häftigare. Visst låter det spännande? Kom in i värsta flowet för och skrev på som bara sjutton, nästan svårt att sluta när det är så spännande!

Utöver det så har vi även blivit indelade i små grupper i en av mina kommunikationsklasser, grupperna är baserade på personlighetstest som vi har genomfört och därför är grupperna ihop mixade så bra som möjligt. Båda vad gäller kön och personlighet baserat på testen, bara det känns himla roligt att en lärare ansträngde sig mer när hon gjorde grupper än att bara köra den gamla vanliga metoden 1,2,3,4,5 osv. Våran första uppgidten i gruppen är att genomföra en aktivitet som ingen utav oss har genomfört tidigare, alla ska alltså vara nybörjare och sen ska vi genom samarbete och teamwork ta oss igenom sden här aktiviteten tillsammans. Det får vara vilken typ av aktivitet som helst så länge den är någonstans i Santa Barbara området och det får inte inkludera alkohol, annars har vi alla möjligheter. Vi pratade om hajk, surfning, paddelsurfing, skydiving och lite mer saker. Vi har inte bestämmt oss än men det känns som att våran grupp kan komma på något riktigt roligt. Det är jag, två supertrevliga tjejer och två killar, alla är amerikaner så det är roligt. Visst låter det också roligt? Jag är så himla taggad! Så här rolig har skolan aldrig kännts förut.

Vad som mer är roligt är att min engelska börjar flyta på riktigt bra nu. Det känns mycket bättre än i somras när jag precis kom hit och jag hänger med mycket bättre på lektionerna nu. Jag har lärt mig fruktansvärt mycket nya ord och det flyter på som tusan nu när jag skriver, en underbar känsla det också vill jag lova. Det här året har verkligen gett mig all typ av erfarenhet, jag har lärt mig/lär mig så fruktansvärt mycket samtidigt som jag har så fruktansvärt roligt. 5 av 5 toasters med andra ord! 


Nu ska jag lägga ner datorn och fokusera på O.C som jag och Rebecka har blivit helt beroende av, men det är visserligen svårt att inte bli, hur bra är det inte liksom?


Hoppas ni mår där hemma, all kärlek till er! 

Ovido - Quiz & Flashcards