California Dreamin'

Alla inlägg under april 2011

Av Clara Olsson - 14 april 2011 21:25

För nej vet ni vad, det är min mammas femtio-års dag och vi har försökt att fira så gott som möjligt. Eftersom att vi nyss var iväg i Spanien så kunde vi inte resa iväg nu också, så vi har därför spenderat dagen i Stockholm, jag mamma och mormor. Sen nästa vecka väntar stor fest på stadsträdgården, med släkt och vänner och då ska hon allt firas ordentligt.

Men mer om idag då, jag satte mig på tåget redan vid sex imorse för att jag skulle hinna upp till Stockholm till nio för att fixa mitt visum till USA. Jag ska berätta mer om det imorgon, det finns nämligen en hel del att säga om dessa visum. När jag var färdig på ambassaden så mötte jag upp mamma och mormor som då precis hade kommit fram med bussen. Vi strosade runt på stan, drack kaffe och njöt utav det underbara vädret! Vid ett mötte vi upp min morbror och så tog vi oss allihopa iväg till Grodan för lunch, vi lyckades få det bästa bordet och satte oss med solen i ansiktet och njöt av cava, fyller man femtio så bör det givetvis firas med bubblor, sen är det ju helt fantastiskt gott också! Så vi satt där i solen, drack Cava och åt mat och bara njöt, just där skulle jag ha kunnat spenderat hela dagen. Men efter ett tag tog vi oss därifrån och fortsatte shoppingen. Jag fick med mig en klänning hem som jag ska ha på mammas fest, sen hittade jag även ett par jeansshorts från Levis, har ett par liknande i en ljusare färg och jag lever i princip i dem sommartid, så ett par till skulle inte skada. Runt halv fem tog jag mig bort mot tågstationen där jag mötte upp en tjej som också ska till USA till sommaren, vi har bokat flygbiljetter tsm och troligen blir det nog boende sen också. Det var roligt att träffa henne och det känns jätteskönt att ha någon att planera med! Klockan sex gick vi på bussen och halv nio var vi hemma.

Sammanfattningsvis så har dagen varit toppen, och jag det bästa av allt var att mamma var nöjd, det var ju ändå hennes dag. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt grattis till henne idag, men en gång till kan väl ändå inte skada? Så återigen världens största grattis till världens bästa mamma, jag älskar dig!

 

Av Clara Olsson - 12 april 2011 21:13

Den 27:e juli flyttar jag till USA, det är helt klart, pengarna har betalas, flygbiljetterna är bokade, visumavgifterna betalade och intervju för visumet ska genomföras på torsdag. There is no turning back.

Samtidigt som jag vill det här mer är någonting annat just nu, så börjar jag ändå känna mig väldigt stressad, inte utav den anledningen att det är mycket saker att fixa (vilket det givetvis också är men jag tror jag ligger ganska i fas) utan snarare för att jag om ca 3 och en halv månader inte bara flyttar hemifrån, utan även till ett land utanför norden, utanför europa. Det fungerar inte att åka hem över helgen, eller att be mamma komma när allting känns lite jobbigt. Jag måste klara det här på egen hand nu, jag måste stå på egna ben och jag tror absolut att jag är redo och är inte ett dugg tveksam över om jag kommer att klara det eller inte, för jag vet att jag klarar det, jag vill det här så himla mycket så därför kommer allt att gå bra. Men jag kan inte undgå att känna mig stressad och nervös. Jag vet hur mycket jag kommer att sakna både min familj och mina närmsta vänner där borta, jag kommer gråta ibland för att jag saknar folk här hemma, det är naturligt. Men samtidigt så vet jag att alla (förhoppningsvis) finns kvar när jag kommer hem och att vi kommer att hålla kontakten under tiden jag är borta. Mitt år i USA kommer bli ett minne för livet, och jag är så ladddad för att börja skapa minnen, att börja leva livet i ett annat land, med en ny kultur, med nya människor, nya miljöer och nya möjligheter. Vissa dagar kommer jag längta hem, hem till fina Örebro och min familj och mina vänner, andra dagar kommer jag att ligga på stranden, sola, bada, surfa, festa, plugga och bara leva livet. Livet har sina med och motgångar och så kommer det alltid att vara, vissa dagar är man ledsen och andra är livet hur lätt och bra som helst, och det är det som är njutningen också. Så den 27:e juli börjar mitt liv på andra sidan atlanten och då är det dags att skapa minnen för livet!

Av Clara Olsson - 10 april 2011 21:08

Och så var även den här helgen avslutad, och precis som vanligt så går helgerna alldeles för fort, de springer liksom ifrån än. Hur som helst så har vi haft en riktigt bra helg i Göteborg, när vi kom fram till Linn (Idas syster som vi bodde hos) i fredags så fick vi lite mat och varsit glas med rosé och sen ja somnade vi typ i soffan, eller i alla fall jag. Vi tänkte först gå ut och ta ett glas på någon pub eller så, men vi kände oss ganska trötta och sega allihopa så vi blev kvar i lägenheten och somnade ganska tidigt. På lördagen däremot så var vi uppe med tuppen, eller ja klockan nio ringde klockan så då gjorde vi oss i ordning, käkade frukost och tog oss ut på stan. Ida skulle leta balklänning och vi gick verkligen in för uppdraget allihopa, så vi sprang mest runt i fina balklänningsaffärer, provade blev inte nöjda och fortsatte vidare på samma sätt. Dock hittade vi aldrig något som kändes helt hundra, så vi gick och satte oss i solen på avenyn istället tog ett glas vin och beställde mat, underbart att det äntligen går att sitta ute och käka igen! På kvällen lagade vi i ordning lite mat och hällde upp mera vin och laddade för utgång. När vi kände oss nöjda hemma så tog vi oss ut på avenyn igen, där vi mötte upp Tina och Gustav på någon pub, tog ytterligare ett glas vin och sen gick vi vidare igen, då till Babord - Styrbord där vi sen blev kvar resten utav kvällen. Vi hade jätteroligt tillsammans, men själva stället Babord - Styrbord är nog inget ställe jag vill gå tillbaka till, det var små dansgolv och ingen bra musik alls. Så vi övervägde att dra därifrån och prova något annat ställe istället, men det är i princip 23-års åldersgräns överallt i Göteborg på lördagar så vi insåg att vi inte skulle komma in någon annan stans, så därför blev vi kvar..

Idag har vi sprungit runt på stan, precis som igår och idag lyckades vi faktiskt hitta en balklänning till Ida så då blev hon nöjd i alla fall. Jag själv hittade en tröja och en ring, alltid något!


Hur som helst så har helgen i Göteborg varit toppen, och min kärlek till den staden blir bara större och större för varje gång jag kommer dit. En vacker dag ska jag flytta dit!


  Såhär såg vi ut innan vi drog ut igår, Johanna, jag, Linn och Ida.

Av Clara Olsson - 7 april 2011 20:07

Jag är på grymt bra humör, vilket det känns som jag är nästan jämnt nu för tiden och så tycker jag att det ska fortsätta också, såhär bra vill jag alltid må! Hur som helst, det är torsdag vilket betyder att det är fredag imorgon, som om ni inte visste det liksom. Hur som helst, imorgon drar i alla fall jag och Ida till Göteborg över helgen och det ska bli så stört roligt! Vi ska bo hos henns syster, och givetvis umgås med henne, gå på stan och sen såklart gå ut, oj jag vill lova att Göteborgs uteliv är bra mycket bättre än Örebros och just därför tror jag stenhårt på den här helgen!


På söndag är vi tillbaka i Örebro igen, ni får ha det bäst så länge!!


Kram

Av Clara Olsson - 6 april 2011 21:24

  Så dricker man vatten såhär..

Av Clara Olsson - 4 april 2011 21:18

Ja, bara för att påminna er liksom om någon mot förmodan skulle ha missat det haha, men det är måndag och ny vecka och nya möjligheter. Dock tog det emot väldigt mycket imorse när klockan ringde, jag ville bara blunda och helt plöstligt vakna upp i Spanien igen, springa ner till havet bada och sen spendera hela dagen där, på en solstol. Men nej riktigt så glamuröst var inte mitt liv just idag, jag har jobbat, powerwalkat med Ida och sen fixat ännu lite mer till USA. Imorgon och resten utav veckan fortsätter vi på samma spår, jobb och sen träning. På fredag drar jag och Ida till Göteborg och hennes syster, det var ju hennes födelsedagspresent utav mig så det ska bli roligt att det blir av nu. Givetvis blir det utgång, troligen både på fredagen och lördagen, däremellan ska vi hinna med lite shopping och mys.


Kram på er :)

Av Clara Olsson - 3 april 2011 16:42

Tja ja får väl ändå hålla med om att det är bäst hemma ändå. Varje gång man kommer innanför dörren efter att man har varit på semester så känner man verkligen att man är hemma på riktigt och det är ändå en ganska skön känsla. Men visst det hade inte gjort någonting om solen hade tittat fram lite här i Örebro också. När vi landade igår så kändes det som att det var världens gråaste land vi landade i, efter att ha flygit ifrån ett land fullt med palmer, stränder, blåa hav, klarblå himmel och strålande sol, till att landa i ett land med åkrar, snö, lera, en grå himmel och duggregn. "Mamma, vart är solen?" var det en liten kille som sa när vi hade landat i Örebro och ja, jag skulle nog vilja ställa samma fråga!?


Hur som helst, hemma är jag och så fort jag kom hem igår så hoppade jag in i duschen, slängde på mig festkläderna och mötte upp tjejerna och några killar för lite förfest vid universitetet. Jag var egentligen helt slut efter en alldeles för tidig uppstigning och en sex timmar lång flygning, men efter ett par glas vin så var jag helt plötsligt pigg som tusan och var riktigt laddad för en riktig utekväll, och så blev det också. Vi landade som vanligt på Satin, jag var aldrig på Satin förut men nu har jag börjat gilla det mer och mer och går helst av allt dit. Där inne hade vi i alla fall jätteroligt, vi dansade som vanligt i princip hela kvällen med undantag för någon runda i baren. Det var en riktigt lyckad kväll i alla fall så tack för den alla inblandade.. Såhär såg jag ut innan jag hoppade på cykeln och mötte upp de andra..

 


Bilder ifrån Spanien ligger ute på facebook, några kanske dyker upp här också dock vid ett senare tillfälle i så fall. Nu ska jag slå på tv:n och kanske sova en stund, kom inte direkt ikapp med sömnen inatt så jag är fortfarande stört trött..


Hoppas ni mår bra allihop!!  

Ovido - Quiz & Flashcards