California Dreamin'

Alla inlägg under december 2011

Av Clara Olsson - 18 december 2011 10:58

Nu börjar jag komma in i det svenska livet igen, jag har hittat in i tiden och det känns precis som vanligt att hoppa upp på cykeln och cykla iväg och träffa vänner på stan. Och jag måste säga att jag gillar det här livet, just nu gillar jag det väldigt mycket. Vad jag kanske gillar mest av allt med det är att jag har fått träffa mina vänner igen, vilket var helt underbart. Vi förfestade hemma hos Madde igår och det var så underbart att få krama om dem allihop igen, som jag har längtat efter det! Och sen gav jag dem trosor ifrån Victoria's secret som jag hade köpt i USA och de blev super glada, vilket var jätteroligt att se! Sen drack vi mängder med vin, pratade och kramades lite mera. Runt halv tolv tog vi oss mot krogen, tanken var egentligen att vi skulle gå till frimis, men när vi väl kom dit så var det alldeles för lång kö så vi orkade inte med den kö:n utan gick vidare till strömpis istället där vi av någon anledning kom in i VIP kön, har ingen aning om hur men så blev det i alla fall. Väl inne på krogen njöt jag som tusan, äntligen fick jag vara ute igen, för första gången på ett halvår. Det var underbart att få dansa av sig och att kunna gå till baren och köpa alkohol, något som vi inte får göra i USA. Vi blev kvar på dansgolvet större delen av kvällen vilket bara var roligt, jag trivdes som fisken i vattnet. Så tack tjejer för en fantastisk kväll och det var underbart att få träffa er igen!


Nu ska jag ta och göra mig i ordning och sedan cykla upp på stan och träffa Ida för en fika, hon drar ju ut på världens resa om drygt en vecka så jag vill ju passa på att träffa henne så mycket som möjligt innan hon drar. 


Här kommer en bild ifrån igår, så här snygga var tjejerna i trosorna!


 

Av Clara Olsson - 16 december 2011 06:22

Och hur underbart är det inte att vakna upp i sin egen säng!? Så fruktansvärt underbart! Vad som var ännu underbarare var att träffa mamma och pappa igen, jag började gråta när jag mötte dem på Arlanda. Att sedan komma hem och att gå in genom dörren gjorde bara saken bättre. Det är så härligt att vara hemma i vad jag ändå kallar mitt riktiga hem igen. Allt såg ut som vanligt, det enda som var skillnaden var att jag tyckte att allt såg mysigare ut, mer ombonat. Eftersom att jag är van med ett ganska så spartanskt hem, vita väggar, inga tavlor, inga blommor inga värmeljus, så kändes vårt hus ännu mysigare nu. Att titta i kylen var också fruktansvärt underbart och likaså skafferiet, svensk mat!! Att träffa min lilla tisse var också underbart, som jag har saknat den lille krabaten. 

Allt med att vara hemma är just nu underbart, jag svävar just nu på moln och älskar Sverige, Örebro och mitt hem mer än något annat just nu. Jag är så glad över att få umgås med mina föräldrar igen!

Om jag ska komma på något negativt så är det väl det där med jetlaggen, jag somnade halv nio på kvällen igår och då hade jag kämpat från klockan sex, då huvudet och kroppen började säga ifrån. När jag väl la mig på kudden halv nio så slockande jag på 30 sekunder. Och nu är klockan halv sju på morgonen och jag är redan uppe, jag kan inte sova längre. Visserligen har jag sovit i över 9 timmar men ändå, jag hade hoppat på att få sova längre än sex. Men men, jag är glad ändå, ska ligga kvar i sängen och titta på julkalendern och sen ska jag gå upp och äta frukost, svensk frukost!! Efter det ska jag fixa lite här hemma och sen ta mig bort till mormor och morfar för att hälsa på dem, vilket jag verkligen ser fram emot! Efter det ska jag möta upp mamma och åka och handla så jag får köra bil igen, det ser jag också fram emot haha. Kvällen tror jag blir ganska lugn, vi ska laga god mat här hemma och bara mysa. Imorgon däremot ska jag träffa alla fina vänner som jag har saknat något så otroligt, och så ska vi gå ut på krogen också, som jag har längtat efter det!!! Men en dag i taget, nu ska jag njuta av fredagen. 


Hoppas ni får en helt underbar dag också!!


PUSS

Av Clara Olsson - 13 december 2011 07:24

Jag som har längtat hem så otroligt mycket den senaste månaden har nu drabbats av världens separationsångest. Visst jag längtar fortfarande hem, något så otroligt, mest efter alla underbara människor där hemma, men även efter mitt rum, den svenska maten och den svenska kulturen. Men ändå så är det tungt att lämna det här underbara stället, att lämna människorna, maten, kulturen, havet, stranden och värmen. Och framförallt det här underbara livet. 

Jag kände mig trött och seg igår och kände att jag behövde frisk luft, så då tog jag en lång promenad nere vid stranden och tittade ut över det klarblåa vattnet. Jag gick ut på piren, tittade på alla människor, på julpyntet och sen ställde jag mig på bryggan och bara njöt av utsikten. När jag kom hem sen kände jag mig som en ny människa, att bo vid havet är verkligen helt fantastiskt! På kvällen då kom Sara hit och mös och sen kom Jacob förbi en stund också. Alla bor ju inom 5 minuters avstånd här, så det är så mysigt att man bara kan springa över till varandra. Och idag avslutade vi med en middag på restaurang, dock kunde varken Matilda eller Rebecka och Sara och Linda hade ju redan åkt, så det blev jag och Sofia och 10 killar, men det dög hur bra som helst det också. Middagen blev hur trevlig som helst, både sällskapet och maten höll högsta standard. När jag gick från restaurangen brände det nästan till i mig, som en påminnelse om hur mycket jag älskar livet här, hur mycket jag gillar människorna som jag har lärt känna här. Jag är så otroligt glad över att jag kommer tillbaka hit, för jag är på långa vägar klar med mitt andra liv. 


Här kommer lite bilder ifrån igår

'

Det finns mängder med ekorrar en bit bort ifrån skolan 

Julpynt på vägen bort till stranden  

 

Lite konstverk på stranden

En liten flod på stranden

Piren  

  

Ute på piren  

 

Såg lite tufft ut det där, men han lyckades ta sig i båten


Julgran mitt ute på piren, precis vid havet

   

Här stod jag igår, och tittade ut över det stora blåa, en sådan befrielse. 


Men nu ska jag sluta tänka på det och istället fokusera på hur jävla roligt det ska bli att åka hem till alla er som jag har saknat så otroligt mycket. Det ska bli så härligt att få krama om er och att få somna in i min alldeles egna säng. Så nu säger jag hej till mitt första liv och hej till Sverige på torsdag syns vi igen!!


Av Clara Olsson - 11 december 2011 20:42

I alla fall för det här året. Och ja vad ska man säga, det känns verkligen att det var sista helgen. De flesta slutade skolan redan i torsdags och många åkte därför hem direkt efter det. Och hem för de flesta studenterna här betyder någon annanstans i USA. Det är inte alls många studenter här som ursprungligen kommer från Santa Barbara, utan de flesta från andra platser i USA. Så redan i torsdags dog Santa Barbara en aning. 

Och i fredags sen så hade vi festen här, vad som var tänkt som en avslutningsfest. Dock var det ganska många som inte kom eftersom att många redan åkt hem. Men det blev lyckat ändå, de flesta som var inbjudna kom så det blev ganska mycket folk ändå. Alla i vita tröjor och alla sprang runt med spritpennor och skrev på varandra. Det var otroligt roligt och det roligaste av allt var att ta av sig tröjan när alla hade gått sen, först då kunde man se vad alla hade skrivit.

Gårdagen blev väldigt lugn, vi orkade inte riktigt göra någonting alls så vi blev kvar inne hela dagen, för trötta för att gå ut. Vid sju tiden kom Sara så då beställde vi thaimat och tittade på film. Runt halv elva kom Jacob så då spelade vi lite kort och sen fick han och Sara för sig att spela beerpong, vilket de också gjorde, en omgång sen tröttnade dem haha. Så vi gick tillbaka till köket där vi satt och pratade fram till ett. Sen ramlade jag ner i sängen och somnade på tre. 

Idag är det söndag och jag känner att jag behöver frisk luft, så jag tänkte ta mig ut på en promenad nere på stranden. Sen ska jag även hinna förbi stan en sväng och titta på lite mer julklappar. Till kvällen blir det nog film och frukt eller något liknande, vi är för sega för något annat. Imorgon väntar packning och tvättning, woho!!


Här kommer lite bilder ifrån i fredags


             

Av Clara Olsson - 8 december 2011 19:05

Okej jag förstår att ni är nyfikna på vad det är man saknar med Sverige när man inte längre är bosatt där. Och jag kan lova er att det är en hel del saker som man saknar, mer än vad jag kanske trodde. Så bara för det gör vi en liten lista (och när jag skriver vi så är det mig och Rebecka jag menar, bara så ni är med på den detaljen)


  • Kaviar, även fast vi fick både av mamma och katta så saknar vi den fortfarande lika mycket, tuben som vi fick tog nämligen slut på knappt en vecka.. och nu har vi varit utan i två månader igen, så det saknar vi!
  • Leverpastej, så svenskt som det kan bli, inget som finns i USA.
  • Mejeri, yoghurten fungerar här, dock saknar jag filmjölk och vanlig arla mjök
  • Grovt bröd, är otroligt svårt att få tag på i alla fall om man både vill ha ett bröd som både är grovt och ger lite tuggmotstånd. Brödet som vi äter här är visserligen grovt men samtidigt otroligt luftigt så tuggmotståndet är lika med noll. 
  • Lösgodis, troligen det jag saknar mest utav allt. Utbudet av godis är katastrofalt i USA och det enda som finns är olika typer av söt choklad. Jag längtar så otroligt mycket efter svenskt godis och att få välja och vraka precis som jag vill. 
  • Julmust, finns inte heller här. Några pratade om att det hade kommit in lite till en affär här, dock ska den inte alls ha smakat som hemma, så de som han testa den innan den tog slut blev bara missnöjda. 
  • Naturgodis, finns inte heller här, så det saknar jag givetvis också.
  • Pepparkakor, alltså det finns pepparkakor här men det är inte alls samma, de är mycket tjockare och smakar inte alls som hemma. Så de som vi bakade här för några veckor sedan blev inte alls goda eftersom att degen och kryddorna smakade helt annorlunda. Så jag längtar så efter Kung Oskars pepparkakor!!
  • Ingen tax, här i USA så lägger man på taxen framme vid kassan när man ska betala. Det betyder alltså att allt man köper blir dyrare när det väl kommer till biten betalning. Det är fruktansvärt frustrerande eftersom att man tittar på priset på prislappen och alltid glömmer att taxen ska på efteråt. Även om det inte handlar om mycket pengar, kanske 2-3% så är det alltid lika frusterande. I Sverige är taxen inräknad i priset från början och det är så mycket smidigare.
  • Krogen, i USA är det ju 21 år som gäller, både för att köpa alkol och för att gå ut på krogen. Något som jag inte alls förstår mig på, vid 21-års ålder så är man ju nästan mer än vuxen? De har 16 på att ta körkort och 21 på att gå ut på krogen? Vilket känns otroligt orimligt. Så nej jag får inte gå ut på krogen här, trots att jag är hela 20 år, jag måste vänta i fem månader till. I Sverige har jag fått gå på krogen sen jag var 18?
  • Flingor, i USA älskar man socker, socker socker och mera socker. Så på nästan alla flingor så är det extra extra socker, som bara gör flingorna äckligare. Jag köpte ett par flingor här när vi kom hit som på förpackningen såg supernyttiga ut och helt ärligt dötrista också, jag undrade om någon mer än jag själv köpte dem eftersom att bilden var så otroligt trist och grå vilket fick mig att tro att de faktiskt kanske var nyttiga. Jag hade fel, de var inrullade i socker så jag kastade hela förpackningen. Nu har jag hittat ett par som fungerar, dock saknar jag att ha ett större utbud med fler flingor som inte är doppade i socker. 
  • Lingonsylt, givetvis, vad annars ska man ha på gröten?
  • Choklad, marabooo choklad, antar att det räcker? Har varit utan i 5 månader så suget är grymt stort. 
  • Glögg, inte så otippat antar jag. Är det jul så ska det drickas varm glögg med russin och mandlar. Dock går inte det eftersom att det inte finns glögg här. Så när jag kommer hem ska jag dricka som tusan. 
  • Apoteket, finn egentligen ingen motsvarighet här utan man har istället en medicin avdelning i varje mataffär här. Utbudet är enormt men produkterna som man köper är otroligt underliga. Nässprayen var hel mysko och förkylningstabletterna som Sara och Linda köpte innehöll någon typ av ingrediens som var förbjuden i Sverige. Så de blev helt snurriga båda två och kände sig hel konstiga. Så saknaden efter att komma in på ett strukturerat apotek där man faktiskt vet vad man köper är stor!
Det var väl ungefär det som jag kom på nu i alla fall. Sen skulle jag visserligen kunna skriva en hel uppsats om hur Sverige som land är tio miljoner gånger bättre än USA, vad gäller sjukvård, skolsystem och omsorg. Men det kan vi ta senare..
Nu gymmet!
Puss på er!
Av Clara Olsson - 8 december 2011 08:19

När jag och Rebecka kom tillbaka från gymmet förut idag så tittade vi ner i brevlådan och då hittade jag ett vykort ifrån min finaste morfar och tänk vad glad jag blev. Han skrev och hoppades att jag mådde bättre (jag var ju sjuk för någon vecka sedan) och berättade att han längtade efter att jag skulle komma hem. Det värmde ordentligt vill jag lova! Dock längtar jag bara ännu mera nu vill bara hem och krama om allihopa nu!


   


Nu ska jag krypa ner under täcket, imorgon väntar gym för tredje dagen i rad jag är på g! Och efter det en sväng på stan! Ska försöka slänga in ett roligt inlägg till er också, så in med er och läs imorgon också vetja!


Godnatt för min del och godmorgon för eran!

Av Clara Olsson - 7 december 2011 22:53

Skolan tog slut i måndags kväll och det känns så fruktansvärt skönt att inte ha några lektioner att gå till eller att ha något att plugga. Så eftersom att det är en hel vecka kvar tills vi åker hem så försöker vi passa på att njuta så mycket som möjligt av det här underbara stället nu. Vädret bjuder på strålande sol och värme så idag har jag legat ute på gräsmattan vid skolan, tittat på havet och solat. Efter det mötte jag upp Rebecka och gick hem och åt lite lunch. Och nu ska vi vidare till gymmet. Kvällen blir nog ganska lugn och likaså morgondagen, sen på fredag smäller det. Då ska vi först ha trerättersmiddag här med tjejerna. Jag ska stå för förätt, Rebecka och Sara för varmrätt och Sofia för efterätt. Sen kommer Matilda och Linda och bara käkar. Efter det bjuds det upp till stor fest, avskedsfest här hemma hos oss. Så alla som vi har umgåtts med de senaste halvåret kommer hit i vita tröjor och med spritpennor i händerna. Sen antar jag att ni själva kan dra slutsatsen av vad som kommer att hända? Vi ska såklart skriva på varandras tröjor, roliga saker som har hänt eller kanske bara sitt namn och tack för den här tiden. Hur som helst så blir tröjan ett fint minne att ta med sig hem, så vi inte glömmer alla underbara människor som vi har träffat här borta. Visserligen kommer de flesta tillbaka till nästa termin, men ändå en avskedsfest känns som ett måste!

Vad som händer mer i helgen är lite oklart men vad som är klart är att vi ska passa på att njuta utav det här stället till 110%. Spendera så mycket tid som möjligt ute i solen och på stan, titta i affärer som vi fortfarande inte har hunnit undersöka och prova restauranger som vi fortfarande inte har provat. Något säger mig att den sista veckan i Cali (för den här terminen, tack och lov för det) kommer att bli GRYM!


Nu gymmet!

Puss på er godingar, ni skulle bara veta hur mycket jag saknar er!

Av Clara Olsson - 6 december 2011 20:45

Insåg igår att jag har en hel drös med bilder på mobilen som jag inte har lagt upp än. Så här kommer lite bilder ifrån de senaste två veckorna..


 

Det här var ifrån förra helgen, när vi i slutet av november låg vid Sara pool och solade. Det gör man bara i Kalifornien!


Det här är ifrån förra veckan, det var någon aktvitetsdag på skolan så det var ett band som spelade och så kunde man få gratis massage och gå på yoga och så vidare.  



Här hade de yoga och massage

   

Ännu mera bilder ifrån skolan. Jag nyper mig i armen varje gång jag går ned för den här backen, det är så otroligt vackert. 

Vi körde pictionary med killarna och det blev riktigt lyckat vill jag lova!  

 

Det här är från i torsdags, jag gick ut på en morgonpromenad och köpte en kopp kaffe och satte mig på stranden. Så här fint var det då


Även denna bild är från i torsdags morse. De kör med grävmaskiner på sanden för att den ska hålla sig fin.

   

Och det här är ifrån i fredags, då hängde vi bara med tjejerna. Åt thaimat, drack vin och lekte lekar, bland annat denna när man får en lapp i pannan och ska försöka gissa vem man är genom att bara ställa ja och nej frågor..


Nu måste jag rusa, gymmet kallar. Vi hörs mer senare eller imorgon!


PUSS

Ovido - Quiz & Flashcards