California Dreamin'

Alla inlägg under december 2011

Av Clara Olsson - 5 december 2011 07:08

Helgen har sprungit ifrån mig och jag förstår som vanligt inte vart tiden tog vägen. Samtidigt som en del av mig är helt förvirrad över att jag ska åka härifrån, så längtar den andra delen helt otroligt mycket efter att få komma hem. Att få krama om alla där hemma som jag saknar obeskrivligt mycket. Samtidigt som det känns jobbigt att åka härifrån och att lämna det här livet, som jag älskar så otroligt mycket. Jag går på stan här och känner mig så hemma, vart man än går så träffar man folk man känner, som man hälsar på, pratar med och smider planer inför helgen. Människorna som man umgås med här blir som ens familj, eftersom att ens riktiga är så långt bort. Livet här är så otroligt lätt, amerikanarna är lätta, trevliga och sociala. Vädret är helt fantastiskt och det glittrande havet som man ser varje dag känns som en dröm varje gång. Skolan är rolig och jag lär mig mer engelska för varje dag. 


Men även om jag trivs något helt fantastiskt med livet här, så inser jag att ju längre tiden går så övertar den andra känslan i kroppen. Känslan som längtar hem, känslan som längtar efter vänner, efter Sverige och mitt "andra" liv. Just nu bränner den känslan i hela kroppen, jag vill hem, jag längtar så fruktansvärt. Samtidigt som klumpen ligger kvar i magen, livet här är underbart och jag frågor mig om och om igen hur jag ska klara att lämna det här livet i maj? Som tur är behöver jag inte tänka allt för mycket på det nu, utan snarare bara njuta av det långa jullovet som jag får spendera med de människorna som jag gillar allra mest och att jag sedan får komma tillbaka hit och leva det livet som fortfarande känns som en dröm. Klumpen i magen om att jag inte vill lämna Santa Barbara i maj den får ligga kvar en bit ner i magen och brännas då och då, bara för att påminna mig om hur mycket jag ska njuta av mitt alldeles för underbara liv. 


 

Av Clara Olsson - 3 december 2011 19:59

Idag ska jag och Rebecka ut och julshoppa, något som jag har sett fram emot. Desto äldre man blir desto mer inser man att det faktiskt är precis lika roligt att ge som att få, nästan roligare ibland. Så därför är det alltid roligt att köpa julklappar till sina nära och kära. Något som tillhör till julshoppingen är såklart julfika, något som jag och mamma alltid brukar göra när vi julshoppar hemma. Det är så skönt att komma ifrån kylan och mörkret än stund så då springer vi in på något kaffé och dricker varm choklad och äter lussebullar. Dock tror jag inte att det är möjligt för mig och Rebecka idag, dels för att de inte har lussebullar här och sen känns det inte heller så lockande att dricka varm choklad när det är 23 grader varmt ute. Så vi slår kanske till på en isté eller något istället? Det är ju inte så dumt det heller!


Angående gårdagen så hade vi en helt underbart rolig kväll här hemma med bara de närmsta tjejerna. Det var jag, Rebcka, Sofia, Sara och Linda. Vi började med middag på ett thaiställe en bit bort, efter maten köpte vi med oss vin och åkte hem till oss och sen stannade vi här hela kvällen. Vi lekte charader och skrattade så vi dog, sjukt kul!!!! Sen hann vi även med ölspelet där vi tillsist hade så mycket regler så vi nästan fick skriva ner dem. Förstår att många av er inte vet vad ölspelet är men de har egentligen ingen betydelse, poängen var att varje gång någon av oss skulle dricka så var vi först tvugna att rimma, sen skulle vi ställa oss upp och dansa samt sjunga, efter det säga ett ord på spanska och sen göra ett djurläte. Detta skulle upprepas varje gång man drack, förstår ni hur roligt det såg ut? Jag skrattade så jag dog. Och sen charaderna efter det spårade som tusan. Men vi hade i alla fall en riktigt rolig tjejkväll!!


Nu ska jag ta och slänga på mig lite smink innan vi springer ner på stan.


Vi hörs senare!!


PUSS

Av Clara Olsson - 1 december 2011 22:49

Gud vad glad jag är just nu, livet är verkligen helt sjukt bra. Vill ni veta varför? Men det är klart ni vill! Så därför slår vi på stort och gör en lista..


10 anledningar till att mitt liv är grymt nu!

  • 1: Jag KLARADE engelskan! Ni vet den där skrivengelskan där jag inte har gillat läraren, och där jag bara har fått mängder med dåliga kommentarer på min uppstats. Men vid slutbedömningen är det andra lärare som avgör och inte hann och enligt dem så bör jag flyttas upp en nivå, vilket jag nu också får göra eftersom att jag får pass på kursen. Så nu blir det eng 100 nästa termin istället för 80, alltid skönt att känna att man gör framsteg!
  • 2: Jag är i princip klar med skolan, har två lektioner kvar för den här terminen så tack och hej plugg, läxor och kvällslektioner!
  • 3: OM TVÅ veckor är jag hemma i Sverige, TVÅ ynka veckor, yay!
  • 4: Jag är i princip frisk från förkylningen
  • 5: Det är 23 grader varmt ute och strålande sol och jag bara älskar det, även om det är helt omöjligt att förstå att det är december
  • 6: Jag är så otroligt glad över alla fina människor som jag har träffat och lärt känna här, otroligt många grymma människor här borta. Människor som jag aldrig kommer att glömma och människor som kommer att vara vänner för livet. 
  • 7: Det är bara 23 dagar kvar till julafton, vem glädjs inte åt det?
  • 8: Att vi ska bada bubbelpool och dricka champange imorgon, vi måste ju fira att skolan är över
  • 9: Att jag fick bra betyg i den slutliga uppsatsen i den andra engelskan, läsengelskan, både jag och Rebecka fick ett betyg som innebär att vi troligen kommer att få flytta upp till nästa engelska där också, alltså nästa nivå, yey!
  • 10: Tål att upprepas om TVÅ veckor får jag krama om min älskade familj och mina fina underbara vänner igen, åååååh vad jag längtar!!!
     
Ovido - Quiz & Flashcards