California Dreamin'

Alla inlägg den 3 juli 2011

Av Clara Olsson - 3 juli 2011 18:27

Det enda som gör mig omotiverad när det gäller USA är att allt är så förbannat trassligt och omständigt. Ingenting ska vara lätt utan allt ska vara så trassligt som möjligt, lite så känns det faktiskt. Så varje gång jag ska göra någonting som har med USA att göra så tar det emot, just för att jag vet att det kommer ta tid och energi ifrån mig. 

Så när jag idag bestämde mig för att sätta mig och registrera mig på kurser till USA, så krävdes det en stor kopp kaffe och några djupa andetag innan jag orkade dra igång. Och precis som jag trodde var inte det någon enkelt match det heller, jag tror nästan jag höll på i två timmar och då är jag ändå inte alls säker på om jag har gjort rätt, så jag måste ringa till skolan i veckan och kolla så att jag verkligen har gjort rätt. Men OM jag nu har gjort rätt så är det i alla fall det här jag kommer att plugga till hösten, + en kurs till som jag får välja när jag kommer ner. Det är dock viktigt att jag gör bra ifrån mig på engelska testen när jag kommer ner, annars är nog de här kurserna för svåra för mig. Men än så länge håller jag tummarna för att den här nivån är okej för mig och att det blir det här jag får läsa: 


COMM 101: Introduction To Communication
(3) F, S - CSU, UC
Skills Advisories: Eligibility for ENG 110 or ENG 110H or ENG 110GB

Introduction to the field of communication, with emphasis on the history of communication study, theories important to all areas of communication, the contexts in which communication occurs, and the issues that must be faced by students of communication. Also serves as an introduction to the strands of communication study: interpersonal/small group, rhetoric, intercultural, organizational and mass communication. (CAN SPCH 2)


COMM 141: Small Group Communication
(3) F, S - CSU, UC
Skills Advisories: Eligibility for ENG 110 or ENG 110H or ENG 110GB

Introduction to communication skills in task-oriented small groups. Includes focus on planning, participating in, and leading meetings; decision-making and problem-solving method; forms of discussion; and social dimensions. Small group projects. (CAN SPCH 10)


COMM 151: Intercultural Communication
(3) F, S - CSU, UC
Skills Advisories: Eligibility for ENG 110 or ENG 110H or ENG 110GB

Provides an introduction to communication between people from different cultures. Focuses on the application of theory and research to intercultural communication. The topics and activities are designed to develop communication skills that improve competence in intercultural situations.


Visst låter det spännande? Gud vad jag längtar!!

Av Clara Olsson - 3 juli 2011 11:49

Nu kanske jag tog i en aning men känslan av att veta att jag faktiskt INTE ska gå till jobbet imorgon är rätt så jävla fantastisk. Jag hatar att vakna upp på söndagar efter att ha varit ute på lördagar och både må dåligt och ha ångest inför måndagen. Hela söndagen blir liksom förstörd och man går bara runt och drar och väntar i princip på att de ska bli måndag, bara för att det då är närmare till fredagen igen.

Men nu när jag har semester så slipper jag allt det där, jag behöver inte tänka på vilken dag det är, utan jag kan bara njuta, varje timme varje dag. Så tack som fan för semester, det kan helt klart vara något utav det bästa som finns!


Angående gårdagen då så blev det en riktigt lyckad kväll. Vi var hemma hos Douglas först med ett gäng från midsommar, vilket var jättetrevlig. När vi se skulle bestämma vart vi skulle ta vägen efteråt så blev det lite splittrade åsikter, jag röstade för Satin men blev totalt nedröstad, för dit kunde man ju faktiskt inte bara gå. Jag övervägde att dra dit ändå och möta upp Silvia och dem men sen kändes det väldigt dåligt att svika laget så jag hängde på till Frimis istället. Och visst hade vi kul, dock var det helt sjuuuukt varmt så det gick knappt att vara inomhus, så vi hängde mest där ute på serveringen. Men även om de var roligt på Frimis igår så står jag fast vid att jag alltid har roligare på Satin, jag vet egentligen inte varför, om det är folket eller musiken, eller kanske en blandning av båda delarna. Men fan man måste ju prova lite nytt också! Här kommer i alla fall en bild från igår, "vi tar en lagbild" han som kom där på cykeln var dock inte med oss, han var bara jävligt skön och kamerakåt haha.

 

Ovido - Quiz & Flashcards