California Dreamin'

Alla inlägg under juli 2011

Av Clara Olsson - 6 juli 2011 23:42

Ska vi prova med ett inlägg som inte har med USA att göra? Bara för variationens skull, ja fan vi kör!


Så vad har jag annars gjort idag, jag har sprungit runt på stan med Linnea och handlat lite presenter till två tvillingar som har fyllt 20, och de ska minsann firas ordentligt på lördag. Vi hann även med en glasspaus och käkade youghurtglass vilket är helt fantastiskt gott, jag har ätit det flera gånger i Stockholm men Linnea hade aldrig testat så vi kom fram till att det var på tiden, och som tur var så gillade hon det. Efter det hann jag hem, slängde mig ut i solstolen för att sedan bli avbruten av att det plingade på dörren och vem fan är det som kommer? En tele2 säljare, det var nästan så att jag önskade att pappa var hemma just då. Min pappa jobbar ju på Telia, och har så också gjort de senaste 35 år. Jag informerade den här telefonsäljaren om det, men nej han ger sig inte riktigt för det, utan säger istället" ja men då kanske det kunde vara dags för honom att övergå till tele2" ursäkta mig men missade du detaljen om att han inte bara gillade Telia, han jobbar där! Hur skulle det se ut om en som jobbar på Telia har ett abonnemang med tele2!? Hur tänkte den där telefonsäljaren då? Tillsist blev jag i alla fall av med honom och jag hoppas han sa till sina kollegor att aldrig ens försöka med oss. 

Efter det hoppade jag upp på cykeln igen och åkte upp på stan där jag mötte mamma, sen åkte vi bortåt öster för att titta på Fanny och Samuels nya lägenhet. De flyttade in i lördags men vi har inte hunnit hälsa på dem än. Hur som helst så hann vi det idag och det var en helt fantastiskt fin lägenhet och de hade fått jättefint där inne. En stor och jättefräsch tvåa som de helt klart måste vara nöjda med! Efter det svängde mamma och jag förbi mormor och morfar och jag fick med mig lite hallon och åkte hemåt igen. Kvällen har jag spenderat framför datorn och tv:n, käkat färska hallon och färska jordgubbar och bara njutit av livet. De ni, de var min dag de, för er som var intresserade, ni som inte var behövde givetvis inte läsa heller ;)


Imorgon bitti är det löpning som gäller, sen hoppas jag på att få sola lite!


NU sängen!


PUSS

Av Clara Olsson - 6 juli 2011 19:17

Om exakt en vecka drar jag till Turkiet för en veckas återhämtning och om tre veckor så flyttar jag till Kalifornien. Det finns ingeting som skulle kunna göra mig lyckligare just nu, allt är så jäkla, jäkla bra! Att det sen nu till helgen blir utgång och middag på fredag med bästa Ida, 20-års fest för Madde och Verre på lördag och sen Liseberg på söndag, gör att jag nästan måste nypa mig i armen och fråga mig själv om man faktiskt kan må såhär bra, för jag tror nämligen aldrig att jag har gjort det förut. Jag är så förbaskat lycklig just nu!!


  En bild på mig och Ida på hennes student, fan vad jag gillar den tjejjen!


Av Clara Olsson - 5 juli 2011 16:36

En stor fördel med att ha semester är att jag hinner fixa allting som behöver fixas (vilket är mycket). Jag har långa listor med saker och ting som jag måste fixa innan USA och de där listorna är meningen att jag nu under semestern ska lyckas stryka så mycket som möjligt ifrån, vilket jag faktiskt också gör. Så idag har jag i alla fall fått en del gjort och så får jag fortsätta imorgon. Och eftersom att jag ändå var på stan idag så ramlade jag förbi Stadium och vad kom jag ut med, en bikini eller ja nästan två, det var nämligen tag tre betala för två så jag fick två underdelar och en överdel, till samma precis som om jag tagit två delar. Det kan nog vara enda fördelen med att handla bikini i början av juli, alla andra har redan handlat färdigt så de som finns kvar reas ut, tur bara att de som jag ville ha kvar fanns kvar också. Utöver det fick jag med mig ett hopprep hem också, det är ett grymt bra träningsredskap och 10 minuter med hopprep är som 30 minuters jogging, så när man inte har jättemycket tid att träna så är ju det en perfekt lösning! Se där nu fick ni ett träningstips också haha!


Nu ska jag ta mod till mig och ringa till skolan i USA, jag har lite frågor om de här med kurser och hur och när vi ska betala osv och eftersom att Kilroy säger en sak medan instruktionsvideon på skolan sa en annan så känns det bäst att faktiskt kolla med skolan och inget annat om hur jag ska göra. Så just nu väntar jag bara till att klockan ska bli fem så jag kan ringa, då är hon ju åtta på morgonen där så då antar jag att någon är på plats, eller jag hoppas på det i alla fall. 


Efter det hoppar jag upp på cykeln och tar mig mot stan, vi ska hänga i Dohns lägenhet som hon precis har flyttat in i, precis ovanför McDonald's så det är så centralt som det kan bli. Det blir lite god mat och rosévin på hennes balkong, sen får vi se vart kvällen bär oss, det är ju faktiskt tisdag vilket betyder att Satin är öppet, så vem vet, vi kanske ramlar in där.


Hoppas ni får en trevlig kväll också!!


PUSS

Av Clara Olsson - 5 juli 2011 11:20

Okej, det här håller inte, de senaste två nätterna har jag haft jättesvårt att somna, jag har legat och grubblat på USA, fram och tillbaka. Ena sekunden drömmer jag mig bort, tänker på allt det roliga, hur mycket nya människor jag kommer lära känna, hur mycket jag kommer lära mig, hur roligt jag kommer ha och hur mycket jag kommer att utvecklas som person. Andra sekunden tänker jag på hur jobbigt det kommer blir att lämna alla här hemma, att säga hejdå till alla underbara människor som finns här. Jag har två hela helger kvar i Sverige, TVÅ stycken det är ingenting, absolut ingenting, hur fan ska jag hinna med att träffa alla? Hinna säga hejdå? Och hur ska jag orka säga hejdå? Det kommer bli så jobbigt varje gång jag måste ta avsked till en ny person, att krama om en nära vän för sista gången utan att riktigt veta när samma sak kommer att hända igen. 

Det ligger jag och grubblar över på nätterna numera och jag känner att det inte riktigt håller i längden. För jag flyttar faktiskt inte förens om tre veckor, så jag kan inte börja få sömnproblem redan nu. Möjligtivs sista veckan men inte nu. Då kommer jag komma fram till USA som en zombie och bara vilja sova första månaden och de håller ju inte riktigt. Så nej, nu skjuter jag upp de här känslorna några veckor och försöker istället att njuta av min semester i SVERIGE!

Puh

Av Clara Olsson - 4 juli 2011 17:08

Nu kan jag andas ut, det är alltid lika skönt att traska från tandläkaren med vetskapen om att man även denna gång klarat sig utan hål. Jag blir lite nervös varje gång jag går in och håller tummarna för att jag inte ska ha hål. Och idag höll jag tummarna dubbelt så hårt, just för att jag numera behöver betala för att gå till tandläkaren och då skulle det inte bara göra ont i munnen om jag skulle behöva laga något hål, utan även i plånboken. Så jag är verkligen glad att jag slapp! Man kanske borde fira med lite godis? Haha nejdå så kul ska vi inte ha det!


Däremot ska jag snart ta och hoppa upp på cykeln och ta mig iväg mot stadsträdgården för lite zumba. N'joy kör ju gratis träning där på måndagar och sist vi var där så var det riktigt roligt, så jag hoppas de blir lika skoj idag. Dock är jag sjukt trött idag men jag får göra mitt bästa!


Av Clara Olsson - 4 juli 2011 10:56

Veckans tristaste dag blir så himla mycket bättre under semestertider, helt plöstligt så kan jag njuta av att det är måndag och att en ny semestervecka just har börjat. 

Idag ska jag iväg till Askersund för att träffa Pernilla och hjälp vad jag har längtat efter det. Hon fick ju en liten kille för drygt tre veckor sedan så det ska bli så himla roligt att träffa honom, en liten tre veckors bebis jag vet knappt om jag vågar hålla haha, att man alltid blir så nervös för sånt där. Och inte nog med det så har hon även hunnit med att förlova sig, så det blir många grattiskramar. Jag är så otroligt glad för hennes skull!!


Efter Askersund ska jag förbi tandläkaren, mindre roligt! Vi hörs när jag kommer hem igen!



PUSS

Av Clara Olsson - 3 juli 2011 18:27

Det enda som gör mig omotiverad när det gäller USA är att allt är så förbannat trassligt och omständigt. Ingenting ska vara lätt utan allt ska vara så trassligt som möjligt, lite så känns det faktiskt. Så varje gång jag ska göra någonting som har med USA att göra så tar det emot, just för att jag vet att det kommer ta tid och energi ifrån mig. 

Så när jag idag bestämde mig för att sätta mig och registrera mig på kurser till USA, så krävdes det en stor kopp kaffe och några djupa andetag innan jag orkade dra igång. Och precis som jag trodde var inte det någon enkelt match det heller, jag tror nästan jag höll på i två timmar och då är jag ändå inte alls säker på om jag har gjort rätt, så jag måste ringa till skolan i veckan och kolla så att jag verkligen har gjort rätt. Men OM jag nu har gjort rätt så är det i alla fall det här jag kommer att plugga till hösten, + en kurs till som jag får välja när jag kommer ner. Det är dock viktigt att jag gör bra ifrån mig på engelska testen när jag kommer ner, annars är nog de här kurserna för svåra för mig. Men än så länge håller jag tummarna för att den här nivån är okej för mig och att det blir det här jag får läsa: 


COMM 101: Introduction To Communication
(3) F, S - CSU, UC
Skills Advisories: Eligibility for ENG 110 or ENG 110H or ENG 110GB

Introduction to the field of communication, with emphasis on the history of communication study, theories important to all areas of communication, the contexts in which communication occurs, and the issues that must be faced by students of communication. Also serves as an introduction to the strands of communication study: interpersonal/small group, rhetoric, intercultural, organizational and mass communication. (CAN SPCH 2)


COMM 141: Small Group Communication
(3) F, S - CSU, UC
Skills Advisories: Eligibility for ENG 110 or ENG 110H or ENG 110GB

Introduction to communication skills in task-oriented small groups. Includes focus on planning, participating in, and leading meetings; decision-making and problem-solving method; forms of discussion; and social dimensions. Small group projects. (CAN SPCH 10)


COMM 151: Intercultural Communication
(3) F, S - CSU, UC
Skills Advisories: Eligibility for ENG 110 or ENG 110H or ENG 110GB

Provides an introduction to communication between people from different cultures. Focuses on the application of theory and research to intercultural communication. The topics and activities are designed to develop communication skills that improve competence in intercultural situations.


Visst låter det spännande? Gud vad jag längtar!!

Av Clara Olsson - 3 juli 2011 11:49

Nu kanske jag tog i en aning men känslan av att veta att jag faktiskt INTE ska gå till jobbet imorgon är rätt så jävla fantastisk. Jag hatar att vakna upp på söndagar efter att ha varit ute på lördagar och både må dåligt och ha ångest inför måndagen. Hela söndagen blir liksom förstörd och man går bara runt och drar och väntar i princip på att de ska bli måndag, bara för att det då är närmare till fredagen igen.

Men nu när jag har semester så slipper jag allt det där, jag behöver inte tänka på vilken dag det är, utan jag kan bara njuta, varje timme varje dag. Så tack som fan för semester, det kan helt klart vara något utav det bästa som finns!


Angående gårdagen då så blev det en riktigt lyckad kväll. Vi var hemma hos Douglas först med ett gäng från midsommar, vilket var jättetrevlig. När vi se skulle bestämma vart vi skulle ta vägen efteråt så blev det lite splittrade åsikter, jag röstade för Satin men blev totalt nedröstad, för dit kunde man ju faktiskt inte bara gå. Jag övervägde att dra dit ändå och möta upp Silvia och dem men sen kändes det väldigt dåligt att svika laget så jag hängde på till Frimis istället. Och visst hade vi kul, dock var det helt sjuuuukt varmt så det gick knappt att vara inomhus, så vi hängde mest där ute på serveringen. Men även om de var roligt på Frimis igår så står jag fast vid att jag alltid har roligare på Satin, jag vet egentligen inte varför, om det är folket eller musiken, eller kanske en blandning av båda delarna. Men fan man måste ju prova lite nytt också! Här kommer i alla fall en bild från igår, "vi tar en lagbild" han som kom där på cykeln var dock inte med oss, han var bara jävligt skön och kamerakåt haha.

 

Ovido - Quiz & Flashcards