California Dreamin'

Alla inlägg under november 2010

Av Clara Olsson - 26 november 2010 22:01

Okej såhär jag valde tofflor före pumps, mjukis före klänning, kaffe före vin och på spåret före Frimis och för det tycker jag att jag borde inkassera mer än bara några vuxenpoäng. Det är nästan så att det är pensionärsvarning på mig, och frågan är om man ska vara orolig? Men nej, jag tror att ni kan vara lugna. Imorgon bitti kommer jag (förhoppningsvis) vakna upp och vara back on track.

Och bara för att försöka mig om det så ska jag dra igång massa ungdomlig musik, typ Lady Gaga (som inte alls är bra, men henne lär jag inte få vuxenpoäng för att lyssna på i alla fall) Snook, Las Ketchup, Aqua och så vidare. Utöver det ska jag rota fram lite ungomderliga kläder, riktigt vad vet jag inte men efter det så tror hoppas jag på att kunna andas ut och känna mig ung igen. För efter kvällens aktiviteter så håller jag med om att man börjar fundera på vart jag är på väg.

Och innan det så tänker jag kolla lite på Björn Gustaffson på you tube så redan där borde man väl tro att jag är på väg att återgå till det normala igen, för inte vet väl pensionärer vem Björn Gustafsson är och framförallt så vet de väl inte vad you tube är!? Jag hoppas inte det, för jag vill nämligen inte få ihop alltför mycket vuxenpoäng (eller pensionärspoäng) vid en ålder av nitton. Och med det tackar jag än en gång för mig och drar på mig min rutiga flanellpyamas, tar ett sömntablett och ojar mig för att jag har svårt att sova. Tack!

Av Clara Olsson - 26 november 2010 18:01

Jag är helt slut, både i huvudet och i kroppen och jag tror nästan att jag börjar bli sjuk. Bara för att jag har varit så sjukt nöjd över att jag inte ens har drabbats av en ynka förkylning på hela hösten så får jag väl tillbaka för det nu, lagom till helgen och just lönehelgen också. Tanken var från början att jag Matilda och Silvia skulle ut och jag har velat fram och tillbaka hela dagen för jag känner liksom att jag kanske missar någonting om jag inte går ut, och jag vet hur kul jag har när jag väl kommer ut. Men efter att ha tänkt om en extra gång så insåg jag hur dålig och hängig jag faktiskt känner mig och jag tror inte att det är någon bra idé att lindra de känslorna med alkohol. Så det blir istället en väldigt, väldigt lugn kväll för min del. Tacos lite idol och sen bumbs ner i sängen och imorgon hoppas jag på att vara en pigg och glad tjej igen. Och nästa helg är det jag som sticker till London, så peppar peppar är det väl bättre (om) jag blir sjuk nu istället för nästa helg.

Och med det virar jag filten om mig, tar några pepparkakor och önskar er andra som ska ut och slira en sjukt rolig kväll. Tack och hej!

Av Clara Olsson - 25 november 2010 21:11

Alltså jag är egentligen ingen kakmänniska och har aldrig heller varit. Men, det finns ett undantag och det är pepparkakor, världens godaste (och kanske simplaste) kaka enligt mig. Något annat som jag också älskar är lussebullar, smaken av saffran i kombination med russin, det är magiskt gott. Helst ska man äta lussebullarna och pepparkakorna tillsammans med ett stort glas kall mjöl, eller en varm kopp te, något som jag lever på för tillfället (jag har druckit fyra koppar te idag, behöver man söka hjälp för det?). Hur som helst så borde jag ju i alla fall bli världens snällaste människa då jag från och med nu fram till jul konstant äter pepparkakor (lussebullar äter jag inte riktigt lika ofta), så varför då se det som ett problem? Idag har jag dock redan ätit min dos av pepparkakor så nu får det inte bli några mer fören imorgon och eftersom att det är fredag då så lyxar jag nog till det med lite ädelost på dem, en sjukt bra kombination, om ni inte har provat, PROVA!

  

Av Clara Olsson - 25 november 2010 19:41

Jag bara måste lyfta fram det märket och deras fantastiska servicen en gång till. För er som missade det så lämnade jag in en två år gammal jacka till dem för några veckor sen, då jag ansåg att den hade krympt efter det att vi hade tvättat den. Något som de sedan också kom fram till och jag fick därför en godkänd reklamation och fick en helt ny jacka, gratis.

Så igår gick jag och mamma in och valde ut en ny jacka till mig, jag valde en helt annan modell och tog en röd istället för svart. Eftersom att jag redan har en svart dunjacka sen tidigare (nej det var inte den som krympte) så kändes det lite trist med en svart. Hur som helst så är jag grymt nöjd, både med jackan och servicen på Peak.


 

Det roliga är att det här är min tredje vinterjacka inom loppet av två år och vi har bara betalat för en, den första en brun Boomerang jacka som sedan blev stulen. Då fick vi ut pengar ifrån försäkringsbolaget och köpte då den förra Peak jackan, som nu krympte och då fick jag den här. Nu hoppas jag verkligen att den här jackan får stanna hos mig ett bra tag, för jag vill inte förlora den!  

Av Clara Olsson - 24 november 2010 21:41

Trots att det är november, mörkt, grått och jävligt kallt så känns mitt liv ganska så bra just nu. Så vi varför inte göra en lista, 8 anledningar till att mitt liv är sjukt bra just nu.

  • Jag har nu en helt ny peakjacka hängandes i hallen, valde en helt annan modell och en röd istället för en svart, ska visa er bilder imorgon.
  • Imorgon rullar pengarna in på kortet, den  där älskade lönen.
  • Imorgon ska jag även klippa och färga håret, sjukt välbehövligt.
  • Jag har tränat riktigt hårt både igår och idag.
  • Jag har grymt roliga arbetsdagar.
  • Har en trevlig helg framför mig, med blandannat utång och lussebak.
  • Nästa fredag åker jag till london.
  • Om en månad är det julafton.

Ja det går bra nu helt enkelt, och visst är väl det skönt, det är alltid roligt med medgång. Nu ska jag fortsätta att titta på Maria Wern, sen blir det sängen.

Av Clara Olsson - 23 november 2010 22:25

Gud vad mycket bra musik det finns nu, Håkans nya album är grymt och likaså Tove Styrkes, James Blunts och Robyns. Jag vill helst lyssna på musik hela dagarna, vilket vi gör också då vi numera har skaffat oss en lite radio till vårat kontor. Dock så har jag inte så mycket makt kring vilken radiokanal som ska spelas, killarna på mitt rum anser inte att mix megepol musiken är bra och därför så lyssnar vi på rockklassiker hela dagarna. Då vi är två emot en har jag inte så mycket att säga till om, men så fort vi bara är två stycken inne på rummet så byter jag och hävdar att vi nu kör halva halva, och att det helt klart är min tur att bestämma musik nu. Men jag kan i alla fall säga att jag trivs fantastiskt bra på både på jobbet och i rummet där jag sitter. Jag har alltid sjukt händelserika, intressanta och framförallt roliga dagar. Bra skit helt enkelt!

Nu ska jag ta och stänga av datorn och dra täcket över huvudet och lyssna lite mer på musik i mobilen, för imorgon bitti är det Ebba Grön som gäller igen. Det roliga är att varje gång Ebba Grön kommer så klagar jag, "det här är riktigt dåligt, bara en massa skrik, man hör ju inte ens texten" och efter det ligger jag inte direkt på plus, och inte heller när jag idag sa att jag tyckte att det var skönt med lite radioreklam istället för en massa skrikig musik, nja då var jag inte så omtyckt heller, haha!


Sov gott med er!!

Av Clara Olsson - 23 november 2010 19:15

I våran familj har vi aldrig haft problem med att säga vad vi tycker. Vi är bra på att uttrycka våran åsikt och framför allt är vi bra på att säga ifrån när någonting inte är helt rätt. Jag har vuxit upp med en pappa som säger ifrån så fort någonting inte är rätt, och med det menar jag att han resonerar lite som så att man ska få det man betalar för. Betalar man för ett hotellrum med en fungerande ac, så ska ac:n fungera också, under hela perioden. Gör den inte det, då tar man saken vidare, och kräver antingen att få byta rum eller att få pengarna tillbaka. Det här har resulterat att vi under många av våra utomlandsresor har bytt rum. En gång var det fel på duschen, vilket resulterade i att vi fick byta rum. En annan gång var det fel på ac:n och då fick vi inte bara byta rum, vi fick även gratis frukostbuffè i en hel vecka. En annan gång tyckte vi att vi hade en alldeles för liten balkong och fick då byta till det rummet med den absolut största balkongen på hela hotellet. Jag skulle egentligen inte vilja säga att vi klagar, snarare att vi klargör att rätt ska vara rätt och att man inte kan lura oss som kunder. Det här gäller såklart inte bara utlandsresor men det är nog där man kan se det som tydligast.

Och såklart har jag blivit precis likadan, så i somras när jag och Jens var i Turkiet så ansåg jag att våran balkong var fullständigt värdelös då det var sol på den under hela dagarna, därför kunde vi alltså inte spendera en ynka minut där ute utan att dö av värmeslag. Och vad är en semester utan en balkong? Det tillhör semesterkänslan att sitta och dricka vin och spela kort på balkongen, men det var fullkomligt omöjligt. Så då tog jag tag i saken och pratade med dem i receptionen, och vad tror ni hände? Jo vi fick såklart byta rum. Det lönar sig alltså att vara påstridigt, så länge man jobbar för rätt sak.

Hur som helst till poängen, för två år sedan så köpte jag en Peak jacka, en jacka som jag fortfarande älskar och praktiskt taget bor i under vintertid. Dock så märkte jag att jackan hade krympt riktigt ordentligt när jag tog på mig den i böjan på november, vi lämnade in den på kemtvätt i början på sommaren och de följde instruktionerna och tvättade den precis som man skulle, men ändå har den alltså krympt. Och såklart så tyckte vi inte att det var helt okej, när man har lagt så mycket pengar på en fin jacka så förväntar man sig en bra kvalité också. Så då gick mamma och jag iväg till Peak och berättade hur det låg till, de tog då emot jackan och skickade iväg den för att kolla om den faktiskt hade krympt. Och idag fick vi svar, jackan hade krympt och jag får nu hämta ut en sprillans ny Peak jacka gratis. Hur bra är inte det? Och hur nöjd blir man inte som kund då? En stor eloge till Peak som verkligen lever upp till sitt rykte.

Så även fast det har gått två år, så ansåg vi att rätt ska vara rätt, och tog däriför tag i saken och gick vidare med det. Och vi ångrar inte att vi gjorde det.

Av Clara Olsson - 22 november 2010 21:24

Grattis till min fina vän Pernilla som ska ha barn i maj. Jag är verkligen glad för hennes skull och önskar henne såklart all lycka. Sen lovar jag såklart att ställa upp som lite barnvakt då och då (om hon vågar vill säga). Hur som helst, ett stort grattis till henne!!

  

Jag och Pernilla från balen i våras.   


Förövrigt så sitter jag och tittar på Svenska Hollywood fruar just nu, och jag ställer samma fråga gång på gång. Är det någon som är intresserad av de andra fruarna? Maria Montazami borde få ett eget program för hon är den enda som är intressant, resten ger mig absolut ingen glädje alls. Vad tycker ni?

Ovido - Quiz & Flashcards