California Dreamin'

Alla inlägg under november 2010

Av Clara Olsson - 22 november 2010 18:39

För det första så hade jag riktigt svårt att somna igår, jag låg och vred och vände mig ett bra tag och jag tror nästan att klockan var ett innan mina ögon tillsist gav upp. När jag väl vaknade så var klockan sex och jag var sjukt trött (fem timmars sömn är för lite) så det tog emot att gå upp men jag hade bestämmt mig för att vara på jobbet i tid, alltså kvart i åtta och inte en minut senare. Jag tittade ut genom fönstret och såg att det hade snöat som fan och redan där kände jag att den den lilla glädjen som fanns inom mig försvann. Jag insåg också att jag kunde glömma att cykla till jobbet och började därför titta ut en bra buss. 07.25 var jag och mamma på plats vid busshållsplatsen och bussen skulle enligt tidtabellen gå 07.29 så vi var i god tid med andra ord. Och ja vad tror ni händer sen? Inte dyker bussen upp i alla fall. Vi står där och trampar och trampar och jag blir mer och mer irriterad och inser snart att jag inte kommer att vara på jobbet klockan kvart i, en stund senare går det även upp för mig att jag inte ens kommer lyckas vara på jobbet till åtta, då jag skulle in i telefon. 07.50, ja tjugo minuter sen dyker bussfan upp och då var jag så irriterad så att hela jag kokade, mamma försökte muntra upp mig med lite torra skämt och lyckades någorlunda men jag var fortfarande sjukt irriterad. Fem över åtta kom jag inspringade till kontoret och kastade mig in i telefon. Resten av dagen gick jag runt och var lite småsur för att jag hade misslyckats så på morgonen. Men imorgon är det jag som tar den tidigare bussen, och om farbror busschafför inte behagar komma i tid ja då får han med mig att göra! Vad nu det kan innebära...

Av Clara Olsson - 21 november 2010 19:18

Har spenderat hela dagen i soffan under mitt täcke framför Björn Gustaffsons dvd. Jag skrattar så att jag gråter när jag ser den och är alltid på sjukt bra på humör efter att ha sett hur man är "singel och helnöjd", riktigt bra!

När filmen var slut och jag var trött på att bara ligga still tog jag mig iväg bort mot Friskis för lite träning, gympa fick det bli och det var som vanligt riktigt roligt.


Jag kom att tänka på en sak när jag tränade (jag kommer alltid på mycket när jag tränar) att jag knappt vet när jag hade en helt lugn helg sist (förutom den här helgen). Och jag måste säga att jag gillar det. Jag är trött på att bara sitta hemma och titta på film, jag vill ut och träffa människor och dansa med mina fina vänner, för ett år sedan hade jag sagt att en hemmakväll är bättre än en utekväll, idag skulle jag säga precis tvärtom.

  

Just nu är jag mer taggad på utekvällar än hemmakvällar. Det här är en bild från när Fanny fyllde år, för ett halvår sedan (nej den är inte från 2008).


Nu ska jag fortsätta titta på Gossip Girl, Robyn är ju med där idag så det går ju bara inte att missa. Efter det blir det ensam mamma söker och sedan Beck. En riktig tv-kväll med andra ord, precis som det ska vara på söndagar!



Av Clara Olsson - 21 november 2010 12:14

Jag vet inte vad det är med mig och kaffe, men av någon anledning så är vi beroende av varandras närhet. Jag klarar inte av en ynka dag utan kaffe längre, det går bara inte. Men egentligen så tror jag inte att det är själva koffeinet som jag är beroende av utan snarare av smaken, för jag tycker nämligen att det är så sjukt gott. Varje morgon när jag kommer inrusande till jobbet, stressad, frusen och lite små irriterad (eftersom att det är omöjligt att cykla när det är snö, is och slask men ändå envisas jag med att trampa på) och då när jag väl är framme på jobbet, då finns det inget som jag är så sugen på som kaffe.

Jag skulle tro att det är tack vare Bara Vara som jag har blivit så förälskad i kaffe, där drack jag kaffe minst två gånger om dagen och tack vare att de har så sjukt gott kaffe så blev kärleken till kaffe ännu större. Att jag som 19-åring är en riktig kaffekärring känns väl lite sådär, men samtidigt så orkar jag inte bry mig. Min kärlek till kaffe vägrar jag att släppa!


Förövrigt hade jag en jättetrevlig kväll igår med Pernilla, Dohn och Stina. Vi lagade mat, tittade på film och åt (som vanligt) alldeles för mycket godis. Så därför känns det som att en vända på friskis inte skulle skada idag, frågan är bara om jag kankse ska ta och prova på gymmet där? Eller om jag tar och går på ett gympapass vid fem, det återstår att se. Nu ska jag fortsätta att njuta av att huset är tomt, snart kommer nämligen mina päron hem och då är det inte tyst och tomt längre.

Av Clara Olsson - 20 november 2010 11:06

  

Jag älskar frukost och jag älskar lördagsmornar, och kombinationen av detta kan därför inte bli annat än bra. En annan sak som jag också älskar är att vara själv hemma, mina päron är iväg på traditionsresa med sina vänner och jag får huset, samt två bilar för mig själv, man kan ju inte direkt klaga. Så nu ska jag ta och krypa ner i soffan och titta på Svensson Svensson och där tror jag att jag stannar ett par timmar. Framåt eftermiddagen ska jag iväg och hämta upp Dohn och sen ska vi iväg och handla lite mat tills kvällen då lite andra tjejer också kommer hit. Från början var det tänkt att vi skulle gå ut men nu har vi ändrat oss på den punkten, så det blir middag och mys istället.

Undrar hur många gånger jag har nämnt ordet mys bara i det här inlägget? Alldeles för många antar jag, men jag måste medge att det mesta är ganska så mysigt just nu.

Av Clara Olsson - 19 november 2010 19:34

Det är fredag mina vänner, och jag är som vanligt sjukt glad. Efter att ha avslutat jobbet så tog jag mig hemåt och hjälpte mamma att laga mat. Vi gjorde köttfärspaj, sallad och sen dukade vi och fixade tills att pappa skulle komma hem (han var på afterwork). Och när han väl rullade in här så insåg både mamma och jag att det var en livlig afterwork han hade varit på, han drog igång på en gång när han satte sig vid matbordet och pratade om allt möjligt konstigt. När mamma sedan började prata jobb så försökte pappa hänga på och ville låta sådär himla smart (även fast han just då inte hade någon aning om vad han pratade om) just då skrattade jag så mycket att inte visste vart jag skulle ta vägen. När vi hade ätit klart kom pappa på att han skulle sätta igång och packa (de åker bort över helgen) och bär då ut resväskan och lägger den precis under vardagsbordet,vilket känns ganska ologiskt då hans garderob är ett par rum bort. Han var sedan lite osäker kring vad han skulle packa, och valde därför att lägga ner sina blåa hawaiishorts, sen fick det vara bra.

Tja, den där afterworken var verkar nog ha innehållit lite mer alkohol än vad den kanske borde.

Nu ska jag i alla fall ta och ta mig iväg upp mot stan för att träffa Ninni. Vi ska gå och se "Hämnden" på bio. Det var sjukt länge sedan jag gick på bio så det känns verkligen som att det är på tiden.


Hoppas ni får en fin och lika rolig fredagskväll som mig!

Av Clara Olsson - 18 november 2010 21:40

De senaste fem åren har jag verkligen brunnit för att springa. Under sommarhalvåret springer jag konstant, helst på morgonen innan frukost. Under vinterhalvåret blir det inte lika mycket sprigning, på grund av kylan och underlaget som inte alltid är det bästa. Hur som helst så älskar jag att springa och jag tycker att det är en fantastiskt bra träningsform. Och i och med att jag brinner så mycket för att springa så har min mamma sedan länge tjajat på mig att jag borde springa något lopp och utmana mig själv lite. Jag har dock aldrig riktigt nappat på den idéen, eftersom att jag inte är någon tävlingsmänniska. Jag älskar att träna men jag är inte den där envisa människan som vägrar ge upp och som hela tiden måste ha nya, svårare mål. För mig fungerar det bra att springa samma runda om och om igen, så fort någon påpekar att jag ska springa längre eller snabbare än vad jag brukar så tar det emot. Och just därför funderar jag på att bryta mitt egna mönster och ta och anmäla mig till Göteborgsvarvet i maj. Det är en halvmara och jag vet att jag klarar det, bara jag vill. Jag måste bara bli lite envisare och våga utmana mig själv lite mer och om jag lyckas med det, nej inte om utan jag ska och i så fall kan ni nog räkna med att se mig på startlinjen i Göteborg i vår. Om ni sen också ser mig på mållinjen ja då har jag lyckats, riktigt ordentligt!

  

Av Clara Olsson - 17 november 2010 21:11

Jag vet inte riktigt vad det är med mig och svenska deckare, ja är bara så fast och tröttnar på något sätt aldrig. Redan när jag såg den allra första Beck filmen för x-antal år sedan så föll jag pladask, lagom mycket spänning, humör och bra karaktörer. Under åren har det här utvecklats och det finns inte en enda Beck film som jag inte har sett mer än tre gånger. En del filmer tror jag nästan att jag har sett fem-sex gånger, och jag tycker fortfarande att dem är bra.

Men visst måste jag erkänna att utan Gunvald så vore underhållningen densamma, han gör filmerna värda att se om och om igen.

Jag kommer ihåg för några år sedan då jag drömde om att jag var mordhotad och jag skulle precis bli skjuten och vem kom och räddade mig då om inte Gunvald? Här är det inga prinsar eller riddare som gäller, utan Gunvald Larsson, då är jag nöjd!

Till själva poängen, för några månader sedan kom det ju ut en ny Beck film på bio. Levande begravd heter den och jag såg den för första gången i söndags (ja, jag kommer att se den igen) och jäklar vad bra den var. Jag har hört att det är den sista Beck som kommer att göras och i så fall kan man verkligen säga att de avslutar på topp. Om ni inte har sett den, se den! Och om ni precis som jag inte tröttnar på alla underbara klipp med Gunvald så är youtube en väldigt bra hemsida att rekommendera. Där kan man ju även titta på grannen, som även han lägger en hel del roliga kommentarer lite då och då.

Av Clara Olsson - 16 november 2010 22:00

You don't like it in the dark
but you won't let me shine a light
I would wash away your troubles
But it seems
The more that I hold on
The more that you let go
And I know, you better let somebody love you
or find yourself, on your own

Tell me why all the best laid plans
fall apart in your hands
And my good intentions never end,
the way I meant


It seems to me some fine friends have watched you turn your back
It seems you only want the things that you can't have.


  

James Blunt är det enda som kommer ut ifrån mina högtalare just nu, så sjukt fina låtar med oerhört vackra texter (jag vet att jag påpekade det typ i förrgår, men det tål att sägas igen).

Nu ska jag ta och checka ut för dagen, imorgon väntar en ny jobb och sedan träning, en helt vanlig dag med andra ord.


God natt!!

Ovido - Quiz & Flashcards