California Dreamin'

Alla inlägg den 3 augusti 2011

Av Clara Olsson - 3 augusti 2011 06:27

Jag antar att många av er inte förstår ett smack utav den här rubriken, men lugn bara lugn jag ska förklara. Såhär, idag gjorde vi ett engelska test för att kolla vilken nivå vi ligger på i engelskan. När vi checkade in på skolan i fredags så sa killen som vi då pratade med att vi svenskar skulle göra det avancerade testet, eftersom att standard testet var för lätt för oss. Ah fan vad kul tänkte jag och fick lite självförtroende och fick för mig att testet kanske inte var så svårt trots allt. Men oj vad fel jag hade. När jag och Rebecka kom dit idag så gick vi för det första fel, killen i receptionen sa att vi skulle till rum nummer 217 så vi traskade snällt dit och satte oss. När alla andra hade kommit på plats och lärarna gick in och stängde dörren och började förklara så framkom det ganska så snabbt att vi satt i klassrummet där standardtestet skulle göras. Så vi fick lite sådär halvsmidigt försöka ta oss ut och sen på ett smidigt sätt ta oss in i rätt klassrum och där var det betydligt mycket mer folk och typ alla svenskar och där skulle alltså det avancerade testet göras. Yes jag var taggad och peppad och trodde att fan, de här kommer gå bra. 

Det första vi fick göra var att skriva en uppsats på 20 minuter? Vem fan hinner skriva en uppsats på 20 minuter? Plus att några minuter gick åt till att bestämma vad vi skulle skriva, vi blev tilldelade ämnet "rädslor som påverkar våran vardag" och jag fick panik, tillsist fick jag för mig att skriva om att jag var rädd för att prata inför folk, vilket jag till viss del också är, men kanske inte riktigt så rädd som jag framstår som i uppsatsen. Hur som helst går 20 minuter fortare än man tror och helt plötsligt pep världens klocka och det var dags att lämna ifrån sig pappret utan att ens ha läst igenom det jag hade skrivit. Efter det var det ytterligare tre delar, läsförståelse, meningsuppbyggnad och sen någon grammatikövning och när klockan slog för sista gången och vi fick lägga ifrån oss pennorna, så kände jag mig inte alls nöjd. Testet var mycket svårare än jag trodde och jag tror faktiskt inte att jag klarade det, vilket egentligen inte är så allvarligt utan det innebär bara att jag inte får läsa de kurser som jag hade önskat utan att jag måste läsa E.S.L kurser, kurser som är anpassade för oss som har engelska som andra språk. Och där finns tyvärr inte alls samma utbud av kurser, dock har man möjlighet att göra om det här avancerade testet efter jul för att då få välja de mer avancerade kurserna till våren. 

Så visst jag hoppas fortfarande på det bästa, men jag tror nog att det kommer blir så att det blir jag och japanarna (de kryllar nämligen av dem och de är inge vidare alls på engelska och läser därför E.S.L kurser) så vadfan vi gör något positivt av det, jag inhandlar en kamera och fotar som fan, de gör ju japanare och då får jag ju jätte mycket bilder också, perfekt. Sen får jag kanske även lära mig lite japanska på köpet också? Det är väl aldrig fel? Haha, hoppas ni känner ironin här. Resultatet får vi på torsdag morgon så det är snabba bud här, så då får ni veta hur det gick men som sagt har jag inga vidare förhoppningar där inte. 


Förutom engelskatestet så har jag och Rebecka varit ute och gått runt lite i området här, och det är verkligen sjuuuuukt fint vi bara gick och gapade båda två. Sen efter själva testet gick vi ner på stan en sväng och shoppade ännu mera, det är heeelt stört hur mycket det finns att shoppa här borta, vi blir helt galna båda två så fort vi kommer in i en affär. Hur jag ska klara det här i ett år ja det vet jag inte, jag kan inte hålla på att shoppa i det här tempot det går aldrig haha.


Imorgon ska vi möta upp ett gäng andra svenska tjejer och först käka lunch på stan och sen hänga nere på stranden och bara njuta utav det här underbara landet och det här underbara vädret.


Här kommer lite bilder som ni får kika på och så hörs vi snart igen


   Starbucks   Sjukt fin utsikt bara en gata ifrån våran      Frozen yogurt

Ovido - Quiz & Flashcards