California Dreamin'

Alla inlägg den 22 augusti 2011

Av Clara Olsson - 22 augusti 2011 06:36

För imorgon är det dags för den första lektionen och den första riktiga skoldagen och jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag antar att jag är laddad, sugen och peppad och allt det där.. Men samtidigt infinner sig en liten känsla av nervositet, dels över svårigheten, om jag kommer att uppleva lektionerna/uppsatserna som för svåra, dels för hur jag kommer känna med lärarna, någonting säger mig bara att jag kommer dåliga lärare. Jag antar att jag får skylla den känslan på min kära vän Matilda som har visat mig en sida som heter ratemyteachers och där kan man läsa vad andra elever har sagt om lärarna och ja, det stod ju inte direkt bra recensioner om mina lärare och därav känner jag mig ännu mera osäker på om de faktiskt är bra eller inte. Men samtidigt så skapar man sig ju alltid en egen bild av en person, så bara för att några andra personer inte gillat han/henne så måste ju inte det betyda att jag inte gör det.. Det är bara att hoppas på det bästa helt enkelt! Den tredje saken som jag är nervös över är klassen, eller ja klasserna jag läser ju fyra olika kurser, vilket betyder fyra olika klasser. Men de två engelskakurserna är de tuffaste och också de mest tidskrävande, så det är främst de klasserna som jag funderar över, vilka mer än jag som kommer att gå där liksom. 

Men samtidigt som jag är lite nervös så är jag även precis som jag sa innan otroligt taggad, laddad och peppad. Skolan var ändå anledningen till att jag faktiskt åkte hit, för jag ville plugga, vilket jag nu också ska göra. Så därför försöker jag att glömma allt vad nervositet är och istället bara tänka positivt, för jag vet att jag fixar det här!



Av Clara Olsson - 22 augusti 2011 00:36

Herregud varje gång jag skriver inlägg på söndagar så känns det som att jag börjar med det ordet, för det är typ det enda ordet som passar in efter dessa vilda lördagsnätter, som bara blir bättre och bättre..


Igår tog vi oss i alla fall mot IV där det tydligen skulle vara någon stor fest på någon strand och i ett hus? Ni vet alla de där reglerna som jag pratade om igår, det var ju till den festen. Hur som så började vi med en förfest hos en kompis till Matilda som bodde i IV. Där var vi och drack en stund innan vi började traska ner mot själva festen. Väl inne där så var det helt galet, en enormt stor terass samt en balkong med sjukt mycket folk och sjukt hög musik. Som vanligt tappade vi bort varandra och jag och Sofia hittade ett gäng svenska killar som var riktigt trevliga så vi hängde med dem och tappade då bort de andra tjejerna som vanligt. Nu blir ni säkert oroliga här men vi lämnar aldrig varandra så att någon bli ensam utan vi är alltid minst två som är tsm, viktigt att pointera där. Så Sofia och jag dansade lite och pratade lite härlig go svenska med killarna. Efter en stund blev vi kissnödiga, såklart och började ge oss på jakt efter en toa och det gick sisådär, de som hade festen tittade på oss som om vi var dumma i huvudet när vi frågade vart badrummet var!? Så nej vi fick istället gå och knacka på hos grannarna och tillsist hittade vi två otroligt trevliga killar som lät oss låna toan, både en och två gånger den kvällen och för första gången någonsin så var det en fräsch toa, det hör inte till vanligheterna i IV vill jag lova. Så vi tackade dem tusen gånger om och berömde dem för deras fina toa och gick vidare. Ramlade in på någon annan fest, dansade och drog vi vidare, vi mötte upp Jennifer och de andra tjejerna och hängde med på deras fest, dansade lite, sen gick vi vidare och ja det är ungefär så det fungerar i IV. Man drar runt mellan olika fester, dansar, dricker och drar vidare, lite skillnad mot Sverige kan man säga. 

Men efter en stund tröttnade jag och Sofia på de amerikanska killarna som faktiskt kan vara alldeles för på, vi ringde därför de svenska killarna som var mycket skönare att hänga med och mötte då upp dem. Så vi stod och snackade med dem i någon timme och vips så var klockan ett och hela IV var dött, killarna envisades med att vi skulle hitta någon fest där och fortsätta men en av amerikanarna som hängde med dem informerade dem om att de faktiskt inte är några fester igång efter klockan halv två? Hm!? 

Hur som helst så tog vi taxi med dem tillbaka in till stan och till en annan fest närmre oss där de andra tjejerna redan var. Där fortsatte vi på ungefär samma sätt, dansade, drack och så käkade vi nudlar också hur jävla gott som helst var det kan jag lova. Klockan fem(!) insåg vi att det kanske var dags att traska hemåt och eftersom att Jennifer redan åkt hem med taxin så följde Sofia med oss hem och sov här, vi tryckte ihop min och Rebeckas madrass och sen gick det hur bra som helst att sova tre.


Jag får ursäkta mig om det blev lite långdraget men det blir lätt så när man har mycket att berätta ni vet.. Innan jag avslutar så måste jag bara berätta att det var besöksrekord här igår, hela 65 unika läsare det är riktigt tycker jag. Det har visserligen att göra med att jag la ut inlägget på facebook, men tydligen finns det i alla fall 65 personer som är intresserade av att läsa om mitt liv här borta, så för erans skull så lovar jag att göra mitt bästa för att ge er så mycket inlägg och bilder härifrån som jag bara kan!


Så bara för det, här kommer bilderna från igår


   På förfesten   Festen i IV      Lite svenskt   Inga kommentarer där antar jag?    Hahaha, den körde duett till någon romantisk låt och dansade ganska intimt det får avsluta det här inlägget..

Ovido - Quiz & Flashcards