California Dreamin'

Alla inlägg den 20 augusti 2011

Av Clara Olsson - 20 augusti 2011 21:47

Jag älskar verkligen att det bara tar tio minuter för oss att gå till Starbucks, det är ett perfekt avstånd eftersom att man då inte bara får en liten lagom lång promenad utan även en otroligt god kopp kaffe. 

Så imorse efter att vi hade vaknat så kände Rebecka för att ta sig ner mot stan och titta lite medan jag kände för att dra mig hit mot Starbucks, jag tog med mig datorn eftersom att de har gratis wifi här, så nu har jag skypat med både mamma, pappa, mormor och morfar. Och sen tänkte jag passa på att läsa lite och kanske skriva några rader i min dagbok som min mamma tvingade på mig, du kommer att vara glad att du skrev i den om några år och innerst inne vet jag att hon har rätt. När jag sitter där och är 30 så kommer jag tycka att det är underbart att plocka fram min gamla dagbok från Kalifornien och läsa om mitt år här, vad jag tänkte och vad jag kände så därför ska jag också se till att skriva i den. 

En annan sak som jag älskar med Starbucks är att alla i princip sitter här själva med varsin dator och gör sitt. En del pluggar, en del tittar på facebook och en del lyssnar bara på musik. Atmosfären är lugn och det är inte alls konstigt att gå och sätta sig här själv, utan sällskap bara för att få en lugn stund, snarare tvärtom det är mer normalt än att komma med sällskap. Så därför kommer jag nog hänga här ganska ofta med min medium kaffe som är stor som en large i svenska mått och bara njuta av den här underbara atmosfären.


Vad har jag mer att komma med då, jo angående gårdagen så hade jag och Rebecka en ganska lugn dag, vi storhandlade vilket betyder att våran kyl nu är helt överfylld med mat vilket är toppen! Efter det tog vi det lugnt ett tag innan vi sedan tog oss ner mot city för att möta Jennifer och Sofia för lite middag, vi hamnade på en italiensk restaurang där det var supergott. När vi hade käkat färdigt var klockan bara 8 och vi kände inte alls för att åka hem så vi gick istället på bio, "Crazy stupid love" och det var en helt fantastiskt rolig film som vi skrattade oss igenom från början till slut. Så den kan jag varmt rekommendera. Och efter det tog vi taxi hem och slocknade ganska så omgående.


Och ikväll blir det IV igen, ni vet det där partystället som jag pratade om förra helgen. Det är tydligen någon fest på stranden där ikväll med DJ och allt, bara för att skolan börjar på måndag så är det liksom sista festkvällen innan skolan drar igång, så jag antar att det kommer bli bra tryck! :) 

Men det berättar jag såklart mer om imorgon, nu ska jag avsluta min kopp kaffé här och sen läsa lite och skriva lite i dagboken haha.


Ta hand om er där hemma allihopa och glöm aldrig hur grymma ni är!


 

Av Clara Olsson - 20 augusti 2011 01:52

När jag och Rebecka bodde på hotellet den första veckan så hittade vi livets affär, whole foods där jag visserligen har varit tidigare men då förstod jag nog inte riktigt grejjen med den affärern, nu kan jag säga att jag gör det. För det första är allt helt ekologiskt, vilket är ett stort plus i kanten och för det andra är allt så otroligt fräscht så man bara vill handla mer och mer mat. Sen har de även mycket saker som de tillverkar själv och säljer i lösvikt ekologiskt choklad i små flarn och blåbär och gud vet vad, det låter säkert jättekonstigt men jag lovar att fota nästa gång jag är där så ska ni få se vad jag menar. Utöver det har de en jättestort matavdelning med färdig mat som man får blanda som man vill i boxar och ta med sig hem, så när jag och Rebecka var där i förrgår så hade vi otroligt svårt att bestämma vilken mat vi ville ha, det finns så otroligt mycket och allt ser helt sjukt gott ut och såhär i efterhand kan jag bara säga att det var lika gott att äta som att titta på.

Men själva huvudanledningen till att vi väljer att åka till den affären är för deras helt underbara granola, som är som en blandning av olika nötter som de sedan hällt lite honung över för att nötterna ska sitta ihop, eller typ något sånt. Det är i alla fall helt naturligt och ekologiskt och så gott så man smäller av. Dock kostar det givetvis bara för att det smakar, så vi snålar med den där granolan vill jag lova men när vi väl äter av den så är den värd varenda tugga. Så även fast vi måste åka en bra bit för att komma till den där affären så är det så värt det när vi kommer hem och häller på granolan på filen. 

Okej vad fan är det för fel på mig undrar ni nu? Nu har jag ägnat ett helt inlägg åt en typ av musli? Så nej helt normal är jag nog inte, men det är smällar både ni och jag får ta ;)


Såhär ser den i alla fall


     

Ovido - Quiz & Flashcards