California Dreamin'

Alla inlägg den 23 augusti 2011

Av Clara Olsson - 23 augusti 2011 07:54

Är riktigt trött nu men tänkte bara kasta in ett litet snabbt inlägg om den sista klassen, karriärsplanering och det var helt klart över förväntat. Läraren var en riktigt härlig kvinna i sina bästa år som var otroligt energisk, rolig och inspirerande. Hon berättade att kursen kommer att handa om att hitta sina goda egenskaper och att kunna utveckla dem, att lära sig att sälja in sig själv precis som man gör vi jobbintervjuer samt att lära känna sig själv och på ett sunt sätt lära sig vilken typ av karriär man kanske ska rikta sig åt. Så fullpott redan där, det är precis vad jag behöver!

Utöver det var klassen riktigt härlig också, de var några andra svenskar men annars mest amerikaner så det var superkul. Läraren ville att vi med en gång skulle få en bra stämning i klassrummet och att alla skulle våga prata och efter att ha suttit i små grupper och diskuterat och sedan lyssnat på alla så kände alla sig ganska så bekväma. Många bjöd på sig själv och vi fick skratta mycket vilket lättade upp stämningen, så inom kort tror jag absolut att jag också kommer våga att stå upp inför alla amerikanare och dra ett kortare föredrag på engelska, hur tufft är inte det!?

Efter kursen vandrade jag och Rebecka hemåt och det tåls att säga igen, fan vad glad jag är att vi har så jävla nära hem, det tog 4 minuter för oss att gå från klassrummet hem till ytterdörren och då var vi ändå längst bort på campus.


Så sammanfattningsvis är jag så jävla nöjd med valet av kurser än så länge, jag är nöjd med lärarna och med klasserna. Skolan är helt underbar och bara vetskapen om att man ser havet i från flera olika vinklar av skolan gör mig otroligt motiverad att ta mig dit. Att vi sedan ska skriva mängder med roliga uppsatser, hitta våran karriär, bli trygga med att prata engelska och lära känna fler amerikanare det gör inte det hela sämre. Så därför avslutar jag det här inlägget med att säga, att jag är sjukt lycklig och att jag känner att jag har gjort helt rätt grej i livet, det här är bara to good to be true!


Kärlek till er!

Av Clara Olsson - 23 augusti 2011 01:07

Eller ja jag är inte helt klar än, trots att klockan är fyra så har jag bara haft en lektion och jag har en kvar mellan klockan sex och nio på kvällen.. Så skolan är igång till tio här och med lektioner fram tills dess, så tack och lov för att vi har nära till skolan haha.


Men angående den första lektionen, engelskan writing delen och det gick över förväntan. Först och främst var jag där i jättegod tid, bara för att vara säker på att jag skulle hitta rätt bland alla tusen byggander och såklart hittade jag klassrummet på en gång och fick sedan stå  och vänta i tjugo minuter innan lektionen drog igång, men det var det värt. De har så otroligt konstiga regler här i USA så om du inte dyker upp på första lektionen så blir du droppad från klassen och får ej gå kvar!? Det spelar ingen roll hur sjuk du än är, du måste vara där.. Så ja att vänta i 20 minuter kändes bra mycket bättre än att försova sig haha.

Hur som helst så var det en ganska blandad klass, lite svenskar någon japan och sen faktiskt lite amerikanare, vilket jag inte trodde att det skulle vara eftersom att den här kursen är under collegenivån för engelskan, men ja tydligen är inte ens alla amerikanare på collegenivån så det känns ju bra i alla fall. Läraren som vi hade var bra och ändå inte så hård, visst vissa regler gäller och det är mycket striktare än i Sverige. Missar du mer än fyra lektioner blir du droppad från klassen, när vi mailar till läraren så ska vi tänka att han är som våran chef och därför skriva på ett ganska arbetstänkande sätt när vi mailar honom osv.. Men de finns ändå de lärarna som är mycket värre än honom. Han var noggrann med att pointera att han var där för vårans skull och att vi aldrig skulle tveka att komma och fråga honom om det var något som vi inte förstod eller undrade över, vilket kändes otroligt skönt att höra. Vi kommer att skriva hela sex uppsatser fram tills jul så jag antar att det kommer att behövas hjälp ibland. 

När lektionen var slut runt halv tio gick jag därifrån med ett leende på läpparna, inte bara för att jag trivdes med den lektionen och att jag var glad över att jag fått just honom som lärare utan även för att jag blev glad av hela stämningen på skolan. Det var en strålande solig dag och det var fullt med människor på campus, man ser havet och den klarblåa himmlen och tusentals med andra studenter. Det var en härlig känsla och jag älskar redan den här skolan.


Nu i eftermiddag har jag och Sofia hängt på stranden en stund, vi hade lång håltimma båda två så vi passade på att sola lite. Så nu ska jag och Rebecka käka lite pasta med tomatsås och sen ska vi ta oss tillbaka till skolan för en lektion till, karriärsplanering mellan 6 och 9 woho! Hoppas bara att vi får en lika bra lärare där och att klassen är ett riktigt härligt gäng. Mer om det senare, nu pasta och tomatsås, riktig studentmat men oj så gott..


Kram på er!

Ovido - Quiz & Flashcards