California Dreamin'

Alla inlägg den 5 augusti 2011

Av Clara Olsson - 5 augusti 2011 04:26

Och jag blir bara mer och mer kär i den här staden för varje dag som går, jag kan fortfarande inte greppa att jag faktiskt ska bo här i ett helt år, underbar känsla vill jag lova!


Idag har vi i alla fall varit på skolan och fått resultaten på proven som vi gjorde i måndags och det gick bättre än vad jag trodde i alla fall, jag hamnade på nivå 70/80, 70 på läsförståelsen och 80 på skrivningen och för att man ska få läsa samma kurser som amerikanarna läser, alltså de kurser som jag hade förregistrerat mig på så ska man ligga på nivå 110 ungefär, så de kurserna fick jag droppa, eller ja jag kunde ha fått behålla en men läraren var osäker på om det kanske skulle bli för svårt för mig, så jag valde att droppa den. Dock finns det många kurser som är under den nivån som jag hamnade på och där är de E.S.L kurserna som jag pratade om igår, typ lägsta nivå, så jag hamnade över den i alla fall vilket känns bra. Så det jag kommer att läsa nu är typ engelska, läs och skrivförståelse och sen blir det lite karriärsplanering, typ om hur man bygger upp sin karriär och sådär, vilket låter spännande så jag kan inte vara annat än nöjd. Sen blir det förhoppningsvis lite kommunikationskurser till våren istället. 


När vi var färdiga med skolan tog vi oss ner på stan för lite mer shopping däribland en sprillans ny vit iphone. Jag har varit sugen på att köpa en ett tag men tänkte vänta tills jag kom hit eftersom att den är mycket billigare här. Ett tag funderade jag på att vänta tills femman kommer, men eftersom att ingen riktigt vet när telefonen verkligen kommer så kände jag inte för att vänta, utan slog istället till. Så nu är jag en i iphone gänget och från och med imorgon har jag ett amerikanskt nummer också, awesome!


Nu ska vi springa iväg och möta upp ett par kompisar och faktiskt för första gången sen vi kom hit dricka lite vin. Vi får se vart kvällen slutar. 


   Puss på er (bild från just nu)

Ovido - Quiz & Flashcards