California Dreamin'

Alla inlägg den 6 augusti 2011

Av Clara Olsson - 6 augusti 2011 20:48

Idag är det lite mulet här i Santa Barbara vilket är riktigt tråkigt eftersom att vi hade hoppats på en heldag på stranden. Visserligen tror jag att det kommer klarna upp sen på eftermiddagen, det gör det nämligen nästan jämnt så vi kanske hinner sola en stund då, men då bara i trädgården, stranden får vi ta när det är mer solsäkert. Så därför ska vi istället fortsätta bocka av våran "to-do" lista, det är fortfarande mängder med saker som vi måste både göra och köpa, så det är bara att börja beta av, det kommer nog ta ett tag tills allt är klart men vi får ta lite i taget. Så idag ska vi leta hårblås, kankse försöka kopiera upp en nyckel till och sen skulle jag gärna vilja hitta ett strykjärn och en strykbräda eftersom att jag har en del kläder som kommer behöva strykas. Sen någon dag i veckan ska vi försöka ta oss till K-mart där vi ska köpa byra, förhoppningsvis också cykel, kuddar, värmeljus, lampor osv. Men som sagt en sak i taget, och först av allt en kopp kaffe.

Förövirgt så var jag även idag ute och sprang tidigt imorse och det var hur skönt som helst och faktiskt blev jag inte så trött heller, det kändes som jag hade mycket ork och kraft i benen, skönt det hoppas bara att det håller i sig.. 


Här kommer några bilder från i torsdags, kom på alldeles nyss att jag visst har tagit lite bilder de senaste dagarna, även fast jag har sagt något annat till er, jaja minnet är inte alltid det bästa, men här kommer några bilder i alla fall. 


   Underbar utsikt ifrån skolan, kvällstid   Det går hur bra som helst att vara nyttig i USA, möjligheterna är faktiskt större här då utbudet är större både av frukt och sallader. Se bara på de här tallrikarna, mängder med god frukt, naturell yoghurt och lite honung, vart hittar man något liknande detta hemma?   Rebecka hade kul vid fontänen vid skolan..

Av Clara Olsson - 6 augusti 2011 07:09

Hej på er. Hoppas att ni mår lika bra som jag gör, eller ja jag har varit förbannad några gånger idag för att saker och ting inte har gått som jag önskat men nu så börjar allting äntligen ordna upp sig.


Men vi kan ju börja med gårdagen, för igår så traskade jag och Rebecka bort till Matilda som bor på La Brezza, efter lite om och men så hittade vi dit och efter ännu lite mer om och men så hittade även de andra tjejerna Sofia och Jennifer dit. Dock märktes det att det var torsdag så det var inget vidare drag, men vi drack varsit glas vin och umgicks och sen vid elva traskade vi hemåt. Och när vi kom hem så visade det sig att de var lite folk här, killen som vi bor med och samt två supertrevliga tjejer (amerikaner) och en kille som också var riktigt trevlig, även han amerikan. Vi fick lära oss alla amerikanska ölspel, ni vet beerpong och sen något som hette flipcop och sen den amerikanska varianten av ölspelet, som typ var precis som den svenska. Vi drack ur röda muggar och hängde med riktigt sköna amerikanare och bara njöt, precis såhär vill jag att mitt år ska se ut. Dock ramlade vi i säng ganska så sent, hon var nästan halv tre innan vi somnade så därför sov vi lite längre idag. När vi sedan vaknade så tog vi det bara lugnt ett tag, åt en lång och god frukost och sen kom Matilda hit och hängde en stund. Tanken med dagen var egentligen att vi skulle ta oss till K-mart som är ett stort varuhus som säljer i princip allting och vi har fortfarande en hel del på inhandlingslistan så därför hade vi tänkt åka dit för att shoppa det sista. Men vi kom in till stan ganska sent och jag behövde ordna min mobil och sen ville alla äta och vips var klockan fyra och eftersom att vi måste åka buss till K-mart i nästan en halvtimme så kände vi att det skulle bli lite sent, så vi struntade helt enkelt i det. Men för att göra något av dagen så tog jag och Rebecka oss till Whole food, som är en helt fantastisk mataffär, allt är ekologiskt där vilket tyvärr märks på priserna, men det man får för pengarna är å andra sidan helt fantastiskt. Så vi köpte med oss lite god frukt och granola som är någon form av blandning med nötter, honung och mandlar, det är hur gott som helst att ha i filen och den godaste granolan kommer helt klart från whole foods, så det får nästan vara värt pengarna. Så efter handlingen tog vi oss tillbaka hem, packade upp allting och tog varsit glas sangria. Vi kände oss ganska trötta båda två och orkade inte med något festande idag så Matilda kom hit och hängde en stund istället, så kör vi på lite fest imorgon istället. Då har våra kompisar flyttat in i sitt hus också, så då kan de hänga med och så kan vi fira det. Så kvällen blev med andra ord lugn, killarna har varit hemma dem också och haft lite vänner över som har kommit och gått, vilket bara känns skitkul just för att alla är så himla trevliga. Det känns verkligen som att vi har träffat rätt med boende och som att det här kommer att bli ett riktigt bra collegeboende, både tack vare läget (havsutsikt och granne med skolan) samt att vi fick bo med amerikanare, vilket var det vi ville! 

Men det var väl det jag hade att komma med vad gäller dagen och gårdagen. 

Sen måste jag ju bara berätta hur jäkla överlycklig jag är över att jag har inhandlat en iphone och att jag valde att betala lite extra för att ha internet i den. För nu kan jag inte bara fota massa och lägga ut direkt på facebook, jag kan även skypa med er direkt i mobilen och ringa gratis via Viber. Så alla ni som läser detta och har iphones, lägg till mig på skype och skaffa viber så kan vi prata hur mycket som helst, när som helst, helt gratis!


Det var väl det jag hade att komma med just nu, jag har tyvärr inga bilder att visa er eftersom att jag inte har haft något att fota idag. Ska försöka fota lite mer imorgon, då ska vi hänga på stranden och sen som sagt dricka lite. Men vi hörs innan det!


Ha det bäst så länge och glöm inte att ni är grymma allihopa!!

Ovido - Quiz & Flashcards