California Dreamin'

Alla inlägg den 7 augusti 2011

Av Clara Olsson - 7 augusti 2011 21:25

Herregud vilken rolig och galen kväll vi hade igår, det var verkligen hur roligt som helst. 

Vi började kvällen hemma hos Matilda, egentligen hade vi tänkt gå ut och käka men eftersom att det är fiesta här i SB nu så är det fullt med folk i hela stan och därför så skulle det typ vara omöjligt att få tag i ett bord på en restaurang till fem personer. Så istället för att behöva trängas på stan så bestämde vi oss för något väldigt enkelt och smidigt, home delivery så vi fick maten hemkörd till Matilda istället, hur smidigt som helst. Efter att vi hade käkat färdigt och druckit lite så gick vi ner till Matildas grannar där det var lite fest, eller ja snarare förfest och då var klockan bara halv nio och de började genast prata om när de skulle de dra till "festen" så det är verkligen precis som jag sa igår, att man börjar förfesta vid fem, sex och drar till festen vid åtta nio och sen kommer polisen vid 12, bara för att festerna alltid spårar och för att grannarna klagar och precis så var det för oss igår. Men visserligen måste jag ta en sak i taget här, så vi återkommer till det.

När vi alla kände oss färdiga med förfesten så ringde i alla fall en av killarna en riktigt skön taxikille som kom och hämtade oss och av någon anledning hade han med sig någon kompis/kollega i framsätet? Som bara satt där och skrattade åt oss när alla vi fem superspeedade tjejer trängde in oss i bilen. Under taxiresan så ringer taxikillens mobil och det är en fransman som tydligen inte kan någon engelska alls, vilket gör att konversationen dem emellan blir aningen svår så taxikillen slänger ut frågan till oss istället och frågar om någon av oss kan franska, "JA, jag kan franska" skriker Matilda och chauffören lämnar genast över telefonen till henne som inleder samtalet med "bonjour" vilket visserligen var helt korrekt men redan där började vi gapflabba allihopa. Sen visar det sig att Matilda inte kan alls vidare mycket franska utan snarare kör på hälsningsfraserna och hakar sig fram på lite sisådär franska och vi där bak sitter och gråter av skratt, tillsist ger hon upp och övergår till engelska och då uppstår samma problem som tidigare, de förstår inte alls varandra så Matilda frågar ungefär tre gånger vad han heter och om han kan stava sitt namn så vi förstår men nej, han fattar inte. Och här sitter precis alla i bilen och bara gapflabbar, och taxichaufförens kompis skrattar så han dör. Efter en stund ger Matilda upp och lägger på. Jag antar att det här inte alls låter så roligt när man berättar det på det här sättet men när vi satt där i taxibilen igår så vill jag lova att det var riktigt, riktigt svårt att inte skratta. Väl framme på festen så kliver vi bara in, vi känner inte ens killarna som har festen utan de öppnar bara dörren kindpussas lite med oss och släpper in oss. Tack och bock säger vi. Inne i huset är det fullt med folk och bara studenter dock typ inga svenskar vilket var skönt. Så vi hängde istället med fransmän, italienare, tyskar, brasilanare och lite mer spännande nationaliteter. Vi lärde oss både lite tyska och italienska och sen lärde vi givetvis ut lite svenska där också. Helt plötsligt dyker det upp ännu en fransman och det visar sig vara den killen som Matilda hade pratat med i taxin, vilket jäkla sammanträffande haha och han visar sig senare vara bra på engelska, hur fan går det ihop sig liksom? Vid tolv kom i alla fall polisen precis som vi trodde så då var alla tvungna att dra, dock kände vi inte för att dra hem utan drog istället tillbaka till La Brezza där Matilda och mängder med andra studenter bor. Vi fortsatte festa där ett tag och hade precis lika kul som tidigare. Vid halv två började det dö ut en aning så då tog jag och Rebecka en taxi hemåt och somnade otroligt gott. 

Så nu har vi för första gången provat på de Amerikanska festerna på riktigt och ja än så länge är jag inte besviken, om vi fortsätter ha lika roligt som vi hade igår ja då kan inte det här bli annat än ett grymt år!


Här kommer lite bilder från gårdagen


         

Av Clara Olsson - 7 augusti 2011 04:11

Fan det känns som vi stressar hela tiden här, varje kväll vi ska iväg någonstans så får vi stressa bara för att vi kommer hem från stan så sent, jag förstår inte. I sverige börjar man förfesta runt åtta halv nio, här runt fem tydligen? Sen slutar festen tolv ett för då kommer polisen? Hm, vet inte riktigt om jag gillar de rutinerna. Hur som helst har vi haft en bra dag på stan, en stressig sådan som vanligt vi har mest sprungit runt och köpte mängder med grejjer som behövdes. Och nu ska vi iväg till Matilda och sen kommer Jennifer och Sofia också, vi kör på lite hämtmat och dricka, sen får vi se vart kvällen tar oss. Jag hör av mig mer senare nu måste vi dra. PUSS

Ovido - Quiz & Flashcards