California Dreamin'

Alla inlägg under augusti 2011

Av Clara Olsson - 20 augusti 2011 01:52

När jag och Rebecka bodde på hotellet den första veckan så hittade vi livets affär, whole foods där jag visserligen har varit tidigare men då förstod jag nog inte riktigt grejjen med den affärern, nu kan jag säga att jag gör det. För det första är allt helt ekologiskt, vilket är ett stort plus i kanten och för det andra är allt så otroligt fräscht så man bara vill handla mer och mer mat. Sen har de även mycket saker som de tillverkar själv och säljer i lösvikt ekologiskt choklad i små flarn och blåbär och gud vet vad, det låter säkert jättekonstigt men jag lovar att fota nästa gång jag är där så ska ni få se vad jag menar. Utöver det har de en jättestort matavdelning med färdig mat som man får blanda som man vill i boxar och ta med sig hem, så när jag och Rebecka var där i förrgår så hade vi otroligt svårt att bestämma vilken mat vi ville ha, det finns så otroligt mycket och allt ser helt sjukt gott ut och såhär i efterhand kan jag bara säga att det var lika gott att äta som att titta på.

Men själva huvudanledningen till att vi väljer att åka till den affären är för deras helt underbara granola, som är som en blandning av olika nötter som de sedan hällt lite honung över för att nötterna ska sitta ihop, eller typ något sånt. Det är i alla fall helt naturligt och ekologiskt och så gott så man smäller av. Dock kostar det givetvis bara för att det smakar, så vi snålar med den där granolan vill jag lova men när vi väl äter av den så är den värd varenda tugga. Så även fast vi måste åka en bra bit för att komma till den där affären så är det så värt det när vi kommer hem och häller på granolan på filen. 

Okej vad fan är det för fel på mig undrar ni nu? Nu har jag ägnat ett helt inlägg åt en typ av musli? Så nej helt normal är jag nog inte, men det är smällar både ni och jag får ta ;)


Såhär ser den i alla fall


     

Av Clara Olsson - 19 augusti 2011 19:51

Jag har glömt att visa er vilket fint brev jag fick på posten här för någon vecka sedan, ifrån mina fina föräldrar, jag antar att ni förstår hur glad jag blev.. :)


       Världens finaste halsband kom med kortet också   Lite suddig bild, men det står YOU på baksidan..

Av Clara Olsson - 19 augusti 2011 04:44

Precis som jag sa imorse så har det varit sol idag, vilket verkligen kändes välbehövligt det har varit mulet är alldeles för länge här så lite sol behövdes verkligen. Och till alla er som undrar varför det inte har varit någon sol här de senaste två veckorna så har jag inget bra svar, jag trodde och hade nog också minne av att det var bättre väder här än vad det faktiskt har varit. Visserligen är det viktigt att komma ihåg att det oftast är mycket bättre väder i L.A jämfört med här och likadant där jag bodde sist, ovanför Malibu så är det oftast bättre väder där också. Men enligt de amerikanarna som jag har träffat här så säger de bara att vi ska ta det lugnt och att solen kommer, de förstår inte riktigt heller varför det har varit så mulet här de senaste två veckorna. Men som jag har sagt tidigare så är det å andra sidan sommar HELA hösten, september och oktober ska tydligen vara bäst så då antar jag att solen tittar fram lite oftare än en gång varannan vecka. 


Hur som helst så har i alla fall jag och Rebecka hängt på stranden största delen av dagen. I helgen så hittade vi en en gata som gick direkt ner till stranden ifrån oss så vips numera är vi nera vid stranden på drygt tre minuter vilket är helt fantastiskt, jag springer där varje morgon numera. Och det bästa av allt är att den stranden är ruskigt fin också och att det är otroligt mycket surfare där just för att det är slutet på stranden och så nära klipporna man kan komma, eller okej det där var en slutsats som jag drog här själv nu, jag kan ha fel!? Men visst fan är det så att det blir mer vågor ju närmare klipporna man kommer? Ja jag tror det i alla fall och även om det nu inte är så, så är det i alla fall väldigt mycket snygga surfkillar vid våran närmsta strand vilket såklart leder till att vi gärna går dit ofta haha!

Och när vi ändå är inne på det här med att surfa så är det något som jag verkligen vill lära mig, det har alltid varit en dröm för mig så det känns bara som att jag måste göra det här. Så jag satt och tittade runt lite igår och insåg att privata surflektioner är på tok för dyrt och även fast Rebecka också är sugen så blir priset alldeles för högt. Sen finns det såklart surfskola, där man anmäler sig och sen lär sig surfa under en vecka och får mat och grejjer i priset men det missar ju vi i och med att vi har skola. Så min tanke är nog snarare att försöka hitta någon som kan lära oss och då typ låna utrustning eller så, och ja redan igår gav sökandet resultat eftersom att en av killarna som var här igår surfade och bodde tillsammans med en kille som jobbar där på surfskolan. Så han lovade att kolla om den andra killen skulle kunna lära oss lite i alla fall och då får vi ju såklart betala lite, men kanske komma undan en del i alla fall. Men det är inget klart med det där alls, men vi kan ju hoppas på det bästa och på att det där kanske löser sig och att vi tillsist får lära oss..


Nej nu börjar det bli lite långdraget här, många av er har säkert redan tröttnat men då behöver ni ju visserligen inte läsa heller ;)

Nu ska jag ta och borra ner mig under filten och titta på något spännande på datorn, det är lite surt att vi bara har en tv för när av killarna sitter där och tittar på sport så är jag inte jättesugen på att sitta med haha, så vi får köra filmer på datorn istället vilket fungerar precis lika bra.


Men först ska ni såklart få lite bilder och sen avslutar jag och säger på återseende inom kort!

 Den här bilden är ifrån igår, det är vi fem svenska tjejer som brukar hänga sen var vi med Matildas rumskompisar två amerikanska tjejer, varav en är med på bilden. Jag vet inte om det syns på bilden men det var i alla fall helt stört mycket folk på dansgolvet och alla dansade verkligen som fan, nästan lite för mycket om man nu kan säga så haha..   Det här är stranden precis nedanför oss   Hur fint är det inte?     Och bara massa surfare ;)

Av Clara Olsson - 18 augusti 2011 19:10

Ja, trött är väl bara förnamnet antar jag, dock är det något som vi verkligen får skylla oss själva för. Detta på grund av gårdagen som faktiskt blev riktigt lyckad. Först hängde vi hemma hos Matilda och alla vi som var under 21 passade på att dricka som fan, eftersom att vi inte skulle kunna dricka på krogen sen. Runt 9 traskade vi bort mot klubben och redan halv tio var vi inne och drog igång dansgolvet, det var tomt där just då men snart så kom det bara mer och mer folk och helt plötsligt var det folk överallt och det var riktigt bra tryck vill jag lova. Dock var det riktigt mycket äckliga typer där, som kommer och försöker dansa och är sliskigare än sliskigast, sånt gillar vi inte så vi dansade mest med varandra. Musiken som spelades var riktigt grym vilket ledde till att vi blev kvar på dansgolvet i många timmar, tillsist hade jag alldeles för ont i fötterna eftersom att jag hade högklackat, så snälla Sofia offrade sig och bytte skor med mig så vi kunde dansa vidare ett tag till. När klockan var kvart över tolv var dock hela gänget ganska så slut, då hade vi ändå varit där i nästan tre timmar vilket räcker. Så vi hoppade in i varsin taxi och tog oss hem, väl hemma så var det lite folk här så vi gick såklart inte och la oss utan hängde istället med dem. Vi körde lite mer ölspel, fan jag tror nästan jag kommer att tycka om öl när jag åker härifrån och sen satt vi bara och snackade vilket var riktigt trevligt det också. Dock blev klockan närmre halv tre innan vi somnade och när klockan ringde kvart i nio imorse så var vi inte vidare pigga. Dock hade vi inget annat val än att bara gå upp, vi har ju skola idag så det är bäst att vara på plats. Efter skolan drar vi ner till stranden och typ sover där haha, det är äntligen fint väder här så vi kan hänga på stranden utan att frysa ihjäl toppen.


Bilder från igår kommer upp senare, jag hinner inte lägga in dem från kameran nu..


Och tillsdess, ha det bäst!!

Av Clara Olsson - 18 augusti 2011 03:11

Ja tro det eller ej, jag som trodde att jag aldrig skulle få gå ut i Santa Barbara, eftersom att jag inte är 21 men tydligen så finns det en klubb där det är 18 varje måndag och onsdag. Visserligen får vi som är under 21 två enorma kryss på händerna, medan de som är 21 får ett band på armen, så nej vi får inte köpa alkohol. Dock har vi ju i alla fall tillgång till ett dansgolv och till lite musik, vilket jag faktiskt har saknat. Så vadfan ett kryss på handen eller inte, jag tror att det här kan bli roligt ändå! 

Imorgon har vi våran sista lektion i skolan och sen har vi lite långhelg innan vi drar igång på riktigt, skönt det..


Nu måste jag rusa, jag bjuder på en bild från alldeles nyss när jag hade asroligt med webcamen haha. 


Puss på er!

 

Av Clara Olsson - 17 augusti 2011 19:25

Igår när jag och Rebecka satt och käkade på en restaurang så kom det helt plötsligt fram en kvinna till mig och påpekade att jag såg ut som ingen mindre än Nicky Hilton? Ni vet Paris Hiltons syster.. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta detta, som en komplimang eller inte!? Nog för att jag tror att hon menade det på ett positivt sätt, det är mer att jag själv tycker att varken Paris eller Nicky ser vidare bra ut. 

När jag berättade det här för de andra tjejerna så höll de faktiskt med kvinnan, de tycker också att det är något med mig som påminner om Nicky Hilton!? Så ja vad tycker ni själva, är vi lika eller?


 

Av Clara Olsson - 17 augusti 2011 08:02

För exakt tre veckor sedan satt jag på flyget, på väg hit. Jag kommer ihåg hur nervös och orolig jag var då, orolig över hur mitt liv på andra sidan havet skulle vara. Om jag skulle trivas, om jag skulle hitta kompisar, om skolan skulle kännas bra. Ja det fanns mycket om, men det som jag var mest orolig för var helt klart boendet, som då fortfarande inte var klart.

Nu tre veckor senare är jag helt inne i det här livet, jag börjar sakta men säkert känna mig mer och mer hemma här och varje gång det slår mig att jag faktiskt bor här i den här underbara staden så spritter det endorfiner i hela kroppen. Jag är så otroligt glad att jag tog det här otroligt stora klivet och att jag valde att göra det här. Även om jag bara har varit här i tre veckor och inte tre månader, så har jag redan nu en stark känsla av att jag kommer känna på samma sätt om tre månader. Visst, då kommer jag att känna mig ännu mer som en amerikanare och känna mig ännu mera bekväm med att det här faktiskt är mitt hem. Men jag har svårt att tro något annat än att jag fortfarande kommer att trivas. Jag tror helt enkelt stenhårt på det här, jag tror på skolan som jag faktiskt är riktigt laddad inför att dra igång med på riktigt nu, jag tror på mina kära vänner som jag har träffat här nere och som jag tycker riktigt mycket om, jag tror på boendet som bara blir bättre och bättre för var dag och jag tror på att vi kommer få det riktigt kul med två manliga roommates. Så nej jag tror helt enkelt på det här, riktigt jäkla mycket. 

Sen vet jag att det kommer att komma dippar, jag kommer att sitta här och gråta bara för att jag saknar er där hemma så mycket och jag kommer säkert att sakna Sverige som land också och allt vad trygghet betyder. Men då är det bara att gråta en stund och sen hitta tillbaka till den här känslan som jag har nu. För det här är once in a lifetime och med dessa grymma förutsättningar så kan inte det här bli annat än bra, riktigt bra!


Vad annars då, ni kanske undrar över vad jag har gjort idag? Tja det finns inte jättemycket att berätta där, vi var i skolan och hade dagens enda lektion (den riktiga skolan drar som sagt inte igång förens på måndag) och efter det tog vi en sväng ner till stan, käkade lite och tittade lite i affärer. Sen tillbaka hem, lagade mat och sen gick jag och mötte Sofia och sen tog vi oss till Matilda och hängde där en stund. Det var första gången på tre veckor som jag gick utan Rebecka, vi har verkligen varit tillsammans i tre veckor nu haha, så det kändes bra konstigt att gå på gatorna och att åka buss utan henne. Men hon hade lite saker som hon behövde fixa här hemma så därför blev hon kvar här. Hur som helst så hängde vi vid La brezza en stund, käkade lite frukt och pratade med hennes rommates (två amerikanska killar) innan vi tog bussen hemåt. 


Nu ligger vi i varsin säng och jag funderar på att sova, jag går ju upp ganska tidigt på mornarna nu i och med att jag försöker springa var tredje dag innan skolan, så redan kvart i åtta ringer klockan, tuffa tider va? 


Vi hörs mer imorgon, då ska ni nog se att jag har roligare saker att komma med och tills dess ha det bäst och glöm inte hur mycket jag tycker om er!


Av Clara Olsson - 16 augusti 2011 05:09

Fan vad dålig jag är på att delge er viktig information, jag pratar jätte mycket om skolan men har aldrig riktigt berättat vad jag faktiskt ska läsa. Så därför tänkte jag helt enkelt visa er det nu..


Det här är mina kurser för hösten 2011


ENG 070 and 070A — Effective Reading and Study Skills Techniques (4.5) F, S Prerequisites: ENG 60 with a “P” or qualifying score on SBCC placement exam.

Non-transferable developmental reading and study skills course intended for students who demonstrate the need for intensive work in reading, study skills and vocabulary development. Students must receive credit for ENG 70 to be eligible for ENG 103. (Students who complete all coursework but are not eligible for the next level will receive credit for ENG 70A.) Graded Pass/No Pass.


ENG 080 and 080A — Effective Writing Techniques (4.5) F, S Prerequisites: ENG 65 with a “P” or qualifying score on SBCC placement exam.

Non-transferable developmental writing course. Eligibility for the course is determined by placement examination or by successful completion of a lower level writing course. Class meets 5.2 hours per week and is an intensive writing course designed to promote competence and fluency. Students must receive credit for ENG 80 to achieve eligibility for ENG 100. Course is also available in hybrid online format (three hours in class and two hours online). (Students who complete all coursework, but are not eligible for the next level, will receive credit for ENG 80A.) Graded Pass/No Pass


PE 149 — Life Fitness (1) F, S, Summer — CSU, UC*

Open-entry/open-exit course designed to increase cardiovascular endurance, strength and flexibility, utilizing state-of-the-art equipment. Required orientation includes individualized fitness assessment and prescription, as well as other health profiles (i.e., body composition, cardiac risk profile and nutritional analysis). (*UC Transfer Limit: All PE activity courses combined with HE 213 and MDT 100 and 105: maximum credit, 4 units)


PD 110 — Career Planning and Decision-Making (3) F, S — CSU, UC Skills Advisories: Eligibility for ENG 100 and ENG 103

Comprehensive approach to career planning. Exploration of interests, personality traits and values through career assessment inventories. Topics include choosing a major, educational planning, value clarification, skills analysis, decision-making and goal-setting. Job search skills include researching occupational information, on-site interviews, interviewing and resume writing.


Sen läser jag även en kurs nu från mån-torsdag en kurs som alla vi internationella studenter måste läsa. Den finns inte så mycket att berätta om annat än att det handlar om det amerikanska skolsystemet och typ hur vi internationella kurser ska sköta oss i skolan och i klassrummet osv. Helt klart en bra kurs i alla fall. 

Men visst verkar de andra kurserna också spännande? Engelska kurserna kommer nog bli tuffa, tre gånger i veckan och två kurser. Men vem behöver inte lite utmaning? Jag är ju här för att lär mig engelska så vad fan, det är bara att köra. Jag kommer tacka mig själv sen för att jag gjorde det här och för att jag genomförde dessa kurser ändå.



Vad annars då? Det har inte hänt så mycket idag, vi hängde i skolan på en 2-timmars lektion med en grym lärare, hoppas jag får fler sådana sköningar till lärare, det gör allt så mycket lättare. Efter skolan så gick vi och käkade i hamnen med de andra tjejerna och sen tog vi oss tillbaka hit, åkte iväg och handlade och sen har vi bara hängt här hemma. Lagat mat och fixat och donat med lite allt möjligt. En lugn dag med andra ord, vilket kändes välbehövligt efter helgens bravader.


Nu ska jag skära upp lite frukt och sätta mig framför tv:n. Vi börjar verkligen komma in i det här livet nu, dock har jag fortfarande svårt att smälta att jag faktiskt bor här i Santa Barbara med ett gäng helt underbara människor. Fy fan vad lycklig lottad jag är!




Ovido - Quiz & Flashcards