California Dreamin'

Alla inlägg under augusti 2011

Av Clara Olsson - 15 augusti 2011 17:16

Yes nu är det dags att hitta tillbaka till skolbänken igen och jag vet egentligen inte riktigt hur det känns, både bra och dåligt på något sätt? Samtidigt som jag är riktigt sugen på att plugga och det är ju också anledningen till att jag faktiskt har åkt hit, så vet jag att jag kommer att tröttna. Men jag antar att det alltid kommer att vara så, man är laddad, peppad och riktigt taggad på att göra något, sen drar man ingång och de första tre gångerna är det roligt, men sen tröttnar man men måste då ändå slutföra det man påbörjat, eller som med hösten. I slutet av sommaren längtar man alltid till hösten, man längtar efter att få ta på sig varma koftor och sitta inne med värmeljus och dricka te. Men efter att ha gjort det tre gånger så tröttnar man och längtar efter sommaren igen. Och jag antar att det kommer bli precis samma sak nu.

Men precis som jag sa innan så måste ändå det här skolåret genomföras och jag kom som sagt hit för att plugga, så även om det bara är en kurs som drar igång idag (resten börjar nästa vecka) så ska jag verkligen försöka göra mitt bästa, för jag vill verkligen få ut så mycket som möjligt av det här året, och då på alla möjliga plan. Så nu plockar jag fram skolväskan, packar ner böckerna och No 2 pennorna (de pennorna är ett måste här, alla måste ha precis dem pennorna annars får man inte skriva prov osv) och ett äpple, för de brukar man väl ändå alltid ha med sig i skolväskan? Och sen kör vi!


Av Clara Olsson - 15 augusti 2011 04:21

Igår kom som sagt Jennifer och Sofia över till oss för att laga mat och sen spela beerpong med våra roommates. Så vi drog igång ganska så omgående efter att de hade kommit och våran tanke var nog egentligen att vi skulle börja med att laga mat, för att sedan spela beerpong, men nej så blev det inte utan vi började istället med två omgångar beerpong. Dock kan man bara spela två mot två och eftersom att vi var sex så avstod jag och Sofia de första två omgångarna, vilket vi fick igen för senare. Så medan de andra spelade och drack som fan så satt vi mest och skrattade. Efter de två omgångarna var Jennifer och Rebecka lite mer på G, och den där tröttheten som Jennifer pratat om innan hon började dricka öl var helt plötsligt borta? 

Vi hjälptes åt med maten och efter en stund hade vi nygrillade hamburgare på bordet och det var sjukt gott vill jag lova. Så vi käkade, plockade undan och diskade lite fort innan vi gick vidare med mer ölspel. Först lite mer beerpong där jag fick dricka som fan, och jag som inte ens tycker om öl. Efter det gick vi vidare till ett annat spel, typ liknande beerpong då man även där ska kasta pingisbollar i röda muggar och försöka träffa så fort som möjligt, innan grannen hunnit träffa sin mugg för då får man dricka, det är ungefär grunden i korta drag. Det här spelet gick ännu sämre än det första och jag fick bara dricka mer och mer öl medan alla andra bara skrattade åt mig för att jag typ var den enda som behövde dricka haha. Vi fortsätte sedan kvällen på ungefär samma sätt, ännu mera spel och ännu mera dricka. Och helt plöstligt slog det mig att en kompis till mig är i SB just nu, tanken var egentligen att vi skulle ses idag men efter att jag berättat de för de andra så tyckte de absolut att jag skulle bjuda över henne, vilket jag också gjorde och hon ringde upp på en gång och då visade det sig att hon bodde på samma gata som oss? Hon är au-pair i San Fransisco i vanliga fall, så hennes familj har en lägenhet här i SB som de bor ibland och den här lägenheten visade sig ligga på samma gata som vårat hus, hur sjukt är det? Så jag gick och mötte henne och sen hängde hon med oss resten av kvällen. Vi fortsatte på samma vis och drack ännu mera öl och kastade ännu mera pingisbollar. Kvällen slutade med att alla stod och dansade inne i vardagsrummet? Haha och vi som bara skulle ha en chillkväll!? Se där hur det kan sluta.. Hur som helst så var det en riktigt trevlig kväll i alla fall, här kommer lite bilder..


               Där dök Lina från Örebro minsann upp, och det ser ut lite som att vi hatar varandra eftersom att vi står så långt ifrån varandra på kortet haha   Sen spårade det hela Hur som helst blev det en riktigt bra kväll, och killarna på bilderna är dem som vi bor med för er som är nyfikna :)


Vi hörs mer imorgon


KRAM

Av Clara Olsson - 13 augusti 2011 19:33

Jag har hört så otroligt mycket om Isla Vista, som är en liten ort en bit utanför Santa Barbara ungefär i storlek med Fjugesta vid Örebro. I den här lilla hålan bor bara, bara studenter och det är fest varje dag, på riktigt. 5% av alla alkohol som köps i USA förbrukas där, då kanske ni får någon uppfattning om hur galet det är? Med tanke på hur stor själva staden är, 5% av all alkohol i hela jävla USA. 

Utöver det så har jag även hört att alla lever med "öppna dörrar" alltså att man i princip kan gå in på vilken fest som helst och ja vad ska jag säga? Det var precis som jag trodde, om inte värre?

Vi kom dit med bussen vid 9, fick gå en bra bit innan vi kom till själva festen, eller ja förfest eller vad fan det nu var. På vägen dit blev jag imponerad, eftersom att husen på vägen ner till vattnet var helt stört fina, mycket finare än jag först trodde. När vi sedan kom ner till det huset där vi skulle hänga så blev jag inte så imponerad längre, det huset var något utav det värsta jag någonsin har sett. Det var ett stort hus med flera lägenheter i den lägenheten vi skulle till var säkerligen inte den värsta, dock var det helt klart det värsta jag någonsin har sett. Det bodde sju ungdomar i den lilla lägenheten och det luktade skit, var saker och ting överallt och ja det var rent utsagt skitäckligt. Så vi tog oss ut på balkongen på en gång där det var bättre, visserligen var det saker överallt där också och möblerna de valt att placera på balkongen var inte direkt något jag kände för att sätta mig i. Så istället tittade vi bara på utsikten som var helt fantastisk, precis vid havet. Det var inte ett enda hus, eller träd eller någonting i vägen utan bara det enormt vackra havet, som man aldrig riktigt kan få nog av. Den havsutsikten ja den slår det mesta vill jag lova. Men som sagt, resten sög. Människorna som var på den festen var inte vidare roliga och eftersom att det var så äckligt överallt ville vi knappt ens sätta oss i soffan och vi ville absolut inte dricka något, just för att vi då skulle bli kissnödiga och behöva gå på toa, vilket man INTE ville. Det fanns två toaletter, en för killar och en för tjejer och man skulle ju kunna tro att tjejernas var bättre, men fan jag är typ osäker. Det var den äckligaste toaletten jag någonsin sett, det luktade verkligen skit och toan hade de nog inte gjort rent på över ett år, äh fy fan säger jag bara.

Som tur var så fick vi tillsist gå ifrån den festen och tanken var att vi skulle till en annan fest, eller ja det trodde vi i alla fall. Men tydligen så drar man ofta bara runt i IV och letar fest, man vet inte riktigt vart man ska man går typ runt och knackar på och frågar om man får komma in, så ja precis öppna dörrar. Men vi kände oss inte jättesugna på det, så vi ringde till de killarna som vi bor med, de var också i IV så vi drog till dem istället och det var mycket bättre. Vi fick träffa deras vänner och först när vi kom in på festen så undrade tjejerna allt vilka vi var och tittade otroligt skeptiskt på oss, när vi sedan sa att vi var med de killarna så gick det hur bra som helst och alla var jättetrevliga. Så behöver jag säga det igen? Vi har verkligen haft världens tur som får bo just med de här killarna, som känner otroligt mycket folk och bjuder in oss till att umgås, så tack som fan för det. 

Vi stannade på den festen ett tag sen gick vi vidare till en annan där vi blev kvar lite längre, spelade ölspel och drack vidare. Tillsist bestämde vi oss för att dra hem och som tur var hade killarna bil och en av dem var nykter så han kunde köra, så vi fyra tjejer tryckte in oss där bak och allt gick fint tills vi kom in till stan då vi blev stoppade av en polis och det tog ett tag tills jag insåg att vi faktiskt gjorde något fel. Så när polisen frågar mig efter ID blev jag skitnervös, just för att jag faktiskt är under 21 och hade druckit, visserligen inte alls mycket men ändå. Men som tur var så var det riktigt snälla poliser och det var inga problem alls, förutom att vi inte fick åka vidare utan säkerhetsbälten. Så Jennifer och Sofia hoppade ut och gick sista sträckan, det var ändå inte så långt kvar och vi andra åkte hemåt och ja somnade ganska så omgående efter det. 

Så summan av kardeumman är att jag är ganska så skeptiskt till IV, visst jag gillar grejjen att det bara är ungdomar där och att det är fest jämt. Men jag hatar hur folk bor och hur skitigt folk lever där (enligt våra rumskompisar är det jättevanligt att det är sådär skitigt och äckligt där) sen hatar jag att folk bara drar runt på gatorna utan att ens veta vart de ska. De bara drar runt på gatorna utan något egentligt mål, hur kul är det egentligen? Sen är många av festerna där riktigt flippade, med tanke på att det är mycket öppna dörrar blir det lätt kaos, så nja jag är inte direkt jätte imponerad av IV än så länge, men vem vet det kan förändras. 


Här kommer några få bilder ifrån igår, vi tog inte så mycket bilder så ni få nöja er med några få.


   Som sagt, utsikten slog det mesta   Jennifer, Rebecka, Morgan och Matilda   Jag och Jennifer   Jag och Jennifer igen och den där otroligt konstiga ölen som smakade tee?


Ikväll ska vi hänga i vårat hus (som jag älskar ännu mera nu efter gårdagens upplevelser) jennifer och sofia kommer över och vi ska grilla hamburgare och sen har killarna lovat att lära oss beerpong. Jag och Rebecka har ju redan testat en gång men det känns som jag behöver lite mer träning!


Så tack och hej för nu, och vet ni vad, jag mår riktigt bra! :)

Av Clara Olsson - 13 augusti 2011 05:16

Förlåt för lite dålig uppdatering under dagen men jag har inte riktigt haft något att skriva om. Nu sitter vi i alla fall på bussen och är på väg till Isla Vista som är ett sjukt stort festområde här k SB så det ska bli riktigt spännande att prova på:) skriver från mobilen nu så orkar inte skriva så mycket mer för tillfället, mer inlägg kommer imorgon läs idag eran tid:)Ha det bäst så länge, nu ska vi festa loss:) Puss

Av Clara Olsson - 12 augusti 2011 08:18

Ja eller det finns flera, även om de positiva helt klart överväger så är det en del saker som jag ställer mig emot. En av dem sakerna är givetvis allt vad gäller sjukförsäkring och att allt i USA handlar om pengar och att sköta sin egen buisness, vilket också leder till att de rika får råd med bättre sjukvård medan många av de fattiga inte har råd med någon alls. Samma sak med skolorna, de rika placerar barnen i de bästa skolorna, där skolavgifterna är obegripligt höga, medan de fattiga får gå i kommunala skolor och inte alls får samma chans till utbildning. Detta leder till en otrolig segregation mellan människor, de rika och de fattiga har aldrig samma chanser i livet, samma chans att ta sig långt att bygga karriär, på grund av att ekonomin inte håller, vilket jag tycker är fel. Alla borde ha samma chans!

En annan sak som jag stör mig på, som visserligen hänger ihop med det första är hur dåliga USA är på att hjälpa och stötta sina medborgare. I Sverige är jag van med att gator där folk rör sig nattetid är upplysta, så upplyst det bara kan vara. Det går nattbussar efter att krogen har stängt och i Stockholm i princip dygnet runt, bara för att hjälpa oss medborgare att känna oss trygga i samhället eftersom att vi då faktiskt känner oss trygga(re) när vi tar oss hem i kolsvart mörker. Sen vet jag givetvis om att det här inte innebär att det inte finns någon brottslighet i Sverige, för det vet jag att det gör och alla känner vi oss lite otrygga när vi cyklar hem eller går hem mitt i natten, även fast gatorna är så upplysta som de bara kan vara.

Här kan jag bara säga en sak, det är mycket värre. Bussarna slutar gå runt tio? Vad är tanken med det? Visst jag förstår också att det inte alls är samma tryck på bussarna nattetid, men någon sabla buss efter klockan tio borde de väl ändå kunna slänga in, en i timmen fram tills klockan två i alla fall, det kan väl inte kosta så mycket? Och vad mycket tryggare alla skulle känns sig då. Förutom det så är det även bäcksvart på gatorna, på vissa gator finns det gatulampor men de gör knappt någon skillnad eftersom att de lyser så pass svagt. 

Så ikväll efter att vi hade varit på bio (kan berätta mer om filmen imorgon) så insåg vi att vi missat sista bussen hem och fick istället traska och det var ingen jätterolig promenad vill jag lova, just eftersom att gatorna var så otroligt mörka. 

Och istället för att göra någonting åt det hela så varnar dem oss, igår på skolan sa det att vi inte skulle ta trapporna vid skolan nattetid, nehe? Fan vad bra att ni säger det, men istället för att bara varna oss, se till att göra någonting åt det istället? På mer med belysning, sätt in nattbussar, nattvakter vad fan som helst..

Just på den punkten så älskar jag Sverige och vårat sätt att ta hand om våra medborgare och sätta in nattbussar bara för att öka tryggheten och kanske inte bara tjäna pengar..

Sen som sagt så tål det att nämnas att det finns grymt många fördelar med USA och jag är helt förälskad i det här landet på otroligt många sätt, människorna här och deras öppenhet och hjärtlighet är helt oslagbar. Trevligare och vänligare människor än amerikanarna får man länge leta efter.. :)


Men nu känner jag i alla fall att jag har fått ut min frustration, så därför tror jag att jag ska ta och krypa ner och sova. Imorgon bitti tänkte jag ta mig till skolans fotbollsplan och springbana och köra lite intervaller, har sprungit två gånger den här veckan men en gång till skadar aldrig.


Vi hörs efter det


PUSS

Av Clara Olsson - 11 augusti 2011 20:59

Börjar faktiskt lessna lite på vädret här, nu har det varit mulet i en vecka vilket verkligen suger. Visserligen är bättre väder på ingång och det kommer i princip att vara varmt hela hösten  men ändå jag vill ha sommar nu! 

Så eftersom att vädret inte är det bästa så finns det liksom inte så mycket annat att göra än att hänga nere på stan, nu har vi visserligen inget mer som måste fixas men det är ju alltid roligt att gå runt att titta, inte köpa bara titta. Men det vi i alla fall ska göra är att försöka få fatt i teoriböcker så vi kan dra igång och plugga teori nu innan skolan börjar och sen bara göra de där förbaskade testen så vi kan dra på roadtrips sen, det ser jag fram emot. Till kvällen blir det förhoppningsvis bio också, vi ska försöka fixa biljetter nu också, och sen tippar jag på ett det blir minst en kopp kaffe ifrån Starbucks, för mat och dryck måste jag ju bara få shoppa, annars överlever jag ju inte, haha.


Har inga roliga bilder att visa er så ni får nöja er med en bild på mig, tagen för någon minut sen.. 


Kram på er, vi hörs mer senare!

 

Av Clara Olsson - 11 augusti 2011 06:22

Vi är helt slut idag, både jag och Rebecka vilket såklart har att göra med att vi sov dåligt inatt och att vi var tvugna att gå upp alldeles för tidigt imorse (halv sju) så tidigt har jag inte gått upp sen jag jobbade? Så nej idag har det varit riktigt tungt vill jag lova. Så fort vi kom hem ifrån skolan så la vi oss i varsin säng och var nära på att somna, men som tur var gjorde vi aldrig det antar att vi inte skulle ha somnat inatt då, så det var ju bra. Så vi käkade lite istället, så att magen i alla fall skulle bli nöjd. Efter det kom killarna hem, vi pratade lite med dem innan vi gav oss ut på en promenad till Starbucks för lite välbehövligt kaffe. Vi har Starbucks inom ett perfekt avstånd här, det tar ungefär en kvart att gå och bussarna går hela tiden. Det starbucks ligger typ i ett bostadsområde så det är mycket lugnare där än nere på stan vilket är skönt. Att de sen också har gratis internet gör inte direkt saken sämre, så jag känner på mig att vi kommer hänga där en hel del, speciellt när skolan drar igång då kommer vi sitta där och plugga det ser jag fram emot!

Efter kaffet gick vi till mataffären och köpte med oss massa frukt hem och gick hem och gjorde en riktigt god fruktsallad. Nu sitter vi vid varsin dator och båda två och bara stirrar, jag ska gå och lägga mig alldeles straxt och sen är jag förhoppningsvis människa imorgon igen..


Så tack och hej för nu och föråt för att lite halvtrist inlägg, men tyvärr så händer det inte alltid roliga saker här borta haha.


PUSS

Av Clara Olsson - 10 augusti 2011 23:34

Ja och med det menar jag egentligen två saker, dels skolan som börjar ordentligt nästa måndag. Vi har några lektioner nästa vecka men det är inget allvarligt, nästa vecka börjar det på riktigt. Så efter att vi hade varit på informationen idag så gick vi och köpte alla skolböcker som vi behöver, vilket är en hel del. Jag hade ändå tur och kom undan billigast, kalaset slutade på ca 700 kronor, medan de andra nästan fick betala de dubbla. Jag antar att jag har haft tur vad gäller kurser, de verkar som jag behöver billiga och intressanta sådana, score! Visserligen är det en bok till som jag behöver ha och sen fler till våren men men, de är ju utgifter som jag å andra sidan visste om så det är bara att betala och se glad ut. Så nu efter ett års uppehåll är det dags att hitta tillbaka till skolböckerna igen och än så länge så måste jag faktiskt säga att jag är riktigt taggad, det ska bli skitkul att plugga här borta.. Sen är frågan om jag säger samma sak om två månader, när jag sitter där med alla böcker och bara tycker att livet är pest? Haha, det återstår att se..


Det andra som jag också måste ta tag i är körkort, jag hade hoppats och kanske också trott att våra svenska skulle gälla här i alla fall om vi hade en internationell översättning på dem, men nej icke sa nicke vi har inte alls nytta av dem bara för att vi är studenter som är här på visum. Det suger verkligen eftersom att jag både vill och känner att jag måste köra in the states. Vi vill dra på roadtrips till L.A, San Fransisco och Vegas så därför måste det bara införskaffas körkort, amerikanska sådana. Så för någon timme sedan tog jag och Rebecka i hand på att vi skulle skaffa körkort här så då ska vi fan hålla det också och helst av allt så snart som möjligt. Tydligen ska det inte alls vara vidare svårt och inte heller kosta så särskilt mycket, men båda testerna måste ju göras om så det är bara att inhandla ännu en bok och dra igång och plugga teori, hejja mig!


Nu ska vi käka mat, är så sjukt hungrig. Vi blev ju bjuda på frukost och lunch av skolan idag, frukosten bestod av vita bagels/blå bärsbagels och kanelbagels sen några olika sorters muffins, inget för mig direkt. Och lunchen bestod av en pyttemacka som visserligen var riktigt god och till det en stor cookie och en påse chips? Om någon av er skulle ha glömt vilket land jag är i så tror jag att ni blev påminda där va? Haha!


Vi hörs senare

Ovido - Quiz & Flashcards