California Dreamin'

Alla inlägg under augusti 2011

Av Clara Olsson - 10 augusti 2011 05:25

Ja jag kan inte annat än säga att jag är fruktansvärt lycklig, över att jag på något sätt har träffat så rätt, för det är verkligen precis det här jag ville göra och det var precis såhär jag hoppades att det skulle bli. Visserligen har vi inte ens varit här i två veckor än, vilket känns helt sjukt, men på något sätt känns det ändå som att vi har hittat in i livet här, som att jag har någon form av känsla av hur mitt år här kommer att bli och det finns inget annat mer passande ord än galet. 

För det första är jag fruktansvärt nöjd med mitt val, att jag valde just USA, Kalifornien och att plugga här i SB. Det känns helt rätt! För det andra är jag väldigt glad att jag redan nu har träffat vänner här, jag bor ju tillsammans med Rebecka men vi umgås även med tre andra svenska tjejer, vilket jag på något sätt känner räcker alldeles perfekt. Jag vill inte hamna i det där svenskträsket och bara umgås med svenskar (det finns nämligen en heeeel del svenskar här). 

Sen känns det verkligen som att vi har haft världens jävla tur med boendet, jag får nästan nypa mig i armen ibland, för ibland tror jag att jag drömmer. För det första, vi bor i ett hus vilket betyder att vi bestämmer våra egna regler och att vi tar hand om vårt hus på vårt eget sätt. På många av lägenhetskomplexen runt om här i SB är det väldigt många regler och väldigt håra landlords vilket vi inte har. För det andra så bodde det redan två amerikanska killar här när vi flyttade in, vilket för det första betyder att alla möbler redan fanns, tv finns, kastruller, stekpannor och tallrikar likaså. Det enda jag och Rebecka har behövt införskaffa var möbler till vårt eget rum, så vi slapp en hel del utgifter där, tack för den. För det andra så får vi bo med amerikanare, vilket betyder att vi får prata engelska hela dagarna. Och inte nog med det, vi får träffa alla deras amerikanska kompisar och på så sätt få prova på det amerikanska studentlivet och bara får hänga med amerikanare. Det sista är att huset som vi bor i ligger granne med skolan, på riktigt, det är vårat hus sen ett hus till sen är vi på west campus, närmre skolan går verkligen inte att komma. Så jag tror faktiskt inte att vi kunde ha fått det bättre, inte någonstans. När vi var på skolan igår så fick vi höra att det var otroligt många studenter som inte hade någonstans att bo än och att det typ är boendekris och att ingen riktigt vet vart alla studenter ska ta vägen. Så då nöp jag mig i armen igen blundande och tillsist insåg jag att det här är sanning, vi kan inte ha fått det bättre än vad vi har, aldrig!


Nog om det nu, ni hänger i alla fall med på att jag mår riktigt bra och känner mig riktigt lycklig, bra det var nämligen poängen. Nu över till något annat, shoppingen som är grym här i SB, jag får liksom aldrig nog. Det finns hur mycket affärer som helst och hur fina kläder som helst och detta till ett helt fantastiskt pris (kläder är mycket billigare här än hemma). Så även fast jag egentligen inte ska shoppa mera så hittade jag lite godbitar idag som jag bara inte kunde hålla mig ifrån, men från och med nu är det shoppingstop fram tills slutet av månaden i alla fall, bra där nu har jag sagt det till er också då måste jag se till att jag håller det också. 

Och jag förstår att ni allihopa är jätte sugna på att se vad jag har shoppat? ;) Och till er andra kan ni ju sluta läsa typ här..


Här kommer i alla fall bilder på allt som jag har shoppat hitintills, dock bara kläderna. Jag menar så kul är det väl ändå inte att se en röd handduk?


   Först och främst dagens inköp, en sänglampa eller vad man nu kallar det..   Ytterligare en förvaringsbox så nu har ja två, både praktiskt och snyggt!   Våra fina ljus som luktar helt sjukt gott!All shopping och sedär, jag fick med mobilen på ett hörn också, den har jag såklart också köpt     Sovshorts ca 50 kronor   SBCC-tröjan (skolan jag ska plugga på) känns väl som ett måste!?   Spetstopp från Urban Outfitters för ca 130 kr   Spetstopp forever 21 ca 160 kronor   Spetstopp från Urban den var lite dyrare ca 220   Vad är grejjen med spetstoppar? Den här kommer från forever 21 och kostade dryga hundringen   Linne också från forever 21, inser nu att jag typ bara handlat från två affärer, men fan de kan också vara de bästa.. Detta kostade 50 kronor, förstår ni att man blir galen?   Svart jeansjacka, blir perfekt att ha på kvällarna här, det är nämligen lite kallare då. Och den passar ju till precis allt och kostade bara 160 spänn, affär precis som ovan älskade forever 21   Och sist men inte minst ett par jeansshorts, vilket typ är det enda vi går i här på dagarna dessa kommer faktiskt från H&M och jag kommer inte riktigt ihåg vad de kostade men billiga var dem i alla fall!


Och med det tackar jag för mig, nu har ni fått en hel del att läsa idag så då känner jag mig nöjd. Imorgon ska vi till skolan för att träffa alla andra internationella studenter och ha någon form av välkomstdag, det bjuds på både frukost och lunch, så det blir säkerligen en bra dag.


Ha det bäst nu!!

Av Clara Olsson - 9 augusti 2011 19:49

Det känns inte som att vi gör något annat än att gå på stan här, varje dag har vi saker som ska fixas och köpas så därför springer vi alltid nere på state street (huvudgatan) sen är det ju faktiskt också så att vädret inte heller är det bästa, vilket förvånar mig? Jag trodde att det var mer sol i Kalifornien än vad vi har sett här? Visserligen kommer högsäsongen här lite senare så det är sommar fram till oktober och det ska tydligen bli varmare och varmare nu, men ändå det är mitten av augusti och mulet för fjärde dagen i rad? Jaja, vi hoppas på att vädret blir bättre och det ganska så snart för jag känner mig sugen på stranden!


Det här blev ett lite kortare inlägg men så blir det ibland, vi är som sagt på språng och ska med bussen alldeles snart. Vi hörs mer ikväll då blir det ett lite längre inlägg, tills dess så får ni ha det bäst!

Av Clara Olsson - 9 augusti 2011 06:23

Jag har tjatat om en byrå de senaste dagarna, så mycket så att Rebecka vid ett flertal tillfällen har tröttnat, vilket inte alls är konstigt. Men eftersom att vi bara har varsin madrass att ligga på och alldeles för mycket kläder i garderoben så önskade jag en byrå både för att det blir snyggt och för att få undan lite kläder ifrån garderoben eftersom att det har varit kaos där. Så efter lite om och men tog vi oss tillsist till K-mart för att inhandla byrån och lite annat smått och gott, typ kuddar, filtar, handdukar osv. När vi sedan kom hem och skulle montera upp byrån så gick det inte riktigt så lätt som jag hade hoppats på, det var 511 delar och ungefär lika många skruvar och muttrar och jag tappade hoppet direkt. Alla som känner mig vet att jag inte är särskilt händig av mig och att jag inte heller är den bästa på att läsa instruktioner jag gör helst på mitt eget sätt (vilket inte alltid slutar bra). Som tur var hade Rebecka stenkoll så därför lämnade jag över instruktionerna till henne (trots att det var min byrå) och jävlar vad duktig hon var. Jag bara satt där och var helt fascinerad över hur hon skruvade och spikade och fixade, jag tog mest order och gjorde som hon sa åt mig, bara för att inget skulle bli fel. Även om det gick ganska smidigt (tack vare Rebecka annars hade jag byggt än) så kan jag inte säga att det var lätt, vi blev förbannade många gånger och var nära på att kasta ut byrån ur fönstret. Men så tillsist efter att vi båda lugnat ner oss och efter att Rebecka återgått till instruktionerna så två timmar senare stod den där jävla byrån där, äntligen!!! Nu kan jag bara säga så mycket som att det tar långt tid tills jag pallar med att bygga upp en byrå igen, haha!

Utöver byrån så fick vi även med oss en hel del annat ifrån K-mart, som sagt kuddar, filtar, handdukar, förvaringsboxar osv. Det måste ha sett ganska roligt ut när vi tre tjejer gick ut från k-mart alla med helt överfulla kundvagnar..


Såhär ser det i alla fall ut i vårat rum nu, sen ska vi köpa en sänglampa och lite blommor också, vi hittade inget sånt på K-mart men utöver det så tror jag vi kommer att känna oss ganska nöjda. Rummet är ljust och luftig och nu har vi bra förvaring till allting, så vad fan inte ska vi klaga? 


Här kommer lite bilder ifrån dagen..


   Rebecka som är i full fart och hamrar   Alla dessa jävla hyllorOch dessa jävlar spikar och skruvar     Men sedär, tillsist blev vi klara och fan vad bra det blev!   Här ser ni våra sängar, dock ska det till något form av nattduksbord och en sänglampa och kanske någon blomma. Vi övervägde att köpa fötter till madrasserna för att resa sängarna men vi struntar i det, sura pengar som vi hellre lägger på annat. Och vi ligger faktiskt precis lika bra på golvet..Köpte den där bruna trälådan idag, sen kastade jag ner allt jag hittade i den typ, perfekt förvaringsbox!   Och tack vare byrån så blev det ordning i garderoben också, perfekt!   Våran lilla toa, visst är den fin?    Den här oljan köpte vi för några dagar sedan och den doftar helt fantastiskt gott, pinnarna absorberar doften vilket gör att doften sprids i hela rummet, mm säger jag bara!

Av Clara Olsson - 8 augusti 2011 07:58

Ja idag har vi varit riktigt effektiva vill jag lova, eftersom att det är söndag så bestämde jag och Rebecka oss för att ta en riktigt lugn dag, just för att vi har stressat runt så mycket så kände vi för att bara ta det lungt idag, vilket vi också har gjort. Så till att börja med sov vi ut, eller ja sov ut och sov ut vi vaknade runt nio varför vi nu gjorde det? Vi somnade ändå runt tre, men det var sjukt varmt i vårt rum så det kanske var därför. Hur som helst så gjorde vi oss i ordning och sen käkade vi frukost i lugn och ro, satt vid datorn en stund och tog det bara lugnt. När vi kände oss klara med det tog vi oss ut på en promenad mot Starbucks för lite kaffe. Vi har druckit mycket kaffe ifrån Starbucks dock har vi aldrig suttit stilla där och druckit, vilket vi faktiskt kände oss sugna på idag, så vi satt där ett tag och utnyttjade deras wifi. När vi kände oss färdiga tog vi oss vidare till affären bredvid där vi köpte lite hårprodukter och lite andra välbehövliga saker, typ tvättmedel osv. Efter det så tog vi oss vidare till affären bredvid den, haha de är inga stora ytor vi rörde oss på just då, allt vi behövde låg vägg i vägg, vilket var otroligt praktiskt. Den sista affären var i alla fall mataffären där vi handlade på oss riktigt med mat, vi har bara gått och småhandlat den senaste veckan så idag kände vi att vi var tvugna att handla lite mera, mest för att det blir mer ekonomiskt så. Väl hemma så packade vi upp allting och medans Rebecka började laga tacos så städade jag av lite, speciellt på våran toa som nu är skinande ren, jag vill nästan inte gå ut därifrån haha. Sen städade jag av lite i köket och vardagsrummet också, så nu är det fint och fräscht. När städningen var färdig så käkade vi, och jäklarns vad gott det var med tacos, vi bara satt tysta och njöt båda två. Tacos borde man helt klart käka oftare! Och som om det vore nog med det, för nej efter maten så drog vi igång och tvättade, vilket också var välbehövligt, så efter två maskiner, en full med handdukar och en med kläder så kan vi inte annat än känna oss nöjda. Och det bäst av allt är att det finns nytvättade kläder i garderoben, nytvättade handdukar på toan, att hela badrummet är skinande rent och luktar ljuvligt och att hela kylen är fylld med mer god mat och att det blev en stor matlåda med tacos över. Så nej, sådana här effektiva dagar måste vi helt klart ha oftare. 

Så på grund av dagens sysslor så har jag inte tagit några kort alls, jag menar vad skulle jag ha fotat? Mig själv när jag städade? Eller Rebecka när hon tvättade, nej roligare bilder än så är ni allt värda..


Imorgon ska jag ut och springa och sen måste vi förbi skolan, jag måste få hjälp med hur jag ska göra med mina kurser och sen måste vi betala för kurserna också. Efter det ska vi till K-mart, och handla allt som saknas till rummet, vilket tyvärr är en hel del, vi behöver en byrå, ett nattduksbord, en lampa, en klädhängare, mer galgar, ljus, handdukar, blommor, matlådor osv. Vi har skrivit en lång handlingslista så det är bara till att ta med den och bocka av. Dock antar jag att det kan komma att bli en ganska lång dag på det stora varuhuset, men vi får göra något roligt av det hela :)


Nu ska vi ta och sova här, vi hörs mer imorgon..


Kram på er!

Av Clara Olsson - 7 augusti 2011 21:25

Herregud vilken rolig och galen kväll vi hade igår, det var verkligen hur roligt som helst. 

Vi började kvällen hemma hos Matilda, egentligen hade vi tänkt gå ut och käka men eftersom att det är fiesta här i SB nu så är det fullt med folk i hela stan och därför så skulle det typ vara omöjligt att få tag i ett bord på en restaurang till fem personer. Så istället för att behöva trängas på stan så bestämde vi oss för något väldigt enkelt och smidigt, home delivery så vi fick maten hemkörd till Matilda istället, hur smidigt som helst. Efter att vi hade käkat färdigt och druckit lite så gick vi ner till Matildas grannar där det var lite fest, eller ja snarare förfest och då var klockan bara halv nio och de började genast prata om när de skulle de dra till "festen" så det är verkligen precis som jag sa igår, att man börjar förfesta vid fem, sex och drar till festen vid åtta nio och sen kommer polisen vid 12, bara för att festerna alltid spårar och för att grannarna klagar och precis så var det för oss igår. Men visserligen måste jag ta en sak i taget här, så vi återkommer till det.

När vi alla kände oss färdiga med förfesten så ringde i alla fall en av killarna en riktigt skön taxikille som kom och hämtade oss och av någon anledning hade han med sig någon kompis/kollega i framsätet? Som bara satt där och skrattade åt oss när alla vi fem superspeedade tjejer trängde in oss i bilen. Under taxiresan så ringer taxikillens mobil och det är en fransman som tydligen inte kan någon engelska alls, vilket gör att konversationen dem emellan blir aningen svår så taxikillen slänger ut frågan till oss istället och frågar om någon av oss kan franska, "JA, jag kan franska" skriker Matilda och chauffören lämnar genast över telefonen till henne som inleder samtalet med "bonjour" vilket visserligen var helt korrekt men redan där började vi gapflabba allihopa. Sen visar det sig att Matilda inte kan alls vidare mycket franska utan snarare kör på hälsningsfraserna och hakar sig fram på lite sisådär franska och vi där bak sitter och gråter av skratt, tillsist ger hon upp och övergår till engelska och då uppstår samma problem som tidigare, de förstår inte alls varandra så Matilda frågar ungefär tre gånger vad han heter och om han kan stava sitt namn så vi förstår men nej, han fattar inte. Och här sitter precis alla i bilen och bara gapflabbar, och taxichaufförens kompis skrattar så han dör. Efter en stund ger Matilda upp och lägger på. Jag antar att det här inte alls låter så roligt när man berättar det på det här sättet men när vi satt där i taxibilen igår så vill jag lova att det var riktigt, riktigt svårt att inte skratta. Väl framme på festen så kliver vi bara in, vi känner inte ens killarna som har festen utan de öppnar bara dörren kindpussas lite med oss och släpper in oss. Tack och bock säger vi. Inne i huset är det fullt med folk och bara studenter dock typ inga svenskar vilket var skönt. Så vi hängde istället med fransmän, italienare, tyskar, brasilanare och lite mer spännande nationaliteter. Vi lärde oss både lite tyska och italienska och sen lärde vi givetvis ut lite svenska där också. Helt plötsligt dyker det upp ännu en fransman och det visar sig vara den killen som Matilda hade pratat med i taxin, vilket jäkla sammanträffande haha och han visar sig senare vara bra på engelska, hur fan går det ihop sig liksom? Vid tolv kom i alla fall polisen precis som vi trodde så då var alla tvungna att dra, dock kände vi inte för att dra hem utan drog istället tillbaka till La Brezza där Matilda och mängder med andra studenter bor. Vi fortsatte festa där ett tag och hade precis lika kul som tidigare. Vid halv två började det dö ut en aning så då tog jag och Rebecka en taxi hemåt och somnade otroligt gott. 

Så nu har vi för första gången provat på de Amerikanska festerna på riktigt och ja än så länge är jag inte besviken, om vi fortsätter ha lika roligt som vi hade igår ja då kan inte det här bli annat än ett grymt år!


Här kommer lite bilder från gårdagen


         

Av Clara Olsson - 7 augusti 2011 04:11

Fan det känns som vi stressar hela tiden här, varje kväll vi ska iväg någonstans så får vi stressa bara för att vi kommer hem från stan så sent, jag förstår inte. I sverige börjar man förfesta runt åtta halv nio, här runt fem tydligen? Sen slutar festen tolv ett för då kommer polisen? Hm, vet inte riktigt om jag gillar de rutinerna. Hur som helst har vi haft en bra dag på stan, en stressig sådan som vanligt vi har mest sprungit runt och köpte mängder med grejjer som behövdes. Och nu ska vi iväg till Matilda och sen kommer Jennifer och Sofia också, vi kör på lite hämtmat och dricka, sen får vi se vart kvällen tar oss. Jag hör av mig mer senare nu måste vi dra. PUSS

Av Clara Olsson - 6 augusti 2011 20:48

Idag är det lite mulet här i Santa Barbara vilket är riktigt tråkigt eftersom att vi hade hoppats på en heldag på stranden. Visserligen tror jag att det kommer klarna upp sen på eftermiddagen, det gör det nämligen nästan jämnt så vi kanske hinner sola en stund då, men då bara i trädgården, stranden får vi ta när det är mer solsäkert. Så därför ska vi istället fortsätta bocka av våran "to-do" lista, det är fortfarande mängder med saker som vi måste både göra och köpa, så det är bara att börja beta av, det kommer nog ta ett tag tills allt är klart men vi får ta lite i taget. Så idag ska vi leta hårblås, kankse försöka kopiera upp en nyckel till och sen skulle jag gärna vilja hitta ett strykjärn och en strykbräda eftersom att jag har en del kläder som kommer behöva strykas. Sen någon dag i veckan ska vi försöka ta oss till K-mart där vi ska köpa byra, förhoppningsvis också cykel, kuddar, värmeljus, lampor osv. Men som sagt en sak i taget, och först av allt en kopp kaffe.

Förövirgt så var jag även idag ute och sprang tidigt imorse och det var hur skönt som helst och faktiskt blev jag inte så trött heller, det kändes som jag hade mycket ork och kraft i benen, skönt det hoppas bara att det håller i sig.. 


Här kommer några bilder från i torsdags, kom på alldeles nyss att jag visst har tagit lite bilder de senaste dagarna, även fast jag har sagt något annat till er, jaja minnet är inte alltid det bästa, men här kommer några bilder i alla fall. 


   Underbar utsikt ifrån skolan, kvällstid   Det går hur bra som helst att vara nyttig i USA, möjligheterna är faktiskt större här då utbudet är större både av frukt och sallader. Se bara på de här tallrikarna, mängder med god frukt, naturell yoghurt och lite honung, vart hittar man något liknande detta hemma?   Rebecka hade kul vid fontänen vid skolan..

Av Clara Olsson - 6 augusti 2011 07:09

Hej på er. Hoppas att ni mår lika bra som jag gör, eller ja jag har varit förbannad några gånger idag för att saker och ting inte har gått som jag önskat men nu så börjar allting äntligen ordna upp sig.


Men vi kan ju börja med gårdagen, för igår så traskade jag och Rebecka bort till Matilda som bor på La Brezza, efter lite om och men så hittade vi dit och efter ännu lite mer om och men så hittade även de andra tjejerna Sofia och Jennifer dit. Dock märktes det att det var torsdag så det var inget vidare drag, men vi drack varsit glas vin och umgicks och sen vid elva traskade vi hemåt. Och när vi kom hem så visade det sig att de var lite folk här, killen som vi bor med och samt två supertrevliga tjejer (amerikaner) och en kille som också var riktigt trevlig, även han amerikan. Vi fick lära oss alla amerikanska ölspel, ni vet beerpong och sen något som hette flipcop och sen den amerikanska varianten av ölspelet, som typ var precis som den svenska. Vi drack ur röda muggar och hängde med riktigt sköna amerikanare och bara njöt, precis såhär vill jag att mitt år ska se ut. Dock ramlade vi i säng ganska så sent, hon var nästan halv tre innan vi somnade så därför sov vi lite längre idag. När vi sedan vaknade så tog vi det bara lugnt ett tag, åt en lång och god frukost och sen kom Matilda hit och hängde en stund. Tanken med dagen var egentligen att vi skulle ta oss till K-mart som är ett stort varuhus som säljer i princip allting och vi har fortfarande en hel del på inhandlingslistan så därför hade vi tänkt åka dit för att shoppa det sista. Men vi kom in till stan ganska sent och jag behövde ordna min mobil och sen ville alla äta och vips var klockan fyra och eftersom att vi måste åka buss till K-mart i nästan en halvtimme så kände vi att det skulle bli lite sent, så vi struntade helt enkelt i det. Men för att göra något av dagen så tog jag och Rebecka oss till Whole food, som är en helt fantastisk mataffär, allt är ekologiskt där vilket tyvärr märks på priserna, men det man får för pengarna är å andra sidan helt fantastiskt. Så vi köpte med oss lite god frukt och granola som är någon form av blandning med nötter, honung och mandlar, det är hur gott som helst att ha i filen och den godaste granolan kommer helt klart från whole foods, så det får nästan vara värt pengarna. Så efter handlingen tog vi oss tillbaka hem, packade upp allting och tog varsit glas sangria. Vi kände oss ganska trötta båda två och orkade inte med något festande idag så Matilda kom hit och hängde en stund istället, så kör vi på lite fest imorgon istället. Då har våra kompisar flyttat in i sitt hus också, så då kan de hänga med och så kan vi fira det. Så kvällen blev med andra ord lugn, killarna har varit hemma dem också och haft lite vänner över som har kommit och gått, vilket bara känns skitkul just för att alla är så himla trevliga. Det känns verkligen som att vi har träffat rätt med boende och som att det här kommer att bli ett riktigt bra collegeboende, både tack vare läget (havsutsikt och granne med skolan) samt att vi fick bo med amerikanare, vilket var det vi ville! 

Men det var väl det jag hade att komma med vad gäller dagen och gårdagen. 

Sen måste jag ju bara berätta hur jäkla överlycklig jag är över att jag har inhandlat en iphone och att jag valde att betala lite extra för att ha internet i den. För nu kan jag inte bara fota massa och lägga ut direkt på facebook, jag kan även skypa med er direkt i mobilen och ringa gratis via Viber. Så alla ni som läser detta och har iphones, lägg till mig på skype och skaffa viber så kan vi prata hur mycket som helst, när som helst, helt gratis!


Det var väl det jag hade att komma med just nu, jag har tyvärr inga bilder att visa er eftersom att jag inte har haft något att fota idag. Ska försöka fota lite mer imorgon, då ska vi hänga på stranden och sen som sagt dricka lite. Men vi hörs innan det!


Ha det bäst så länge och glöm inte att ni är grymma allihopa!!

Ovido - Quiz & Flashcards