California Dreamin'

Alla inlägg under januari 2011

Av Clara Olsson - 9 januari 2011 21:19

Jag får gåshud utav Ellie Gouldings - Your song, den är verkligen helt fantastiskt på alla möjliga plan. Just nu går den på repeat på min dator och jag antar att det kommer att fortsätta så ett tag. Jag kan nämligen vara bäst i världen på att trötta ut låtar. Jag spelar helt enkelt sönder dem i två veckor och efter det tröttnar jag totalt och vill inte alls höra dem längre. Mindre bra egenskap om jag får säga det själv.


Nu över till något helt annat, och något som inte alls är helt fantastiskt. Det har nämligen skett ännu en våldtäkt i Örebro, natten mot igår i Oskarsparken i Örebro. Efter att man grep en man i höstas som nu sitter inne, häktad för x-antal våldtäkter så trodde man att man kunde andas ut och känna sig lite tryggare på kvällarna. Men oj så fel man hade där, istället inträffar nya våldtäkter då och då och varje gång är signalementet svagt. Vad fan gör man liksom? Köper överfallslarm och en rottweiler, ja så får det nog bli.


Och vad gäller kaffet (märker ni också att jag är grym på att byta ämne) så gick det sisådär. Kaffet som pappa slog ihop blev visserligen gott men inte tusan gick det att göra några fina mönster utav det. Antingen är det mig det är fel på eller så maskinen, jag tror nog på det första haha.


Kram på er!



Av Clara Olsson - 9 januari 2011 17:08

Nu har även vi skaffat oss en Espressomaskin och kan därför göra riktigt gott kaffe även hemma. Dock antar jag att det är jag som kommer att få lära mina föräldrar hur man gör kaffet, för även om min pappa har lärt sig ordet "macchiato" så vet han fortfarande inte hur man gör en. Så när han skickade sms till mig förut och skrev att han skulle bjuda på macchiato ikväll så skrattade jag lite för mig själv och funderade över vem det egentligen är som kommer att få bjuda vem på macchiato, efter fem år på Bara Vara Coffeshop så tror jag nog att det är jag som har mest koll på kaffe och hur det ska göras.

Såhär ser i alla fall våran maskin ut, jag ska göra en latte eller en cappucino till kvällen och föröska mig på lite fina mönster, om jag fortfarande kan. Då ska jag visa er!


Av Clara Olsson - 9 januari 2011 12:32

Springskorna väntar på mig och jag har ingen förklaring till att inte hoppa ner i dem och ta mig ut på en springtur. Det är visserlien sjukt halkigt ute men jag får väl ta det försikigt och om man ramlar så är det ju bara upp och på't igen, precis som när man var liten och stod på ett par skridskor för första gången, så fort man ramlade och började gråta så kom mamma springades och sa nej nej inte gråta upp igen, nästa gång går det bättre. Så det är väl bara att köra efter den melodin idag också.

 

Wish me good luck.

Av Clara Olsson - 8 januari 2011 23:30

Ångra aldrig någonting som en gång i tiden fick dig att le.

Av Clara Olsson - 8 januari 2011 18:30

Idag lämnar jag klackarna och vinet hemma och tar bilen bort mot Hovsta för lite filmmys med Madde och Verre. Jag är nog hemma vid elva igen och då blir det sängen, det finns fördelar med vita helger och framförallt den att man kan köra bil och att man mår finemang dagen efter. Men nästa helg är vi tillbaka på banan igen och slår till på en ordentlig utgång!


Nu måste jag kila, kram på er!

Av Clara Olsson - 8 januari 2011 15:41


Senaste alkoholdrycken: Oj, det var nog vinet som vi drack på bussen in mot stan på nyår.

Senaste bilfärden: Skjutsade Ida till hennes match för någon timme sen.

Senaste filmen du såg: Sex and the city 2, den var grymt dålig så se inte den.  
Senaste ringda telefonsamtalet: Mamma.
Senaste badet: För några veckor sedan när jag var och simmade på Gustavsvik.

Senaste spelade låten: Ronan Keating - When you say nothing at all

Senaste kyssen: Den behåller jag för mig själv :)

Senaste du grät: Jag grät nästan på jobbet för någon vecka sedan när jag fick ett samtal från en man vars styvdotter precis hade avlidit (hon var 19 år) det var ett riktigt jobbigt samtal. Annars var det nog någon månad sen jag grät.

Senaste måltiden: Lagade omelette till mig och mamma för någon timme sen.

Senaste personen du pratade med: Ninni.
Senaste personen du skrev till på internet:
Pernilla.

Senaste personen som skrev till dig på internet: Pernilla.
Senaste personen som du skickade sms till: Emma.
Senaste personen du fick sms av: Emma.

Senaste personen som ringde dig: Ninni.

Senaste personen som fick dig att skratta: Ida när jag skjutsade henne till hennes match förut.

Senaste personen du kramade: Mamma.

Senaste personen du pussade: Samma som ovan.

 Senaste personen du hörde sjunga: Ida i bilen förut.

Senaste personen som hörde dig sjunga: Det var nog mamma, när jag städade förut, då sjunger jag alltid haha.

Senaste personen som fick dig arg: Definitvt killarna ifrån förra helgen.

Senaste personen som gjorde dig glad: Ida där också.

Senaste personen som trampade på din fot: Troligen någon jäkel sist jag var ute på krogen.

Senaste personen som sa ditt namn: Mamma
Senaste orden du sa: "Vi ses på måndag" till Ninni.


Avslutar med en bild ifrån i somras på mig och Ida. Den här tjejen har jag kännt sen jag var 2 år och jag tycker fortfarande lika mycket om henne nu som då!

Av Clara Olsson - 7 januari 2011 23:03

Sen vi för någon vecka sedan har börjat köra på Mix Megapol hela dagarna på jobbet så har jag fastnat för en hel del gammal musik. Jag har en spellista på Spotify med massa skön, lite äldre musik och den spelas om och om igen nu. Det finns verkligen helt fantastiskt mycket bra musi, både ny och gammal och Forever Young är definitvt en utav dem. Andra sköna låtar är Every Breath You Take även om texten i den kanske inte är så fin som man kan tro, Killing me softly är även det en rikigt bra och fin låt. Musik är något som man verkligen inte skulle kunna leva utan nowadays.


Nu ska jag som vanligt vid den här tiden ta och släcka lampen och falla ner i drömmarnas land. Imorgon hoppas jag på att få träffa Pernilla, om inte vädret sviker oss den här gången också, och sen blir det film och mys ute i Hovsta, skönt med en helg utan alkohol och att man faktiskt kan välja att ta bilen när man ska iväg på kvällen!


Sängen var det ja, godnatt på er. PUSS

Av Clara Olsson - 7 januari 2011 18:38

Låter kanske som en väldigt dålig kombination, jag menar man tränar ju för att träna bort chokladen och då känns det ju lite dumt att efter träningen åka hem och äta mera choklad. Samtidigt som det är bättre att träna och äta choklad, än bara äta choklad. Till själva grejjen, i december när jag satt hemma en lördagskväll och åt choklad och längtade till morgondagens träning, så insåg jag hur mycket jag tycker om båda dessa sakerna. Jag fullkomligen älskar choklad, i alla former (vem gör inte liksom) samtidigt som jag brinner för träning. Just där och just då så kom jag fram till att det var det jag skulle syssla med i januari, träna skiten ur mig x-antal gånger i veckan och sedan belöna mig med choklad på helgerna. Många kan säkert tycka att det är en konstigt kombination, men jag tycker inte det. Chokladen gör mig motiverad till att träna samtidigt som träningen gör att jag känner mig värd chokladen, så i min värld går de hand i hand. Visserligen ska jag såklart se till att träna mer än vad jag äter choklad, och chokladen dyker endast upp på lördagskvällarna framför en bra film, men då när den väl finns där vid min sida, så tänker jag inte svika den. Jag tänker att äta med gott samvete, eftersom att jag vet att jag dagen efter kommer att träna bort den. Bra va, så det är vad jag kommer att syssla med nu under de sista vintermånaderna som är kvar, träna och fira med choklad på helgerna. Och vet ni vad, jag börjar redan idag. Jag körde ett skittufft pass efter jobbet och var helt slut när jag kom hem, så nu skriker chokladen på mig och det gör även tv:n.


Vi hörs kanske lite senare, annars får ni ha en underbar kväll. Kramar

Ovido - Quiz & Flashcards