California Dreamin'

Alla inlägg under januari 2011

Av Clara Olsson - 6 januari 2011 20:19

Ibland är jag väldigt spontan och kommer på en idé som jag helst vill genomföra nu genast utan att riktigt tänka efter före. Samtidigt som jag ibland inte alls är spontan utan vill planera allting in i minsta detalj, det beror helt på vad det handlar om. Men alltid när det gäller mindre projekt, så brukar jag vara väldigt spontan, medan en resa till USA inte är något som jag bestämmer mig för att göra på en kafferast.

Men det jag har kommit på nu är i alla fall att jag ska klippa lugg, jag älskar att ha lugg och jag tycker verkligen att det kan vara hur fint som helst. Enda nackdelen är att det kan vara väldigt bökigt med lugg, den lever sitt eget liv och man måste i princip alltid ha med sig en kam i bakfickan för att kunna rätta till luggen. Men då får jag väl bara se till att ha det, jag menar hur svårt kan det vara? Så nej imorgonbitti är det jag som ringer till min frisör och bokar in en klipptid, helst redan på måndag!


Såhär såg jag ut för två år sen, när jag då precis som nu fick för mig att skaffa lugg en kväll, och kvällen efter var det klart.

  

Nu ska jag dra igång lite deseprata hemmafruar.



Av Clara Olsson - 6 januari 2011 12:07

Jäklar vad jag längtar till USA och tills jag ska åka nu i höst. Jag har verkligen försökt att ta tag i det här projektet nu och ju mer jag tänkter på det, desto mer taggad blir jag. Jag hittade alldeles nyss en blogg skriven av två tjejer som är där och pluggar just nu och de verkade ha det hur underbart som helst. Jag har även mailat lite med min familj som jag bodde hos när jag var i Kalifornien sist och de tyckte såklart att det var hur roligt som helst att jag skulle komma dit igen. De bor bara en och en halv timme ifrån Santa Barbara vilket inte är någonting för dem, så jag kommer nog att hälsa på dem en hel del. Sen känns det även som en jäkla trygghet att ha en "familj" där borta, om någonting händer, om jag blir sjuk eller vad som helst, ja då finns dem där.

Nästa projekt blir nog att ansöka, jag skickade precis iväg ett mail till kilroy och frågade hur man gjorde för att ansöka och hur många andra studenter från Sverige som brukar åka med dem. I och med att jag ska åka själv så skulle det vara väldigt skönt att hitta några andra studenter som har samma planer som mig innan jag åker.


 

Kalifornien 2007.



Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sen ska mamma och jag åka iväg till Stadium för att titta efter ett par bättre träningskor till henne. Jag skulle egentligen ha varit med Pernilla idag, men vädret stoppades oss tyvärr, så förhoppningsvis blir det av i helgen istället.


  

Av Clara Olsson - 5 januari 2011 22:03

Ja den här kvällen har verkligen bjudit på bra underhållning, först bjöds det på Eclipse, den tredje Twilight filmen och jäklar vad bra den var. Jag har ju sett de båda första filmerna och läst de två första böckerna, men den tredje boken har jag inte läst och det kanske var därför som jag tyckte att filmen var så bra. Jag hade liksom inga förväntningar och jag hade inte målat upp min egen bild av hur filmen utifrån boken skulle utspela sig. Filmen innehåller både spänning och kärlek och det kanske är därför som den är så ruskigt bra, inte alls lika dans som alla andra kärleksfilmer där man i slutet springer och jagar varandra på flygplatser (hur många gånger har man inte sett det?) det här är någonting annat, djupare och starkare kärlek på något sätt. Nej en riktigt bra film som ni helt klart borde ta och se!


Efter det så var det bara att slå över på femman, där Filip och Frederik bjuder på det bästa från 2010 och tro mig det är verkligen det bästa. En sjukt bra blandning utav sköna människor, roliga youtube klipp, stillbilder och underbar musik. Riktigt bra underhållning vill jag lova!


Imorgon bitti har jag tänkt ta mig ut och springa, frågan är hur det ska gå i och med att det ska bli snöstorm? Tja, men enligt ordspråket det finns inga dåliga väder utan bara.. så har jag väl inte mycket till ursäketer.


Nu ska jag njuta mer utav Filip och Fredrik och framförallt Håkan.

Av Clara Olsson - 5 januari 2011 17:36

Jag är helt slut, både i kroppen och i huvudet. När jag kom hem från jobbet så kastade jag mer ner i sängen och här tänker jag nog stanna hela kvällen. Med det undantaget att jag måste resa på mig för att gå till middagsbordet och äta lax med gorgonsolasås, jobbigt va?

Imorgon är det röd dag och jag bara älskar vetskapen om att jag kan sova ut imorgon bitti, röda dagar mitt i veckan är något som det helt klart borde finnas mer utav. På fredag är det dock jobb som gäller igen, men ändå en ledig dag mitt i veckan, det är aldrig fel!


Jag kankse hör av mig senare om jag inte slocknar redan vid nio (den möjligheten finns nämligen). Annars får ni ha en underbar kväll, kram!

Av Clara Olsson - 4 januari 2011 22:11

Filmen var sådär, ingen höjdare men helt klart okej för att liva upp en trist tisdag i januari. Nu ska jag som vanligt vid den här tiden ta och dra täcket över huvudet, imorgon måste jag upp redan vid sex för att hinna med den supertidiga bussen till jobbet. Tänkte sluta lite tidigare på fredag så då måste jag se till att hinna med att jobba in den tiden.


Annars har jag tyvärr inte mycket roligt att komma med. Jag och mamma har varit iväg och tränat idag också, så imorgon blir det lite välförtjänt vila. På torsdag ska jag träffa en väldigt saknad Pernilla och sen blir det en supervit helg i helgen. Jag vet inte hur många veckor i rad som jag har varit ute nu och visst det är inte alltid jag dricker jättemycket, men det känns ändå som om en helg utan både alkohol och sena taxiresor inte skulle skada.


Men nu tar jag och tackar för mig, bjuder på en riktigt härlig sommarbild och hoppas på att ni allihopa sover så gott sen.


Kram



  

Av Clara Olsson - 4 januari 2011 20:01

Alltså nu har jag tröttnat, riktigt ordentligt. Visst fine, jag kan gå med på lite snö mellan mitten på december och mitten på januari. Men då ska snön ligga platt på maken, vara riktigt hårt packad och det ska framförallt inte komma MERA. Och ja vad händer? Vårat avlånga land fullkomligt svämmar över utav snö, snö snö och mera snö. Och det värsta av allt är att det inte tar slut där, det ska komma mera och mera ända fram tills på torsdag, två dagar till med snöstorm? Nej tack, jag går i idé tills slutet utav mars, då kan jag möjligen vara redo att möte omvärlden igen. Nej skämt åsido, men jag kan inte annat än att ogilla läget, väldigt mycket!


Nu ska jag ta och trösta mig med en film, hoppas verkligen inte att filmen utspelar sig i ett vinterlandskap för då stänger jag nämligen av på en gång, jag behöver få drömma mig bort lit och i mina drömmar existerar inte snö!


Jag hör av mig senare, kram på er!

Av Clara Olsson - 3 januari 2011 22:01

Hittade två bilder ifrån nyårsafton, dock var jag riktigt stressad och inte alls färdig när dessa bilder togs. För såklart hade jag inte håret i en stor boll bakpå huvudet på självaste nyårsafton, haha.



Nu ska jag ta och ta tag i mig själv. Jag har legat i sängen och kikat på desperete housewives hela kvällen och nu insåg jag att jag, först och främst inte har tittat om det finns något att träna tills imorgon och i så fall måste jag se till att packa träningsväskan. Sen måste jag försöka hitta en matlåda i frysen också, om det nu finns någon. Bra att jag kom på det nu klockan fem över tio, heja mig.


Hoppas jag får drömma vidare på gårdagens dröm inatt också, vi hade nämligen öppnat ett hotell här hemma och hela släkten och alla vänner var här och firade med oss och av någon anledning så hade jag gömt lite parmaskinka inne på toan och precis när jag hade fått fram den där skinkan och lagt den på min macka och var på väg att ta första tuggan, så vaknar jag. Fan vad irriterad jag blev och såklart jäkligt sugen på skinkmacka, haha, Hoppas mackan återstår och att jag får sjunka in i samma dröm inatt igen.


Kram på er!


     

Av Clara Olsson - 3 januari 2011 19:38

Det är så roligt att åka till Friskis nu efter jul och nyår. Nog för att det alltid är mycket folk där, men just nu i början på januari så svämmer lokalerna över utav människor, som nu 2011 har bestämmt sig för att komma igång och träna. De har laddat upp med riktigt nya, snygga träningskläder och ser faktiskt riktigt laddade ut. Problemet är bara att i slutet utav mars så är de flesta av dessa människor borta, då har de tröttnat, hittat tillbaka till de gamla vanonorna och glömt bort ordet träning. Jag tror att det absolut viktigaste för dessa människor är att hitta en träningsform som passar dem, en träningsform som de faktiskt tycker är rolig att utföra. För om de varje vecka har ångest innan träningen och verkligen tvingar sig själv till att träna, så kommer det aldrig att hålla i längden. De kommer tröttna och det ganska så fort. Prova olika träningsformer, dans, simning, spinning, gympa, gym, styrketräning, cirkelgym, step, boxning eller kanske löpning. Hitta något aktivitet som passar dig och som gör att träningen känns roligare att utföra, sen kommer motivationen att hålla i sig, och nyårslöftet kommer inte att spricka.


Jag och mamma var i alla fall på gympa och det gick bra, dock har jag lite svårt att hålla mig för skratt när jag gympar med henne. Jag ska inte sticka under stolen med att jag har dålig kordination, för det har jag verkligen, men jag har tränat upp den och hänger nu med på det mesta både vad gäller step och dans. Min mamma däremot, hon har inte riktigt kommit lika långt på den fronten, och bara att använda benen och armarna samtidigt är ett stort problem för henne. Men hon bjuder på det och kör sina egna moves, och det hedrar henne!


Nu ska jag ta och dra igång lite Desperete Houesewives, min dvd ville inte riktigt igår så jag hann aldrig med att se något igår, därför borde jag ju nästan se två avsnitt idag.


kram på er!

Ovido - Quiz & Flashcards