California Dreamin'

Alla inlägg under december 2010

Av Clara Olsson - 26 december 2010 21:55

Jag som aldrig brukar bli bakis, jag brukar alltid vakna upp dagen efter och må riktigt bra, visserligen är jag alltid lite extra trött men jag mår i alla fall bra. Men nej, idag har jag haft ihållande huvudvärk hela dagen. Och jag har verkligen inte orkat röra mig längre än från sängen till soffan, tillbaka till sängen, och däremellan mellanlandat vid middagsbordet. Nu börjar huvudvärken att släppa, äntligen! Så imorgon lär jag vara fit for fight igen för då väntar nämligen jobb. Jag valde ju att vara ledig dagen innan julafton, så nu jobbar jag i mellandagarna. Men på sitt sätt känns det ganska skönt ändå, vad ska jag gå hemma och dra för liksom? Bara äta ännu mer choklad och titta på ännu mera DH. Nej lite jobb skadar inte, och jag antar att vi kommer få ganska så mycket att göra nu också. Folk ringer väl till oss nu när de är lediga, så de kommer nog att ringa på bra i telefonen.


Efter jobbet blir det träning med mamma och det ska bli så fantastiskt skönt. Efter de här dagarnas matintag så känns det väldigt välbehövligt med lite träning, både imorgon, på onsdag och torsdag.


Men nu ska jag ta och dejta mina kudde.

Kram och godnatt på er!

Av Clara Olsson - 26 december 2010 18:12

Jag hade ju lovat er att visa vad jag hade fått i julklapp. Så nu, två dagar senare tog jag tag i saken och tog lite bilder på lite av allt som jag hade fått.


En grymt bra plattång ifrån Gama.

  Desperete housewives,15 timmar ren underhållning (jag kommer troligen ha sett klart hela boxen om en vecka).   Träningsbyxor.   Träningströja.   Träningsväska, och en sjukt snygg sådan.   Ett par snygga handskar till mina lite finare jacka som jag köpte i London.   Håkan Hallins drinkbok, nu jäklar ska jag bli mästare på att blanda drinkar.   Ett par kilklackar, och tyvärr är de redan skitiga jag vet inte riktigt vad jag gör när jag är ute för mina skor är alltid leriga när jag kommer hem.   Och såklart, mina reebok easytone som sägs träna rumpan och låren extra mycket, vi får väl se om de fungerar.


Utöver det så fick jag pengar, en tidingsprenumeration, beck-filmer och en jättefin halsduk som min mormor hade stickat. Den borde jag egentligen ha fotat men den låg inte bland de andra julklapparna så jag glömde bort den. Jag får visa er någon annan dag helt enkelt!

Jag är i alla fall jättenöjd med allting och har verkligen haft en riktigt bra jul!  

Av Clara Olsson - 26 december 2010 11:46

Idag mår jag inte alltför bra, jag har ett huvud som bara dunkar och ett par fötter som värker. Vi hade det riktigt trevligt igår, även om det inte riktigt blev som vi hade tänkt oss.

Vi började kvällen hos Malin i Ekeby Almby, vi var ett helt gäng tjejer och vi hade jättetrevligt. Redan vid nio började vi ringa taxi, eftersom att vi tänkte att det skulle vara sjukt mycket folk på Strömpis så därför tänkte vi vara där i riktigt god tid med förhoppningen om att inte behöva köa så länge. Kvart i tio var vi framme i stan och gick då direkt till Strömpis där det redan då var en helvettes lång kö. Samtidigt skickade Fanny sms och skrev att man inte kommer in, men vad fan tänkte vi, vi som har biljett och allt. Så vi gick fram och frågade vakterna om det ens var någon idé för oss att ställa oss i kön i och med att vi säkert skulle få köa minst fyrtio minuter. Men nej, de var tydligen ingen idé, de var stenhårda på 20 just då, fan. Så vi sålde våra biljtter som tur var för samma pris till några som stod i kön. Sedan gick vi vidare till Frimis där det inte var några som helst problem att komma in. Så där blev vi sedan kvar hela kvällen, vi dansade, skrattade och drack någon drink. Vid ett värkte mina fötter och vi började tröttna allihopa, vi hade ju ändå varit på Frimis i nästan tre timmar då och det räcker faktiskt. Så då gick vi vidare till Burger King där det blev en hamburgare innan min härliga taxivän kom och hämtade mig och skjutsade hem mig. Han är verkligen en räddare i nöden!

Jag hade ju lovat lite bilder från kvällen, dock blev det inte så många som jag kanske hade önskat men några få lyckades vi få till i alla fall.

Fråga mig inte vad jag gör på den där bilden. 


  Tjejer.   Malin och Veronica.

Jag Madde och Verre.


Nu ska jag ta och krypa ner under täcket och där tror jag att jag sen stannar hela dagen. 

Kram på er!  

Av Clara Olsson - 25 december 2010 16:00

Igår var vi hos släkten och idag är dem här. Det bjuds såklart på mängder med god mat, även idag så festen har långt ifrån slutat än. Efter middagen tar jag med mig mitt vin och ger mig iväg för att träffa upp lite andra tjejer, det blir förfest och sedan Strömpis där jag räknar med ett jäkla drag i och med att det är juldagen så kommer vi nog inte direkt vara ensamma på dansgolvet. Men jag tror i alla fall på en grym kväll, och jag hoppas verkligen på att taxi effektiv jobbar ikväll, annars kommer jag aldrig komma hem. Kameran får följa med i väskan så imorgon får ni förhoppningsvis se lite bilder, då lovar jag att visa vad jag har fått i julklapp också. Tillsdess för ni nöja er med en urusel bild ifrån min webbkamera, såhär ser jag i alla fall ut just nu, dock tror jag att jag ska byta om innan jag drar.

Hoppas att ni får en underbar kväll allihopa!

        

Av Clara Olsson - 24 december 2010 22:36

Jag har haft en helt fantastisk julafton och jag skulle nog faktiskt vilja säga att den inte hade kunnat varit så mycket bättre. Vi har ätit massor med god mat, tittat på tv och haft trevligt. Såklart så har vi bytt julklappar också och jag fick mängder med fina saker, pengar, ett par reebok easytone, ett par klackskor, träningskläder, halsduk, plattång träningsväska osv. Jag vill passa på att tacka alla igen, så mycket bättre hade det inte kunnat bli.

Nu har vi precis kommit hem och jag har intagit sängposition, det känns som att det behövs efter all mat som jag har ätit. På tv:n visas "Tomten är far till alla barnen" och jag bara njuter, det är verkligen en ruskigt roligt film som jag aldrig tröttnar på. Imorgon väntar ännu mera kalas och då är det vi som bjuder upp till juldagsmiddag och efter det ska jag gå ut och dansa med mina fina pinglor. Jag antar att den dagen kommer bli minst lika bra som denna.


Kram på er!!

Av Clara Olsson - 24 december 2010 11:48

Först och främst så måste jag bara säga att jag faktiskt är riktigt stolt över mig själv. Trots att det var minus femton grader imorse så tog mig ut och sprang, mina vanliga sommarrunda som är lite drygt fem km. Jag klädde på mig som bara den och hade två underställ, tjocktröjor, dubbla pannband och halsduk så jag frös faktiskt inte så mycket. Så det var faktiskt riktigt skönt, visserligen tog rundan bra mycket längre tid än vad den brukar eftersom att underlaget inte var det bästa och på vissa ställen var det inte skottat alls. MEN jag var fortfarande ute och sprang och det känns himla bra just nu.


När jag kom hem så väntade julaftonsfrukost och en riktigt ordentlig sådan. Mamma hade dukat upp hur mycket mat som helst och det kanske viktigaste av allt, den varma chokladen med vispgrädde i. Det är en gång om året som jag dricker varm choklad med grädde i till frukost och det är nu på jul. Utöver det bjöds det på mängder av rester ifrån gårdagens julbord och en massa annat gott. Sen tittade vi på när Svensson Svensson firarade jul och så fick jag såklart lite julklappar i min julstrumpa också. Håkan Hallins drinkbok (nu ska jag bli grym på att göra drinkar) en chokladtome, en trisslott och en liten skål med ännu mera choklad. Jag kommer att rulla fram till jobbet på måndag morgon.    Bara på julafton, varm choklad med massor med grädde i.

En hejdundrande stor frukost.


Nu ska jag ta och kika på julkalendern och bara ta det lugnt. Vi åker inte till mormor & morfar förens efter Kalle så vi har några timmar här hemma först.


Hoppas att ni får en riktigt fin jul nu allihopa!     

Av Clara Olsson - 23 december 2010 22:22

Först och främst så vill jag önska alla en riktigt god fin och helt underbar jul. Med got mat, gott sällskap och trevlig underhållning (kalle anka är faktiskt himla roligt). Skippa matångesten och ät precis vad ni vill, när ni vill. Det är jul och då får man äta både från det undre lagret och det övre lagret i chokladasken, både på morgonen och kvällen. Så passa på att njuta riktigt ordentligt.

Sen måste jag bara tillägga att jag tycker hemskt synd om alla barn som mår dåligt under jul, av den anledningen att deras föräldrar dricker och inte längre blir sig själva. Det är hemskt att barn ska få ta hand om sina föräldrar, och att de inte kan få slappna av njuta på barnens alldeles egna dag, julafton. Jag hoppas verkligen att föräldrarna tänker till en extra gång innan de väljer vodkaflaskan före barnens kramar och julklappar och då också väljer sin egen glädje före barnens. Sätt barnen i första hand och håll er borta ifrån alkoholen om ni inte kan hantera den.

Nu har jag fått det sagt och kan då återgå till det positiva, jag har haft en riktigt mysig kväll med mina päron. Vi har klätt granen, ätit julmat och fått varsin present. Jag fick den sjätte säsongen av Desperete housewives, något som stod väldigt högt upp på min önskelista. Efter det drog jag igång och spelade bingo, vilket jag verkligen aldrig gör och därför hade jag bestämmt mig för att kamma hem storvinsten, men nej så blev det tyvärr inte heller, riktigt konstigt alltså.

Nu är jag helt slut, egentligen borde man väl enligt konstens alla regler sitta uppe ett tag till sådär dan före dan, men jag orkar verkligen inte. Jag är helt slut och behöver sova. Imorgon bitti ska jag försöka ta mig ut och springa, det har blivit lite av en tradition för mig, de senaste två åren har jag sprunigt en vända på morgonen innan frukosten. Sen har jag mått bra hela dagen av det, dock är jag fortfarnade förkyld nu och sen är det ju helt sjukt kallt ute. Men traditioner ska man ju inte bryta så jag ska allt försöka ta mig ut i spåret, precis som vanligt.


Det tål att sägas igen, god jul på er underbara människor. Hoppas ni får den bästa möjliga julen allihopa.


Här kommer lite bilder ifrån min dag.

  




    

Våran gran som tillskillnad från andra år är ganska så fin (och rak).

  

Jag försökte mig att göra fudge, och misslyckades kraftigt. Bitarna är nu hårdare än sten!   Men mina chokladflarn blev grymt goda!   Vi handlade helt sjukt mycket mat, det här är bara en bråkdel.

Jag passade även på att slå in julklappar, vad det är i dem visar sig imorgon.  

Av Clara Olsson - 23 december 2010 16:16

Jäklarns vad vi har fått mycket gjort idag. Som tur var så var vi inte på ICA så tidigt som sju, utan vid åtta rullade vi in och då ekade det tomt på parkeringen. Kvart över nio,  var vi färdiga och rullade vidare mot nästa mataffär för att komplettera det vi inte hittade på Maxi, herregud vad vi handlade alltså. Bilen var helt full med matkassar och jag hade svårt att förstå hur vi ens skulle få plats med allting i kylen, men jodå vi lyckades faktiskt. När vi hade lagat all mat och packat upp allting så var det bara att sätta igång och städa, något som inte riktigt är lika roligt. Men det gick ganska så fort som tur var. Efter städningen så var det dags att baka julgodis, det blev två olika varianter, dels en chokladkula typ med flingor och russin i, det gick på fem minuter att göra och det blev faktiskt riktigt gott. Sen gjorde vi även fudge och det var inte fullt så enkelt, min bild av fudge är en väldigt mjuk och choklad som smälter i munnen, riktigt så blev inte våran fudge. Frågan är om den ens smälter i ugnen, den blev nämligen stenhård och går knappt att dela på. Antagligen kokade vi den alldeles för länge och därför blev den lite för hård. Men men, suger man bara på den riktigt länge så går det tillslut att tugga lite lätt på den och ja smaken är ju i alla fall som den ska haha. Nu ska jag ta och hoppa in i duschen sen ska vi klä granen och duka upp ett litet mini julbord, vi firar alltid "lilla julafton" här hemma dagen innan julafton. Då är det bara vi familjen, ett lite mindre julbord och så får alla varsin present. Imorgon firar vi med släkten vilket visserligen inte är så mycket mer för vi har nämligen en väldigt liten släkt, men ändå.

Nu måste jag duscha, jag ska visa er lite bilder senare.


Kram

Ovido - Quiz & Flashcards