California Dreamin'

Alla inlägg under december 2010

Av Clara Olsson - 12 december 2010 11:23

Kvällen blev absolut så bra som jag hade hoppats på och om möjligt ännu bättre. Vi började kvällen på Hertikals allé där det blev en riktig succè (vi skrattade ihjäl oss åt det rimmet igår). Vi hade riktigt trevlig och det var underbart att få krama om Madeleine igen, äntligen är hon hemma ifrån London. Runt elva tog vi bussen in mot stan och våran första tanke var att gå till Frimis, dock insåg vi ganska så snart att vi skulle behöva köa i säkert en timme för att komma in (Johnossi spelade där igår) och det kände vi inte riktigt för. Så då gick vi mot Strömpis istället. Väl inne så var det smockat med folk och riktigt bra drag. Så vi tog oss till dansgolvet och där blev vi som vanligt kvar hela kvällen, med några få pauser. När klockan var två hade jag en drink i håret och ett par fötter som värkte, men jag var glad ändå. Dock återstod ett problem, taxi. Jag och Malin bestämmde oss för att dela taxi, vilket såklart inte var så lätt. Man kan ju tro att jag borde ha lärt mig hur man ska göra från förra gången när jag skulle åka taxi, att man måste gå tio minuter en kvart innan krogen stänger för att hinna få en taxi, men just då var det som roligast och vi var absolut inte sugna på att gå då. Så Malin och jag bestämmde oss istället för att gå till Mc Donalds och sedan ringa en taxi därifrån och hur bra tror ni det gick? Vi ringde som galningar båda två till alla taxibolag som finns i Örebro och det tutade bara upptaget hos båda, i en timmes tid. Vi blev helt galna och kom då på idéen att vi skulle starta ett eget taxibolag, som skulle heta "Taxi effektiv" där skulle vi svara på varenda samtal som ringde och se till att alltid har lediga bilar, tänk vilka pengar vi skulle kunna tjäna.

Tillsist fick vi i alla fall tag på en taxi och då visade det sig vara den sköningen till taxichaufför som jag åkte hem med sist. En riktigt rolig typ som jag nu har nummret till, från och med nu är det han man ringer när man ska ha taxi på lördagskvällarna och jag döpte honom till "Taxi effektiv" men bara tills dess att våran affärsidé har slagt igenom, för sen är det minsann vi om är "Taxi effektiv".


Jag vill i alla fall tacka alla inblandade för en grymt trevlig kväll!!

  

Såhär såg jag ut innan jag åkte hemifrån igår, efter att ha fått en drink i håret så var frisyren inte riktigt densamma


Av Clara Olsson - 11 december 2010 20:05

Nu drar jag iväg upp mot stan för att träffa Madde och Malin, sen tar vi oss vidare mot förfest på norr och sedan verkar det bli inflyttningsfest och sen efter det frimis/strömpis eller satin, själv är jag nog mest sugen på Frimis eftersom att Johnossi spelar där idag, tror det kan bli riktigt bra. Nu måste jag springa till bussen!

Puss på er!!

Av Clara Olsson - 11 december 2010 16:49

Har precis kommit hem ifrån stan där Ida och jag har sprungit runt och letat julklappar och vi lyckades faktiskt ganska så bra. Hon hann med att köpa julklappar till precis alla som hon skulle, medan jag lyckades med att köpa till mamma och pappa, men jag får vara nöjd med det i alla fall. Vi passade även på att äta lunch och sedan fika på det. Nu ska jag snart ta och göra mig i ordning för att sedan träffa två väldigt saknade tvillingar. Det blir vin, prat och sedan massor med dans, om det blir Frimis, Strömpis eller Satin har vi ingen aning om och det känns inte som att det spelar så stor roll heller, just för att jag vet att vi har roligt vart vi än är. Tonight we celebrate life!!!


Av Clara Olsson - 10 december 2010 23:29

Jag tror verkligen på det, att man lever längre om man skrattar, inte tar för hårt på livet och har lätt för att bjuda på sig själv, det kan man komma långt på. Idag har jag brusit ut i flera skrattattacker, x-antal stycken under morgonens teammöte där vi av någon anledning diskuterade den gågna helgen. Jag har även fått något ytterligare skrattanfall tillsammans med min mamma, när jag retade henne och frågade hur det egentligen var med hennes karta och ifall hon saknade den. Min mamma är nämligen ett stort fan av kartor och älskar att läsa, titta och följa kartor när vi ute och reser. Så när vi var i London förra helgen så hade hon såklart inhandlat sig en ordentligt fin karta som hon hade med sig överallt (hon vägrar lita på kartorna i pappas iphone) och av någon anledning så lyckades hon tappa bort den här kartan. Hon skickade då sms till mig och berättade hur ledsen hon var över att kartan var borta. När jag sedan mötte upp henne så fick jag följa med henne runt i mängder med olika butiker som hon redan hade varit i, bara för att kolla om de möjligtvis hade hittat en karta. En karta liksom, herregud köp en ny var både min och pappas reaktion men nej, mamma gick och var ledsen för det där i några dagar och jag tycker fortfarande att det är lite roligt att reta henne för det.

Sen har jag även haft ytterligare skrattattacker hemma hos Ida där både jag och mamma faktiskt spenderade kvällen med Ida och Pia. När mamma berättade om hur min pappa (som tror att han är världens roligaste) skrek på mig en gång på en handbollsmatch "Clara jobba hem, pappa öppnar dörren åt dig" (vi hade precis varit i anfall och skulle jobba ner i försvar) men vad fan? Öppnar dörren, vart kom den ifrån liksom!? Vi skrattade så att vi dog när vi hörde det, och det var tydligen precis vad alla andra också hade gjort under den handbollsmatchen.

Hur som helst så tror jag att ett gott skratt i alla fall påverkar hur man mår för stunden, ett gott skratt kan lätt få en på bättre humör och det kan även göra att livet helt plötsligt känns bra mycket lättare. Så skratta så mycket som ni bara kan, det kommer ni långt på!


Nu ska jag dock försöka att undvika att skratta, sängen väntar på mig. Jag antar att ni har förstått det vid det här laget men det blev ingen utgång för mig och Ida, jag blev otaggad lite senare och hon var aldrig ens taggad. Men imorgon ska jag äntligen få träffa tvillingarna Cornelius igen och då väntar utgång och en ordentligt sådan. Men först var det sängen som gällde. Vi hörs imorgon, kram på er!

Av Clara Olsson - 10 december 2010 17:58

Även om jag bara har jobbat tre dagar den här veckan så är fredagen precis lika efterlängtad, vad annars?

Nu har jag precis kommit hem från jobbet där jag förövrigt har haft en sjukt rolig dag. Våra teamöten är alltid så otroligt underhållande och bestod idag mestadels av skratt, bra att vi trivs tillsammans.

Nu ska jag och mamma ska snart sätta igång och laga hemmagjord pizza, hur gott är inte det? Jag ska ha fetaost, parmaskinska och paprika på min. För tillfället är jag helt såld på fetaost och drömmer typ om det på nätterna, så det i kombination med parmaskinka (som jag har varit såld på i flera år) kan inte bli annat än bra. Efter det ska jag träffa Ida och så får vi helt enkelt se vad kvällen har att erbjuda, jag röstar för utgång och det gör inte hon. Och eftersom att vi är två tjejer med ganska så starka viljor så får vi se hur det här slutar, om jag lockar med att bjuda på drinkarna så tror jag att det kan fungera, det gjorde det i alla fall på Gotland haha!


Av Clara Olsson - 9 december 2010 21:43

Håkan Hellströms absolut bästa låt enligt mig, jag älskar texten, musiken och sången och framförallt så älskar jag den live. Hela jag ryser till pianospelet i början av låten, det är så vackert.


Dom är uppe på taken
alla är högt över staden
Sommarn snurrar fort
när vi bara snöar bort
Och jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte såna som i slutet får varann

 

Och med det tackar ja Håkan Hellström och Björn Gustaffson för underhållningen den här kvällen. Håkan bjöd på vackera sånger och texter och Björn på underhållningen, jag tror att jag har sett alla hans klipp på You Tube minst fyra gånger nu men jag skrattar fortfarande lika mycket. Någon kväll för några veckor sedan så låg jag här inne alldeles ensam och asgarvade till när Björn spelar wow Jocke och jag skrattade så mycket att mamma tillsist kom in och frågade vem jag pratade med i telefon just för att jag skrattade så mycket och så högt.

Imorgon väntar ännu en dag fylld med jobb och som vanligt på fredagar så stänger jag kundtjänsten, jag tror att det är fjärde fredagen i rad (med undantag för förra fredagen) så jag jobbar till kvart över fem. Efter det blir det tacos och utgång, och på lördag fortsätter vi på samma sätt. En bra helg väntar med andra ord!


Kram på er

Av Clara Olsson - 9 december 2010 18:07

Facebookgrupper är vad jag tänkte lista idag. Jag tänkte på det när jag åkte hem ifrån jobbet förut (jag är förövrigt frisk som en nötkärna idag) hur många roliga facebookgrupper det faktiskt finns och tänkte därför lista dem fem bästa grupperna just nu enligt mig.


5. Det är vi som är SPI

Just för att vi hade en sån grym sammanhållning på SPI och för att vi inte bara överröstade frisörklassen på studenten, utan även alla andra klasser. 90 elever som bara stod och skrek på gatorna, "FÖR DET ÄR VI SOM ÄR SPI" behöver jag säga att jag inte kunde prata dagen efter!? Därför är den gruppen bara värd en plats på listan.


4. 22 anledningar till att ligga med en handbollstjej

Är bara en sjukt rolig grupp med sjukt roliga argument, visserligen så är jag inte handbollsspelare längre, men jag har ju ändå spelat i större delen av mitt liv, haha!


3. Det som inte mamma hittar finns inte

Alltså jag är 19 år och kommer att inom en väldigt kort tid flytta hemifrån men ändå så lyckas jag inte att hålla koll på mina egna saker. Ibland kan jag springa runt i en kvart och leta efter en tröja, och efter att jag har tröttnat på att leta så går jag till mamma och berättar att jag har letat precis ÖVERALLT efter min tröja men den finns inte. Det hon gör då är att öppna ett skåp och inom loppet av två sekunder såklart hitta tröjan, såklart. Rolig grupp!


2. Det är inte jag som har räknat fel, det står fel i facit.

Det är ungefär sådär jag och Stina resonerade hela förra året under våra dåvarande Matte C lektioner. Vi vägrade inse att vi hade fel, och ensvisades alltid med att tro att det stod fel i facit, endast för att ha någon bra bortförklaring och något att skylla på. Dock så stod det oftast rätt i facit, och fel i våran kollegieblock, tyvärr. Likaså den en grymt rolig grupp och jag tror att det är fler än jag som brukar skylla på facit när uträkningarna inte riktigt stämmer.


1. Vi som inte hinner till beach 2010

Visserligen är Beach 2010 över för länge sedan, men när den här gruppen dök upp i våras så satt jag och skrattade en stund för mig själv. Hur många hetsar inte inför bikinisäsongen och lägger i sjätte växeln och tränar som idioter, endast mellan mars och juni, bara för att komma i form. Jag tror att det är många med mig som alltid känner att tiden blir lite knapp där emot slutet och att man aldrig riktigt hann (eller orkade) komma i den formen man önskade.

Den får i alla fall ta hem förstaplatsen och jag hoppas absolut på att det dyker upp en liknande grupp när beach 2011 närmar sig.


Den får i alla fall ta hem första priset, just för att jag tyckte att den var så klockren.

Av Clara Olsson - 8 december 2010 22:24

Jag antar att jag kommer att vakna upp med fyrkantiga ögon imorgon, för så mycket tid som jag har spenderat framför datorn och tv:n idag måste på något sätt ge utslag. Jag har insett hur trist det är att vara sjuk och har därför bestämmt mig för gå till jobbet imorgon, hur jag än mår. Nej okej det där kanske var att ta i, men jag känner mig bra mycket bättre nu så jag tror absolut att jag är tillräckligt frisk tills imorgon. Och om inte, slänger jag i mig två alvedon och sedan jag som ny igen, bra där har vi morgonens upplägg.

Nu ska jag ta och lyssna igenom hela Tove Styrkes album, eftersom att jag inte har gjort ett skit på hela dagen så är jag inte särskilt trött just nu. Och helst av allt skulle jag vilja kasta på mig klackarna och ta en svängom på Ritz, men nej jag får hålla mig tills på fredag.

Här kommer några bilder från dagens "fikapauser" det blir en hel del sådana när man är sjuk. Kram på er!

Ovido - Quiz & Flashcards