California Dreamin'

Alla inlägg under december 2010

Av Clara Olsson - 8 december 2010 16:20

Alltså ibland kan man ju tycka att det verkar skönt att vara sjuk. Att bara ligga hemma i soffan och glo på film hela dagarna, visst fine det är skönt i tre max fyra timmar. Men sen då? I och med att jag var uppe redan vid halv sju imorse (jag tänkte först åka till jobbet) så har jag spenderat alldeles för många timmar framför tv:n och datorn idag. Visst jag sov någon timme där emellan men resten av tiden har gått riktigt segt. Som tur var så var Ida hemma hela dagen också (hon hade ingen skola) så vi har pratat om massa gamla minnen och skrattat åt våra knepiga idéer som vi hade för oss som barn. Typ som den gången när hon jag Tina och Lisa tältade i Idas trädgård, Lisa och Tina somnade före oss två och vi var som vanligt inte alls trötta trots att klockan var fyra på natten. Så då bestämde vi oss för att ta en promenad i området. Två tioåringar som är ute och går själva mitt i natten, ja inte en fullt så bra idé kanske. MEN det tänkte vi ju faktiskt på, så vi tog med oss varsin sopborste på promenaden, om någon skulle komma så skulle vi ju kunna använda oss av sopborsten. Under hela promenaden så övade vi på olika slag med den där sopborsten, så att vi verkligen skulle vara beredda om någon dök upp från en buske. När våra föräldrar fick höra om det här så blev de såklart inte alltför glada, men såhär i efterhand så tycker jag mest bara att det är roligt och undrar hur tusan vi tänkte just då?

Vi gick även igenom mängder med minnen från Gotland där vi var i somras, har så sjukt mycket roliga minnen från de dagarna.

Här kommer lite härliga minnesbilder, det var ifrån i somras när vi var i Göteborg, jag Ida och Elle. Tre dagar fyllda med skratt, jag vet inte riktigt vad som var roligast, idas skinnshorts, de knepiga australiensarna som sov hos oss eller när jag gick in i en lyckstolpe. Lyckat var ordet!

                           

Av Clara Olsson - 8 december 2010 07:31

Hade väldigt fel, jag har frusit hela natten och sprungit upp och snytit mig i ett. När jag sedan vaknade imorse så kastade jag mig upp ur sängen, i tron om att jag var frisk. Jag började göra mig i ordning och sedan insåg jag hur mycket jag svettades och tog då tempen och det är inte ofta som jag har feber, men idag så hade jag det. Så då var det bara att dra på myskläderna och lägga ner tanken om att gå till jobbet. Jag får stanna hemma och försöka vila upp mig istället, det känns jättetrist att missa den där telefonutbildningen som jag skulle ah gått på idag men vad kan man göra!?

Nu ska jag ta och äta lite frukost och sedan krypa ner under täcket igen.

Hoppas att ni i alla fall mår bra och att ni får en riktigt fin dag!

Av Clara Olsson - 7 december 2010 21:39

Två kiwisar, en apelsin och en grapefrukt senare är jag som en ny människa och frisk som en nötkärna, eller? Nja det är kanske inte riktigt hela sanningen, men jag har i alla fall fått i mig mängder med c-vitamin, druckit mängder med vatten och tagit det fantastiskt lugnt och nu ska jag ta och sova, i tid för en gångs skull. 'Imorgon väntar telefonutbildning hela dagen, det ska faktiskt bli riktigt spännande och eftersom att jag sitter i telefon fyra timmar om dagen så kommer jag nog även att lära mig en hel del bra saker som man kan tänka på.

Efter det blir det dejt med Ida och om jag mår bättre så kanske jag hinner med lite träning också, den som lever får se.


Jag får även passa på att ursäkta mig för väldigt trista inlägg de senaste dagarna, jag får skylla på att jag har varit väldigt stressad och väldigt trött. Men imorgon lovar jag bättring och fram tills dess kan jag passa på att rekomendera en låt, Bruno Mars - Just the way you are. De flesta av er har säkert hört den tidigare, men då tycker jag att ni ska ta och lyssna på den igen. Texten är otroligt fin och jag blir glad varenda gång jag hör den. Likaså blir jag glad varende gång täcket och kunden bjuder in till dejt, vilket de faktiskt precis gjorde.

Sov gott!

Av Clara Olsson - 7 december 2010 18:37

Jag som hade hoppats på att vakna upp imorse och vara pigg och glad som bara den. Riktigt så blev det inte, för jag var nämligen precis lika trött och seg imorse som jag var igår kväll. Men jag tog mig iväg till jobbet i alla fall, dock har dagen gått sjukt segt och mitt huvud har precis som igår vägrat  att samarbeta.

Nej jag mår alltså fortfarande inte så bra, så ikväll är det sängen och tv:n som gäller för mig. Jag hade gärna följt med Ninni och Linnea och tränat efter jobbet, men det känns inte direkt som någon bra idé när jag inte mår helt bra.

Nu ska jag titta på alla repriser av julkalendern och äta upp helgens choklad från chokladkalenderna. Sen ska jag jag kasta i mig apelsiner, kiwisar och massa annat c-vitamin rikt och imorgon, jag då måste jag vara frisk!

Av Clara Olsson - 6 december 2010 22:13

Nu är jag tillbaka i Örebro, i mitt hus och framförallt i min säng. Flygresan och bilresan har gått bra, men det känns som att det har varit en otroligt lång dag. Jag var trött redan när jag vaknade imorse och har sedan varit helt slut hela dagen. Huvudet har inte viljat samarbeta och jag har känt mig helt hängig och slutkörd, blir man verkligen så trött av shopping? Ja, jag får nästan säga att jag hoppas på att det har med det och göra och att det inte är så att jag är på väg att bli sjuk, för det har jag inte riktigt tid med.

Men nu ska jag ta och släcka lampan och dra täcket över huvudet och när jag vaknar upp imorgon bitti så räknar jag med att vara back on track. Kram på er så länge!!

Av Clara Olsson - 5 december 2010 18:58

Precis som igår så har vi hunnit med en hel del roligt idag. Vi har hunnit sett London Eye, Harrods och en massa mer. Det har blivit shopping och god mat och sedan har jag även hunnit med en fika med två kompisar som bor här, Linnea och Josse. Det var roligt att träffa dem och framförallt så var det kul att få bli guidad genom London av två proffs.

Nu ska vi ut och äta för sista gången och imorgon åker vi hem, både på gott och ont. Jag älskar London, men det ska blir skönt att komma hem också. Att resa med mina föräldrar är både på gott och ont, men jag måste erkänna att jag är lite trött på att hela tiden vara på varandra inne på ett litet rum. Nej, det börjar jag bli lite för gammal för.

Nu ska vi kila upp mot stan för lite god mat. Jag hör av mig imorgon igen när vi är hemma. Kram!

                   

Av Clara Olsson - 4 december 2010 18:34

Ja, eller vad man nu ska kalla det. När vi gick av tunnelbanan imorse och landade i city så blev jag som ett litet barn på julafton, galet glad med andra ord. Jag tittade mig runtomkring och såg bara mer och mer affärer och jag ville bara springa in i varende en. Dock hann jag inte riktigt med det, men jag och mamma sprang från butik till butik och jag fick aldrig nog (det fick hon). Jag tror att jag spenderade närme en timme på både Urban outfitters och Top shop. Thop shop var så stort att jag tappat bort mig, och lagom tills att vi skulle gå så hittade jag skoavdelningen.

Lunch blev det i Carnaby street, där vi faktiskt satt ute och åt varsin ceasarsallad, dock var infravärmen på. Sedan fortsatte vi våran shoppingrunda som slutligen resulterade i ett par jeans, tre tröjor, en klänning och en jacka. Hade garanterat kunnat hitta mer saker, men förhoppningsvis hittar jag lite mer imorgon. Sen hade jag gärna hunnit med att gå in en butik som heter Abercrombie & Fitch, där jag handlade hur mycket som helst när jag var i Kalifornien. När vi sedan kom till New York några år senare så sprang mamma och jag runt där och letade efter den där sabla butiken och vi hittade den aldrig. Därför tänkte vi försöka hinna med den idag istället, men när vi väl hittade dit så var det kö runt hela byggnaden, för att ens komma in i affären!? Bara att köa skulle ha tagit minst en timme och det kände vi absolut inte för. Så det blev inget med det nu heller.

Nu väntar vi på pappa som snart borde komma hem ifrån fotbollen, sen ska vi iväg ut och äta.


Här kommer lite bilder ifrån dagen.

      All dagens shopping.


Kön utanför Abercrombie & Fitch, det var helt sjukt!     

  Lunch utomhus, i december det var häftigt!   Härlig shopping.   Mamma och jag imorse där vi åt frukost.

Frukost blev det tyvärr inte på Starbucks, vi hamnade på någon annat ställe men det dög det också!  

Av Clara Olsson - 3 december 2010 22:35

Förutom att våran resväska gick sönder imorse, att pappa tappade bort boardingkortet samt passet (han hittade det igen) och att flyget var försenat så har resan gått bra. När vi väl landade i London så tog vi tunnelbanan mot Basewater där vi bor i en liten rolig lägenhet, med två små rum och en ruskigt brant trappa där emellan.

Kvällen spenderade vi på en indisk resturang där pappa beställde in så stark mat att det rann i ögonen på honom.

Nu är vi tillbaka på hotellet och jag sitter just nu i en hotellkorridoren eftersom att det trådlösa internet inte räcker enda till vårat rum. Jag tror på riktigt att jag har varit nere och tjatat på killen i receptionen (han är förövrigt supertrevlig) fem gånger nu, och sist jag var nere så lovade han mig att det skulle fungera på vårat rum. Vilket de forfarande inte gör, troligen på grund av att vi bor så långt bort i korridoren som man kan bo. Men vad tusan, korridorshäng i London är väl inte så fel heller!? Sämre kan man nog faktiskt ha det.

Imorgon ska vi upp tidigt och kila iväg och äta frukost, och om jag får bestämma (vilket jag förhoppningsvis får) så blir det älskade Starbucks. Efter det ska pappa iväg på fotboll och jag och mamma ska shoppa tills vi har så mycket kassar att vi inte orkar bära dem längre. Och efter det blir det middag igen och sen hinner jag säkert med lite mer korridorshäng, för att kunna uppdatera er. Då kanske jag till och med har lite bilder att visa er.


Ha det bäst så länge!!

Ovido - Quiz & Flashcards